Gå til innhold
Torun

Tips til telttur rundt Oslo?

Anbefalte innlegg

Noen som har tips? Vi har begynt på skole og jobb etter ferie og savner allerede friluftslivet etter å ha tilbragt hele ferien i fjellet. Vi vil gjerne kompensere med en liten telttur (en overnatting), hvor vi ikke trenger å kjøre i timesvis fra Høybråten (kanskje toppen to timer til utgangspunkt for turen?). Barna er 6 og 9 år gamle og går gjerne 10-12 km, hvis terrenget ikke er altfor ulendt. Turer i sommer var bl a til Dørålseter fra Rondvassbu samt topptur til Smiubelgen fra Peer Gynt. 

 

Jeg synes personlig terrenget rundt Oslo generelt har vært litt kjedelig, ettersom jeg er oppvokst i landskapet rundt Dovrefjell, så hvis noen har et tips som kan ta oss med litt opp i høyden, med litt "fjell-aktig" landskap, helst med utsikt, blir det ekstra stas.... 

 

Venter spent på svar! Hilsen Torun :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du vil lenger enn Oslomarka: Kjør til Vikerfjell (du kan lese ankomstinfo på ut.no under Vikerkoia) og gå innover eller opp i høyden (Svarttjernkollen, Gyranfisen). Eller mot Hedalen (ut.no om Storekrakkoia) og gå opp i lia/på en topp sør for koia. Eller til Søbekkseter og gå på Slafjell.

Oslomarka: Kjør til Tverrsjøstallen og gå på Pershusfjell. Eller til Tverrsjøstallen eller Mylla og gå på Kolleren, der har du 360 graders rundskue!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det fjellet som er nærmest, er vel Norefjell. Raskest til Noresund. Men jeg ville vel reist via Nesbyen, eller Sigdal/Eggedal. Ellers må du vel kjøre noe lenger en 2 timer. Da er det bare å se på kartet. Ådal, eller Lillehammertraktene, blir vel "hips om happ", i kjøretid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Blefjell er ikke langt. Det når du på under 2 timer. Kan du velge både "lavfjell" med litt furu her og der, myr og små vann. Da f.eks gå fra Blestua. Eller dra i den høyere delen som er mer stein. Egnet startsted da er f.eks Nordstul.

Støtter og Fjellrypa. Skal du kjøre kort så ta turen til Tverrsjøen. Du kan kjøre et stykke inn i marka der(bomvei fra Jevnaker, kr 40-50 et sted). En fin leirplass ved Pershusvann. Og en grei plas på øya der men den krever kano. Så tar dere gåturen over Pershusfjell og rundt Finntjern og via Holoasetera(noe sånt) tilbake.

Alterntiv her er å dra ned Sinnerdalen og campe ved Spålen. Lit mer villmarkspreg her og lite folk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det finnes også et lite område (med fjellterreng) i Lier kommune, selv om du må gå igjennom skog for å komme dit. Området heter Finnemarka og den høyeste delen heter Breiflaka med litt over 700 m/h.

 

Flere andre topper på over 600 m/h også, med de er bare "koller" i lav skog. Kan nevne en av dem, som heter Gjevlekollen, med god utsikt vestover både Norefjell og helt til Gaustadtoppen (Kongsberg) og mot øst Tryvannstårnet/Holmenkollen og deler av Oslo. Men, det er bedre utsikt fra Beriflaka.   

 

Du finner jo ikke høyfjell i "Oslo gryta". :) Men det nærmeste "høyfjellet", er som tidligere nevnt Norefjell med relativt store områder, over tregrensen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Finse er gjerne bare 3-4 timer unna med en avslappende togtur.

Og da er det rett ut i paradiset, og du kan gå til neste jernbanestasjon- eller lengre.  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av begd
   Hei der!
   Er på jakt etter et lett solotelt og har nylig fått opp øynene for Bergans superlight tunnel 1 pers. Er teltet langt nok til meg med mine 190 cm? Vet at sittehøyden på 85 cm er begrenset, men har kun planer om å sove i teltet og vektlegger vindstabilitet over komfort.

   Øvrige erfaringer mottas med takk (gjelder selvfølgelig også andre forslag) 😃
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Morten Grefstad
   Leker med tanken på en tur på (Nord)Vestlandet i neste uke, da det er der været ser best ut.
   Med utgangspunkt Oslo har jeg mulighet til å bo delvis i min selvbygde campervan Caravelle, men også vandre noen dager der jeg bor i telt/tarp/åpne koier/DNT.
   Litt fristet til å ta en tur ala de gamle episodene av Monsen på villspor, med fiske og bål og dagsetapper på 10-20km.
   Spesielt turen der han gikk fra Lesja-området og kom ned i Isfjorden så veldig flott ut. Synes også turer der man går på kanten av vidda der den møter fjord, eksempelvis Odda osv er flott.
   Dvs. jeg er glad i fjell og daler mer enn rent vidde-landskap og flatmyrsområder.
   Tips til rundturer, eventuelt turer på tvers eller langs av et område med muligheter for kollektivtransport til utgangspunkt for så å gå tilbake til bilen mottas med takk.
   Har det litt åpent, alt mellom 3-8 dagers turer er aktuelt.
  • Av ost
   Minipeak eller heaxpeak? 
   Kanskje det er jeg som liker å være litt utradisjonell eller bare lommeboken som er slunken, men jeg er altså på jakt etter en til tomannstelt til meg og bikkja. Primært går vi i skog, men vidda kan også bli besøkt. Tre sesonger. 
   Bikkja er 30 kg+, jeg er 190 cm.
   Har lenge sett på pyramidetelt, jeg er av den lite tøyelige sorten og trenger litt plass i høyden når buksa skal av og på og liker meg ikke når jeg føler jeg trer på meg teltet like mye som buksa.
   Luxe hiking produserer pyramidetelt for alt fra 1 til flerfoldige personer. De to nevnt innledningsvis er det jeg ser mest på. Er det noen som har konkrete brukererfaringer? 
  • Av Familienoss
   Noen som kan tipse meg om ett telt som er kjapt å sette opp. Tenker da på ett som fungere fint for en natt eller tre på små turer 
  • Av Nisset
   Jeg er en student på mitt siste i Tromsø og har nylig blitt interisert i friluftsliv. Jeg vil derfor bruke dette året til å utforske naturen rundt meg.
   Jeg ser etter et tomannstelt som kan brukes store deler av året. Helst noe som kan brukes til og med Oktober eller lengre.
    
   Har dere noen råd til hvilket telt jeg burde kjøpe? 
   Jeg er ute etter noe billig, ett best mulig telt for 3000-4000 kr da jeg er helt nybegynner og ikke vet om dette er noe jeg kommer til å fortsette med.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.