Jump to content

Non-stick eller ikke på trangia?


Kristian123

Recommended Posts

Hei

 

Det jeg lurer på er om jeg skal gå for non-stick eller ikke på trangia stormkjøkken. Jeg ser det går ann å få stormkjøkken med bare non-stick på stekepannen, kanskje det kan være en løsning?

 

Jeg kommer til å bruke kjelene til for det meste vannkoking, men kan også lage risengrynsgrøt og andre supper og gryteretter i dem. 

 

Har hørt at non-stick ikke varer særlig lenge, og hjelper det i det heletatt eller brenner ting som grøt seg fast uansett?

 

 

Takker på forhånd for alle svar! 

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Åssen er non-stick med varme? Er det muligheter for at man på full styrke kan ødelegge belegget? Skap bruke Omnilite TI som har 2600W.

 

Så lenge du ikke kjører full guffe uten noe i gryta eller panna bør det ikke være noe problem. Under steking bør du uansett regulere varmen så ikke ting blir brent. Belegget tåler høyere varme enn det maten gjør. Men liker du å spise svartbrent mat bør du kanskje vurdere en annen panne.

Link to comment
Share on other sites

Med tom kjele kan du greie å øydelegge kjele av kva som helst materiale med ein konsentrert flamme på 2,5-3kW. Med sunn fornuft og noko i kjelen/panna, er det ikkje noko problem sjølv med belegg i kjelen/panna. For koking av vatn, er det bare å køyre på full effekt. Vatnet held effektivt kjeletemperaturen nede på max 100°C.

Link to comment
Share on other sites

Har en annen panne fra Trangia med belegg. Den har gått jevnt og trutt i mange år og er like fin enda. Sikkert hatt litt hard varme noen ganger og.

Eneste jeg har gjort med en er å smøre den med olje før bruk første gang og så smøre den inn etter vask hvis den skal lagres noen uker uten bruk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy