Jump to content
IGNORED

Telt


Schtig
 Share

Recommended Posts

Hei.

Det har sikkert vært diskutert før, men jeg skal kjøpe meg et nytt telt. Kommer nok for det meste å gå alene, men vil ha plass til i allefall 1 til. Har med meg 2 hunder så om de i gitte tilfellere kan ligge i forteltet hadde det var ok. Klare ikke å bestemme meg for om jeg vil ha et 3 sesongstelt eller helårstelt. Det kommer vel ann på vekt. Ser for meg at det i første omgang vil bli brukt mest vår/sommer/høst.

Om folk ville komme med noen tips/erfaringer så ville jeg blitt glad.

 

God sommer

Link to comment
Share on other sites

Ville vel gått for et fjelltelt av tunnell typen. Bl.a. Helsport har mange bra. Er vel bare du, som kan vurdere det. Det er lite vektforskjell, på et 2 og 3 manns. Men, du må ha et som er langt nok til deg. Kjøper du et marginalt tunell telt, med kun et "fortelt" og bør den plassen reserveres til sekk/utstyr og passasje ut og inn. Husk også at enkelte år, er det så mye mygg/knott, at hundene bør få ligge innenfor myggnettingen. Men noen av de teltene, har en ekstra forlengelse (av forteltet), der er det nok plass. Men så var det myggnettingen da. Jeg ville gått for et 3 manns telt. Men, det er du som må kompromisse.

Link to comment
Share on other sites

Vi har Bergans compact light 3 manns. Og det teltet har kjempegod plass i forteltet, faktisk lå vi 6 stk i det på en tur her. 4 unger (4,8, 10 og 13 år)i soveteltet og søstra mi og jeg i forteltet, altså god plass til både hunder og sekker. Teltet finnes som 2,3 og 4 manns og finnes også som vinterutgave med stormmatter.

 

Teltet sto godt i vind da vi sov ved Skarstjønna ved foten av midtre og Søre Sølen i sommer, det var hvite skumtopper på tjønna og ungene slet med å holde balansen, men teltet sto stramt og fint.

Link to comment
Share on other sites

Vil ikke bli problem med høyden min i det teltet lompa?

 

Fjällräven Akka 3 er mye telt for pengene. 3000 hos XXL. Tunneltelt med bra størrelse på forteltet.

 

Hidden Content

Vil ikke blir problem med høyde min i det teltet? liker prisen

Link to comment
Share on other sites

Vil ikke bli problem med høyden min i det teltet lompa?

 

Vil ikke blir problem med høyde min i det teltet? liker prisen

Jeg er 1,99.. Jeg ligger nok litt skrått når jeg er alene i det for å være sikker på ikke å være borti duken i fotenden, men det går helt fint å sove tre stykker i det også. Ideelt for to personer i tremannsversjonen. Da har man god plass rundt seg. Stort fortelt med god høyde.

 

Det funker fint til vintertelting, men har ikke stormmatter. Det synes ikke jeg er så nøye heller, men enkelte insisterer på det om vinteren.

Link to comment
Share on other sites

Om man er bekymret for lengden på teltene, vil jeg si generelt at jeg vil foretrekke tunneltelt. Jeg er omtrent to meter og har ligget i en god del telt gjennom årene. Noen for korte, og noen lange nok. I kuppeltelt er veggene mer loddrette i endene, men om det er i korteste laget så ligger man borti både hode- og fotenden. Ingen mulighet for å gjøre noe med det. I tunneltelt kan man åpne på glidelåsen mot innerteltet og skyve seg lenger unna fotenden om nødvendig..

Link to comment
Share on other sites

Helsport Svalbard 3 er jo 250cm i lengde i innertelt. Da får du helårstelt men det er jo tungt da.

 

Hva med et slikt

Hidden Content

?

2 manns med ekstra plass. 244 langt og 150-130 i bredde skulle gi plass både for deg og bikkjene. Veier 1,33 kilo. Ikke så stort fortelt men alene med hunder trenger du ikke mer. Med 2 pers er det stort nok til å ha litt bagasje mellom dere ved beina evt. Eneste ulempe jeg ser er at det "bare" er 101cm høyt. Har ikke teltet selv men to andre fra samme produsent.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Skævkjøtern
   Jeg har aldri vært på Hardangervidda før, og må derfor spørre dere som har kjennskap til området. Jeg pleier å ha med tarp for å sørge for at bikkja har skygge og teltet ikke koker.
   Det er vel ikke stort å feste tarpen i på vidda? 
   Tips?
  • By JFB
   Jeg er ingen reser på ski og heller ingen sterke ambisjoner om å bli det, men liker å være på tur. Særlig snørekjøring med en eller to hunder. Med hunder som trekker blir også bremsing mye hardere og venstrebeinet funker ikke optimalt (pga prolaps for noen år tilbake, men trener og blir sakte bedre😉). 184 høy, 95kg. Hundekjøring sliter på utstyret. Bruker idag skøytestøvler for bedre ankelstøtte.
   Med tanke på at jeg har hunder som trekker, litt ustø ploging, kjører noe med pulk og har lyst til å gå både i og utenfor sporet lurer jeg på følgende teori. 

   Hva med å ha NNN BC Manuell på alle skia. 
   - Hverdags-ski til sporet, lette korte med BC bindinger
   - Fjellski/Jaktski uten stålkanter,
   Kjører jeg med pulk blir jeg stående mye bak pulken og bremse.
   På denne måten «tror» jeg at jeg kan få bedre kontroll på ploging og når jeg er på fjellet utenfor sporet har jeg hverdagsskia i backup i pulken (pulken er på 188 cm). Dersom jeg ender med 2 par støvler noen lette og noen større kan man også bytte disse lettere etter forholdene og ha tørt skift på overnattingsturer.
   Setter pris på synspunkter til ideen. Innspill til egnede ski, støvler og lengder er også topp. Tenker å anvende Finn.no i min søken etter utstyret for å spare penger. 
  • By Amaya
   (For ordens skyld: Jeg kommer til å dra og prøve aktuelle sekker, for å finne en som sitter godt  Vil bare orientere meg litt i jungelen av muligheter først  )
   Jeg skal gå til innkjøp av tursekk til bruk både på hytte-til-hytte- og teltur.
   Normalt sett vil jeg gjerne begrense oppakningen til 12-17kg, men jeg vil gjerne at det skal være mulig å bære hunden min i tilfelle noe skulle skje, uten at jeg sliter i stykker sekken eller meg selv. Har en 25kg blandingshund på størrelse med liten labradortispe. I et eventuelt nødstilfelle ville jeg antakelig lagt igjen noe utstyr eller fått en venn til å ta noe av oppakningen slik at sekken ikke blir stort tyngre enn rundt 30kg. Budsjett: Maks 4000,-
   Funksjoner jeg ønsker meg:
   Bæresystem som ikke blir vondt med 25-30kg oppakning Romslig hovedrom med åpning både i topp, bunn og front (enklere å få hunden inn) Kraftig stoff som ikke rives opp uten videre av huneklør Godt med lommer eller festemuligheter utenom hovedrom, slik at det går an å pakke om sekken for å gjøre plass til hunden. At sekken i seg selv er litt "fast i fisken" og ikke blir altfor ustabil med pelsdotten oppi Gjerne damemodell (om det er relevant er jeg 173cm høy, med rygglengde på ca 46cm) Minimum 65 L. Har kikket litt på Lundhags Gnaur og Fjällräven Kajka. Synes også mange av modellene til Gregory og Osprey ser interessante ut, men er litt nyskjerige på om de er for "myke" (ikke faste i fisken  ).
   - Amaya
  • By Humbug
   Min ruslebror Asbjørn, hans hund Tyri, og jeg har vært på en medstrømsekspedisjon i Sølendalen. Videobevis her:
   Og to ferdige episoder av en nært forestående trilogi i fem deler her:

   Hidden Content
  • By Tur123
   Hei,
   Jeg og søsteren min har tenkt oss på en 3-6 dagers telttur. Hun bor i Stavanger og har bil, jeg bor i Oslo uten bil og har i tillegg en hund som skal være med (kan derfor ikke ta buss, men må ta tog..) Har dere noen gode turforslag hvor det er lett for oss å møtes på midten ca? Vi er fleksible i antall dager, men er ikke så erfarne, så gjerne noe som ikke er så altfor krevende. Hunden er også 12,5 år ,så vi kommer til å ta det litt rolig
   På forhånd tusen takk for gode tips, vi venter i spenning
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy