Jump to content

Schtig

Recommended Posts

Hei.

Det har sikkert vært diskutert før, men jeg skal kjøpe meg et nytt telt. Kommer nok for det meste å gå alene, men vil ha plass til i allefall 1 til. Har med meg 2 hunder så om de i gitte tilfellere kan ligge i forteltet hadde det var ok. Klare ikke å bestemme meg for om jeg vil ha et 3 sesongstelt eller helårstelt. Det kommer vel ann på vekt. Ser for meg at det i første omgang vil bli brukt mest vår/sommer/høst.

Om folk ville komme med noen tips/erfaringer så ville jeg blitt glad.

 

God sommer

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Ville vel gått for et fjelltelt av tunnell typen. Bl.a. Helsport har mange bra. Er vel bare du, som kan vurdere det. Det er lite vektforskjell, på et 2 og 3 manns. Men, du må ha et som er langt nok til deg. Kjøper du et marginalt tunell telt, med kun et "fortelt" og bør den plassen reserveres til sekk/utstyr og passasje ut og inn. Husk også at enkelte år, er det så mye mygg/knott, at hundene bør få ligge innenfor myggnettingen. Men noen av de teltene, har en ekstra forlengelse (av forteltet), der er det nok plass. Men så var det myggnettingen da. Jeg ville gått for et 3 manns telt. Men, det er du som må kompromisse.

Link to comment
Share on other sites

Vi har Bergans compact light 3 manns. Og det teltet har kjempegod plass i forteltet, faktisk lå vi 6 stk i det på en tur her. 4 unger (4,8, 10 og 13 år)i soveteltet og søstra mi og jeg i forteltet, altså god plass til både hunder og sekker. Teltet finnes som 2,3 og 4 manns og finnes også som vinterutgave med stormmatter.

 

Teltet sto godt i vind da vi sov ved Skarstjønna ved foten av midtre og Søre Sølen i sommer, det var hvite skumtopper på tjønna og ungene slet med å holde balansen, men teltet sto stramt og fint.

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo ta en titt på helsport svea serien. Xxl selger de for ned i 5500. Ikke billig, men er et alternativ.

Selv har jeg et fjellreven akka dome 2. Det er nesten for kort for meg, og jeg er 187 høy.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Vil ikke bli problem med høyden min i det teltet lompa?

 

Vil ikke blir problem med høyde min i det teltet? liker prisen

Jeg er 1,99.. Jeg ligger nok litt skrått når jeg er alene i det for å være sikker på ikke å være borti duken i fotenden, men det går helt fint å sove tre stykker i det også. Ideelt for to personer i tremannsversjonen. Da har man god plass rundt seg. Stort fortelt med god høyde.

 

Det funker fint til vintertelting, men har ikke stormmatter. Det synes ikke jeg er så nøye heller, men enkelte insisterer på det om vinteren.

Link to comment
Share on other sites

Om man er bekymret for lengden på teltene, vil jeg si generelt at jeg vil foretrekke tunneltelt. Jeg er omtrent to meter og har ligget i en god del telt gjennom årene. Noen for korte, og noen lange nok. I kuppeltelt er veggene mer loddrette i endene, men om det er i korteste laget så ligger man borti både hode- og fotenden. Ingen mulighet for å gjøre noe med det. I tunneltelt kan man åpne på glidelåsen mot innerteltet og skyve seg lenger unna fotenden om nødvendig..

Link to comment
Share on other sites

Helsport Svalbard 3 er jo 250cm i lengde i innertelt. Da får du helårstelt men det er jo tungt da.

 

Hva med et slikt https://www.bigagnes.com/Products/Detail/Tent/slaterul2%2B ?

2 manns med ekstra plass. 244 langt og 150-130 i bredde skulle gi plass både for deg og bikkjene. Veier 1,33 kilo. Ikke så stort fortelt men alene med hunder trenger du ikke mer. Med 2 pers er det stort nok til å ha litt bagasje mellom dere ved beina evt. Eneste ulempe jeg ser er at det "bare" er 101cm høyt. Har ikke teltet selv men to andre fra samme produsent.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy