Jump to content

Recommended Posts

Annonse
Posted

Jeg fryser oftest fisk rund/usløyd i vinterhalvåret. Det har ingenting å si på kvaliteten. Som oftest er det så kaldt ute, at preserveringen skjer raskt idet du trekker fisken opp av hullet. Fisken fryser straks den er tatt opp og kakka. Jeg pakker fisken i blanke poser (ikke bæreposer av resirkulert plast!) og tar med hjem. Slenger den så rett i fryseren. Sløying og rensing skjer like før fisken tilberedes. Det har ingen som helst påvirkning på kvaliteten, er min erfaring. 

 

Sommerstid, derimot, både renser og sløyer jeg fisken før jeg tar den hjem. Bruker også da blankposer til pakking! Hvis fisken er stor, vurderer jeg å skjære fileter av den ute i felt. Sparer da inn en del i forhold til vekt og volum. Eventuelt går det også an å skjære sporden og hodet av den før den pakkes ned for hjembæring. Litt salt er også viktig dersom det tar litt tid før du får frosset den ned når du kommer hjem. 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy