Jump to content

fuglehunden

Aktiv medlem
 • Posts

  933
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by fuglehunden

 1. Lykketil håper du får en vellykket jakt. Jeg hadde heller gått meg en tur enn å jakte i det området, men hver sin jaktsmak.
 2. Han selger kort i ett området det nesten aldri er rein. Hvis det er på andre siden han selger kort så er det tamrein i Forelhogna.
 3. For alt vi vet kan kong harald ha ei tatto på rompa også. Eller sonja i bikinilinja. Når du kritiserer folk som vil ha tatto så sier det nok om deg. Du går vel rundt å kritiserer klesstil og hårstil også. Du er for gammeldags.
 4. fuglehunden

  Åtejakt

  Skrikende killing som står fastbundet ble ofte brukt til ulvejakt. Ellers så er det veldig god lukt av griseunger i minusgrader. Men sånt liker ikke mattilsynet. Det kreves at åte som brukes til jakt skal tilfredsstille som menneskeføde. Altså alacarte ville være helt lovlig
 5. Var på dovrefjell i dag jeg. Så flere mus, også lemmen. Så også ei fiske ørn, en kongeørn, ingen ravn, men ett titalls kråker.
 6. Stikk innom radiotv butikken i sentrum så hjelper han deg der
 7. Skal du følge hver enkelt lov her i Norge til punkt og prikke så blir det din sak. Å jakte med bly i tørt høyfjell er for meg mer fornuft enn hva som står på papiret. Jeg er sterkt imot den nye regelen. Jeg jakter med de nye typene, men har jeg tilgang på bly så blir det selvsagt brukt, men jeg bruker aldri bly i våtmarksområder. Vet ikke hva som er værst jeg, Bly eller Co2 og matrester du forbrenner i fjellet. Skal ikke lage en debatt om dette, jeg sier bare min mening.
 8. Blyhagl er det aller beste. Bra sverige fortsatt selger det.
 9. fuglehunden

  Revejakt

  Nei bare jakt og skyt så mange rever du vil. Skinnet kan du bruke selv eller selge. Er det ett bra skinn får du fort igjen 2-3000kr for det. Og ja, folk betaler det det koster selv om skinnet ikke er verdt mer enn noen hundrelapper. Er det skuddpremie der du jakter får du det. Der varierer prisene, men rundt 2-400kr pluss at du får like mye hvis det stedet har avtale om å sende inn prøver av reven. Så god butikk er det. Iallefall for noen. Skrotten kan du bruke til åte for å skyte flere rever.
 10. Har skillpadder hale da? Her ser det jo ut som dyret har en lang hale. Kanskje ett forsøksdyr som er dumpet, innavl og genmanipulasjon kan gi mye rart av avkom. Men dette tror jeg er ett manipulert bildet av ett dødt dyr.
 11. Norge burde boikotte OL i år
 12. Jeg mener det samme som kryk her. På det siste bildet ser det ut som om noe ligger i vannoverflaten. Det kan være støv eller organiskestoffer du ikke ser så godt. Fargene endrer seg jo på bildene. I ett kamera kan sånne farger dukke opp på bilder uten at det har vært i virkeligheten. Hvorfor husker jeg ikke. Det må noen andre svare på. Men det er sikkert noe annet her.
 13. Jeg sa jo ikke noe om at historiene fra kirkebøkene er sanne. Men kan være det. De som han mener kan dokumenteres som sanne er kilder fra flere områder. Kilder må kobles sammen osv osv. Har du lest historiene? Jeg holder på med det nå. Det er rovdyr som lett knuser ett menneske om de vil. Og er de truet så er sjansene støre for at de gjør det. Noen ganger dukker det jo opp "morderbjørner" som bevist jakter mennesker. Man vet jo aldri. Før var det jo veldig mye bjørn og ulv så det kan ikke sammenlignes med dagens rovdyrbestand.
 14. Jeg har bidratt med mye selv til dette og fått god oversikt. Forskere i Norge og Amerika samarbeider mye om dette. Som sagt så jobbes det for å finne en måte å genmanipulere den så de enten dør eller aller viktisk at de ikke formerer seg så fort. Flått er alltid forsket på siden den ble oppdaget. Men du kan vel si litt om hva slags forskning de drev med da for det har lite betydning i forhold til nå. Vi skal ikke lenger tilbake enn 90åra. Da ble det raskt en problemstilling og store ressurser i flere land ble satt inn for å studere disse nøye. Og det er fortsatt 100 vis av svar som letes etter nå som aldri har blitt forsket på. Jeg avslutter diskusjonen her. Her får du sitte å kvervulere selv du som beviser påstander utifra din fantasi og wikipedida. En ennhver tulling kan skrive inn i wikipedia, jeg har selv gjort det i flere tilfeller. Så hvor beviselig er egentlig wikipedia.?!!! Detsamme gjelder andre nettsider. Mye kan søkes på, men at noen med stor usikkerhet har skrevet noe så tror du at det bestandig kan være en oppegående ressurssterk mann som har utalt seg. Jeg kan skrive inn en lang historie med bare tull. Søker du på det så kommer den siden opp. Da er det liksom sant fordi det kan se ut som en profesor har skrevet. F.EKS.!!!!! Kos dere med flåtten
 15. Jeg sitter med alle 250 historiene rett fremfor meg nå. Så hvorfor tvile på det. At en person ved Astor Furseth har funnet ut dette er vel ikke så rart. Han har brukt 10 år på å studert kirkebøker, tingprotokoller, skattemanntall osv osv osv. Han har rotet veldig langt inn i systemet og har kommet lenger en NINA og de andre som utaler seg.
 16. Norges mest kjente ulvehistorie fra 1612 i Leksvik som ligger på fosenhalvøya i Nord Trøndelag. Juleaften 1612 ble soldaten Anders Solli beordret til å reise til kirken i Leksvik. "Han kommer til ei myr. Der bråstanser han og spisser ører, speider omkring seg. Noen grå skygger skimtes mellom trestammene i myrkanten, og plutselig blir lufta fylt av uhyggelige pesenede lyder fra halsende ulver, som straks etter flyr rett på ham. Han var bevæpnet med sabel, men den hadde fryst fast i slira så han klarte ikke å forsvare seg. Da kirkefolket kom til stedet fant de en død ulv samt levningene etter en blodig arm fra Anders Solli" Ulvedrapet i Leksvik er kjent blant ulveforskere og blitt betegnet som den mest pålitelige av de tvilsomme historiene om ulvedrapene i Norge. astronomiske beregninger har slått fast at det faktisk var fullmåne 2.juledag 1612 kl. 08.20 og det er flere bevis som gjør at dette "kan" være sant, men bevisene er ikke helt sikre så man kan ikke med 100% sikkert si om dette er sant eller en vandrerhistorie. Det er funnet blant annet trekors på denne myra som stammer fra før 1700 tallet. Det er funnet ett trekors med skrift " Her er en Mand af Ulven reven. Anders Solli. anno 1612" Jeg kunne skrevet inn hele historien her, men det ville tatt sikkert to hele sider her på FF.
 17. Da skle vel denne tråden litt ut også. Astor Furseth kan bekrefte at det er dokumentert og sansynliggjort 63 drepte mennesker av bjørn og ulv i Norge de siste 400 år. Fra før 1700 til inn i 1900 tallet. Han forteller om ca 250 historier her i Norge der mennesker har blitt drept eller hardt skadet av bjørn og ulv. 63 av disse er dokumentert sanne. De resterene kan ikke dokumenteres da det er altfor mangelfulle opplysninger og helt sikkert mange antas å være vandrehistorier. Før 1900 var det jo mye mer bjørn og ulv. Etter at det ble satt igang organisert jakt for å prøve å utrydde disse ble mulighetene for å treffe på rovdyr mye mindre. Det skjønner vi jo, for nå i moderne tid skal det veldig mye til for i det hele tatt oppleve så mye som ett sportegn etter bjørn og ulv.
 18. Så bra da skjønner kanskje du også at man kan bli smittet like etter bittet. Dette her viser at det "kan" ta lang tid før smitten overføres. Kanskje du skal begynne å lese hva som skrives før du svarer. Jeg kan ikke se att jeg har påstått at flått er ett nytt dyr Jeg har påstått og gjør det fortsatt at flått er ganske nytt i dagens forskning. Det er noe helt annet.
 19. Ja Norge er ett trygt land å bo i. Mange lever med borrelia uten å vite det og man kan aldri vite når sykdommen bryter ut. Eneste måten å finne det ut på er å ta blodprøve, men den vises ikke på vanlige blodprøver. Det er kun borreliaprøver som kan bekrefte det. Mange hunder har dødd av borrelia og alle slags dyr. En hjort kan bli bitt av tusen flått uten å bli smitta. En annen hjort kan bli bitt av en eneste flått og få store lidelser, dø, leve i mange år uten å merke noe osv osv. Flere og flere mennesker blir bitt av flåt med borrelia, mange lever i ett smertehellvette, mange har fått resten av sitt liv totalt ødelagt og det blir flere og flere hvert år. Så hvorfor sier du at det ikke skjer noe med noen da? Det er ikke mange som vet så mye om flått. Det er også mange som aldri har hørt om borrelia. Bor du på Gjøvik så burde du vist at der er det flått nå. Hvis du er ute å går da. En som driver med elghunder der har de siste åra plukket mye flått av hundene sine. I fjor vinter, eller var det vinteren før så døde ene hunden i ung alder, helt plutselig. Han fikk den obdusert og de fastslo at elghunden døde av borrelia. Jeg mener også at flere her inne har skrevet om mye flått rundt mjøsa. Tror det står i den andre tråden om flått. Flått skal jo ikke finnes rundt mjøsa, men i de siste år så har de desverre av en eller annen grunn klart å formere seg der. I Grue og Våler i solør og lenger mot svenskegrensa plukker de flått av kattene sine. I Rendalen, Rena og Elverum plukker de flere og flere flått. Flått skulle jo etter teorien ikke klare å overleve og formere seg i innlandet, de levde bare ved kysten i ekstreme vått klima. Så noe har skjedd. Jeg går iallefall ikke ut å lar en flott bite meg med vilje. Måtte jeg velge mellom flått og huggorm så hadde jeg ikke vært i tvil. Og når du nevner bjørn og ulv så er det dokumentert 63 tilfeller der mennesker har blitt drept her i Norge. Leser bok om alle tilfellene nå. Jeg vil heller møte på bjørn og ulv enn å bli bitt av flått. Ulv har jeg stått ansikt til ansikt med i vill tilstand og jeg leter etter bjørn, Var jo like ved en bjørn for noen dager siden uten at jeg så den i mørket. Står litt om det i en annen tråd her. Rovdyr bestanden er jo i dag så og si utryddet i forhold til hvor mange det var før. Men hittil så dreper vepsen flere mennesker i Norge enn flått og alle andre dyr.
 20. Sitter du i drømmeland når du skriver? Kan du gi meg ett navn på en forsker som kan bekrefte dette? Og som kan bekrefte at flotten er en gammel kjenning av forskere? Dette vet du for lite om til å sitte å legg ut fakta som ikke ennå er bekreftet fordi ingen av forskerene som har studert disse kan si noe som helst sikkert om flåtten ennå. Det er altfor tidlig. Det jobbes på spreng i flere land for å finne ut dette om flott. Jeg har snakket med to stykker som er smittet av borrelia der flåtten ble fjernet samme dag. Den ene, var da en liten gutt. Moren badet gutten på kvelden og oppdaget flere små flekker på ryggen på gutten som ikke var der tidligere på dagen. Det ble konstatert rødt og litt betent hud rundt det ene bittet. Det ble tatt prøver og det viste seg å være borrelia. Gutten er i dag oppegående, mest sannsynlig fordi det ble behandlet så tidlig. Sånt kan være utrolig vanskelig å oppdage så tidlig. En eldre mann, fjernet flått med litt smårød hud, han viste om faren og fikk tatt borreliaprøve, han sitter i dag i rullestol, halve ansiktet og halve kroppen fungerer ikke i det hele tatt.
 21. Nå mente jeg flåttfjernere som er ment for å skru flåtten ut av huden. Jeg har sett og prøvd ett par ganger den nye med løkke for å trekke de ut. De fungerer veldig fint og er ett godt hjelpemiddel der de kan sitte vanskelig til. Men disse flåttfjernerene er lagd for to helt forskjellige måter.
 22. Vi gikk en hel dag i einunndalen. Vi så noen kull her og der og mye smågnagere. Det vi undret veldig over var at i løpet av hele den lange dagen så var det ikke en eneste rovfugl å se. Det kan jo være flere årsaker til det, men det lovet iallefall godt akkurat den dagen.
 23. Det er jo ikke rart det er små kull der Johan B steen går. Det finnes vel ingen områder i Norge som blir trakka så mye gjennom av han og resten av gjengen med løshunder, tyvtrening hele sommeren. Der jeg har gått nå er det mye smågnagere. Jeg har faktisk ikke sett så mye mus som i år. Det er jo mye mer mus å se nå enn det var i fjor og året før. Ser jo ofte lemmen også nå i fjellet. Får håpe de ikke blir borte. Får håpe det har vært mye insekter til kyllingene i år og blir det bra vær i høst så blir det bra jakt også. Det har jo vært ett bedre vær for kyllingene i år enn i fjor også flere steder.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy