Gå til innhold
  • Bli medlem

Torun

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Torun

  1. Noen som har tips? Vi har begynt på skole og jobb etter ferie og savner allerede friluftslivet etter å ha tilbragt hele ferien i fjellet. Vi vil gjerne kompensere med en liten telttur (en overnatting), hvor vi ikke trenger å kjøre i timesvis fra Høybråten (kanskje toppen to timer til utgangspunkt for turen?). Barna er 6 og 9 år gamle og går gjerne 10-12 km, hvis terrenget ikke er altfor ulendt. Turer i sommer var bl a til Dørålseter fra Rondvassbu samt topptur til Smiubelgen fra Peer Gynt. Jeg synes personlig terrenget rundt Oslo generelt har vært litt kjedelig, ettersom jeg er oppvokst i landskapet rundt Dovrefjell, så hvis noen har et tips som kan ta oss med litt opp i høyden, med litt "fjell-aktig" landskap, helst med utsikt, blir det ekstra stas.... Venter spent på svar! Hilsen Torun
  2. Så hyggelig å lese svarene deres! Ja, det går visst mye på inspirasjon. Og guttungen mente det var MYE morsommere å klatre oppover i steinur på hender og føtter enn å gå i det jeg ville karakterisere som "lett" terreng. Vi har også funnet på historier underveis. Vi begynte i fjor, med å utvikle persongalleriet, som bl a består av Røyskatten og Jazzkatten, som ofte henger på puben Svansemann, der de drikker villmarkskaffe. Bak disken står Pepperonika Svins og hennes søster Makaronika. På scenen står ofte Louis Stormklang. Han spiller trompet og synger (hvilket har resultert i at ungene nå kjenner igjen Louis Armstrong når de hører ham på radio... ) Når det skorter litt på kreftene finner vi på nye historier rundt disse. Da får vi noe nytt å tenke på, alle sammen. Imse - jeg er vilt imponert over alle utenettene deres! Inspirerende. Tjo hei, alle sammen, i morgen drar vi på hytta!
  3. Må bare fortelle om de to barna våre, som ble skikkelige fjellgeiter i sommer. T (gutt, 6 år sist mars) og R (jente, blir 9 i november) var med i tre uker på to forskjellige familiehytter, og i den tiden hadde vi to moderat lange teltturer, en lengre tur til turisthytte med 12 km gange hver vei, pluss sykkel og båt, samt en tredagerstur. Den siste var først til Peer Gynt fra Mysusæter, 9 km, med overnatting i steinbu for barna, mens vi voksne sov i telt. Dagen etter bestemte vi oss for å prøve barnas første skikkelige topptur. Ideen var at vi snur hvis vi må, og ingen skal gråte for det. Men oppover gikk det, med sjokolade, rosiner og flottere og flottere utsikt, og til slutt var vi på toppen av Bråkdalsbelgen, en del av Smiubelgenmassivet, 1915 moh. Det som overrasket meg aller mest var hvor utrolig mye energi som bor i disse små kroppene. Selv etter 7 timer (4 opp, 3 ned) topptur var de i full sving etter middag, med kollbøtter, løping og slå hjul rundt på plassen ved turisthytta. Og de er ikke spesielt atletiske ellers i året. Ingen fotball eller fritidsaktiviteter som skulle tilsi uvanlig god form. Dette sier jeg for at dere skal vite - kjære foreldre: Ikke undervurder barna deres! Hvis stemningen er god og barna forstår hvilket fantastisk kick dere får av å gå tur er nesten alt dere klarer mulig også for de små. Hilsen mamma med hakeslepp.
  4. Veldig mye fine tilbud hos XXL nå. Jeg kjøpte nettopp Gore Tex active skalljakke fra North Face, nedsatt fra 4000 til 1500.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.