Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

Det har sikkert vært diskutert før, men jeg skal kjøpe meg et nytt telt. Kommer nok for det meste å gå alene, men vil ha plass til i allefall 1 til. Har med meg 2 hunder så om de i gitte tilfellere kan ligge i forteltet hadde det var ok. Klare ikke å bestemme meg for om jeg vil ha et 3 sesongstelt eller helårstelt. Det kommer vel ann på vekt. Ser for meg at det i første omgang vil bli brukt mest vår/sommer/høst.

Om folk ville komme med noen tips/erfaringer så ville jeg blitt glad.

 

God sommer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ville vel gått for et fjelltelt av tunnell typen. Bl.a. Helsport har mange bra. Er vel bare du, som kan vurdere det. Det er lite vektforskjell, på et 2 og 3 manns. Men, du må ha et som er langt nok til deg. Kjøper du et marginalt tunell telt, med kun et "fortelt" og bør den plassen reserveres til sekk/utstyr og passasje ut og inn. Husk også at enkelte år, er det så mye mygg/knott, at hundene bør få ligge innenfor myggnettingen. Men noen av de teltene, har en ekstra forlengelse (av forteltet), der er det nok plass. Men så var det myggnettingen da. Jeg ville gått for et 3 manns telt. Men, det er du som må kompromisse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du som er så lang, burde kjøpe noe slikt som Hilleberg Kaitum/Kaitum GT 2 eller 3 manns. Evt noe med lik konstruksjon, med rette endevegger istedet for skrå endevegg der du har beina.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vi har Bergans compact light 3 manns. Og det teltet har kjempegod plass i forteltet, faktisk lå vi 6 stk i det på en tur her. 4 unger (4,8, 10 og 13 år)i soveteltet og søstra mi og jeg i forteltet, altså god plass til både hunder og sekker. Teltet finnes som 2,3 og 4 manns og finnes også som vinterutgave med stormmatter.

 

Teltet sto godt i vind da vi sov ved Skarstjønna ved foten av midtre og Søre Sølen i sommer, det var hvite skumtopper på tjønna og ungene slet med å holde balansen, men teltet sto stramt og fint.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil ikke bli problem med høyden min i det teltet lompa?

 

Fjällräven Akka 3 er mye telt for pengene. 3000 hos XXL. Tunneltelt med bra størrelse på forteltet.

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Vil ikke blir problem med høyde min i det teltet? liker prisen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan jo ta en titt på helsport svea serien. Xxl selger de for ned i 5500. Ikke billig, men er et alternativ.

Selv har jeg et fjellreven akka dome 2. Det er nesten for kort for meg, og jeg er 187 høy.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vil ikke bli problem med høyden min i det teltet lompa?

 

Vil ikke blir problem med høyde min i det teltet? liker prisen

Jeg er 1,99.. Jeg ligger nok litt skrått når jeg er alene i det for å være sikker på ikke å være borti duken i fotenden, men det går helt fint å sove tre stykker i det også. Ideelt for to personer i tremannsversjonen. Da har man god plass rundt seg. Stort fortelt med god høyde.

 

Det funker fint til vintertelting, men har ikke stormmatter. Det synes ikke jeg er så nøye heller, men enkelte insisterer på det om vinteren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om man er bekymret for lengden på teltene, vil jeg si generelt at jeg vil foretrekke tunneltelt. Jeg er omtrent to meter og har ligget i en god del telt gjennom årene. Noen for korte, og noen lange nok. I kuppeltelt er veggene mer loddrette i endene, men om det er i korteste laget så ligger man borti både hode- og fotenden. Ingen mulighet for å gjøre noe med det. I tunneltelt kan man åpne på glidelåsen mot innerteltet og skyve seg lenger unna fotenden om nødvendig..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Helsport Svalbard 3 er jo 250cm i lengde i innertelt. Da får du helårstelt men det er jo tungt da.

 

Hva med et slikt Skjult lenke - logg inn for å se den ?

2 manns med ekstra plass. 244 langt og 150-130 i bredde skulle gi plass både for deg og bikkjene. Veier 1,33 kilo. Ikke så stort fortelt men alene med hunder trenger du ikke mer. Med 2 pers er det stort nok til å ha litt bagasje mellom dere ved beina evt. Eneste ulempe jeg ser er at det "bare" er 101cm høyt. Har ikke teltet selv men to andre fra samme produsent.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Amaya
   (For ordens skyld: Jeg kommer til å dra og prøve aktuelle sekker, for å finne en som sitter godt  Vil bare orientere meg litt i jungelen av muligheter først  )
   Jeg skal gå til innkjøp av tursekk til bruk både på hytte-til-hytte- og teltur.
   Normalt sett vil jeg gjerne begrense oppakningen til 12-17kg, men jeg vil gjerne at det skal være mulig å bære hunden min i tilfelle noe skulle skje, uten at jeg sliter i stykker sekken eller meg selv. Har en 25kg blandingshund på størrelse med liten labradortispe. I et eventuelt nødstilfelle ville jeg antakelig lagt igjen noe utstyr eller fått en venn til å ta noe av oppakningen slik at sekken ikke blir stort tyngre enn rundt 30kg. Budsjett: Maks 4000,-
   Funksjoner jeg ønsker meg:
   Bæresystem som ikke blir vondt med 25-30kg oppakning Romslig hovedrom med åpning både i topp, bunn og front (enklere å få hunden inn) Kraftig stoff som ikke rives opp uten videre av huneklør Godt med lommer eller festemuligheter utenom hovedrom, slik at det går an å pakke om sekken for å gjøre plass til hunden. At sekken i seg selv er litt "fast i fisken" og ikke blir altfor ustabil med pelsdotten oppi Gjerne damemodell (om det er relevant er jeg 173cm høy, med rygglengde på ca 46cm) Minimum 65 L. Har kikket litt på Lundhags Gnaur og Fjällräven Kajka. Synes også mange av modellene til Gregory og Osprey ser interessante ut, men er litt nyskjerige på om de er for "myke" (ikke faste i fisken  ).
   - Amaya
  • Av Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Tur123
   Hei,
   Jeg og søsteren min har tenkt oss på en 3-6 dagers telttur. Hun bor i Stavanger og har bil, jeg bor i Oslo uten bil og har i tillegg en hund som skal være med (kan derfor ikke ta buss, men må ta tog..) Har dere noen gode turforslag hvor det er lett for oss å møtes på midten ca? Vi er fleksible i antall dager, men er ikke så erfarne, så gjerne noe som ikke er så altfor krevende. Hunden er også 12,5 år ,så vi kommer til å ta det litt rolig
   På forhånd tusen takk for gode tips, vi venter i spenning
  • Av gramjeger
   Hvordan renges lastekapasiteten til en sekk, med eller uten sekken? Mange ryggsekker på ca 70+ liter veier 2 kg og har en lastekapasitet på 17 kg, men er det da sekk + 15 kg utstyr det da betyr?
  • Av Marita Gløpstad Olsen
   Jeg er på let etter gode tips ang. Steder å slå opp telt i Rogaland. Jeg har vært på telttur med venner før, men har nå satt meg som mål å ta en tur alene. Ønsker så klart tips til storslåtte fjellturer, men utsikt og idyll, men ser meg nok nødt til å starte noe lette første gangen. Ser derfor etter ideer til steder som gjerne er lett tilgjengelige, og ikke krever for mye vandring fra bil (ser for meg det fort blir overpakking og tung sekk første gangene). Gjerne ved et vann eller i en Skog, hvor en kan få noe privatliv. Har også med hund. Setter stor pris på alle tips! 😊
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.