Jump to content
Helge.R

Hva biter ørreten på?

Recommended Posts

Hei, har hatt samme problemet, men man kan si det er løst nå, kjøpte meg en oterfjøl med wobblere på snøret i stedet; http://www.google.no...84&tx=100&ty=54

Funker sinsykt bra, fra båt bruker jeg bare wobblere og amerikaner,

Husk, jo større wobblere jo færre fisk, men større!

Fikk forleden en ørret på 3,5 kg

Høres spennende ut. Er klar for og prøve wobbler fra kajakk/kano men fra land med stang i mindre/større skogstjern er det ofte vanskelig med "båt".....Er det dupp som gjelder og hvordan er det mann gjør det. er så mange måter mann fisker på etter det jeg har hørt....

Link to post
Share on other sites

Mark er jo som regel den sikreste måten å få fisk på er min erfaring. Er i grunn bare å prøve litt forskjellig. Andersdupp eller tilsvarende. søkke og krok. Da synker marken ned og legger seg på bunnen. La den ligge ett par minutter og trekk den forsiktig inn noen meter og vent noen minutter til, osv.

Dupp med oppheng. Dupp med pinne som låser sena eller annen låse funksjon. Da behøver du ikke søkke. Heng opp duppen 1,5-2m over kroken. Samme opplegg med å sveive inn og vente og sveive inn og vente.

I elv kan man også fiske uten søkke og dupp. Bare la strømmen føre krok og mark nedover med strømmen og sveiv sakte inn igjen.

Prøv å dekk hele kroken med mark. Tre gjerne på ett par tre marker så du får ei skikkelig klyse. Kan godt ligg mens du driver med andre ting og natta over. Men av og til sitter ikke fisken uten tilslag. Napp til når du ser duppen har bra fart i en eller annen retning.

Link to post
Share on other sites

Prøvd mye med forskjellige sluker og spinner. Spinner best bitt så langt. Men fikk min første ørret på dupp i går kveld. Fin skogsvann ørret, feit og fin på 240gr. ikke verdensrekord men fin matfisk. Er nok i varmeste laget og bare tryta ville bite til godt utpå kvelden, da kom ørreten i skumringa. Jeg har nok vært formye på dagfiske tidligere og tror nok som andre her inne sier at kvelden og tidlig natta, tidlig morgen er den beste tiden. Ikke værst og få min første ørret på dupp etter 30 år med feiling... :-P:grin: :grin: :grin:

Link to post
Share on other sites

Med hva og hvordan?

Med mark, spinner, sluk eller flue.. I varmt vann står fisken dypere, og det er vanskelig å nå dem. Hvordan du fisker kommer an på hvor du er, hvordan vannet ser ut, om det er elv eller vann. Én fiskemåte kan ikke brukes alle steder..

En ting som er viktig å huske er at mørke sluker/spinnere/fluer fisker bedre om natta.

Link to post
Share on other sites

Min erfaring er at mye av sluker fungerer i mindre myrvann/tjern her på sørlandet. Men den sluken som fungerer desidert best for meg i slike vann erSølvkroken spesial gull oransje med sorte prikker på mine fisketurer på kvelden før skumring. Alt avhenger selvfølgelig av vær og vind men får jeg ikke noe på denne etter diverse sluker/spinnere så går jeg som regel hjem :cool:

skitt fiske!

Link to post
Share on other sites

Min erfaring er at mye av sluker fungerer i mindre myrvann/tjern her på sørlandet. Men den sluken som fungerer desidert best for meg i slike vann erSølvkroken spesial gull oransje med sorte prikker på mine fisketurer på kvelden før skumring. Alt avhenger selvfølgelig av vær og vind men får jeg ikke noe på denne etter diverse sluker/spinnere så går jeg som regel hjem :cool:

skitt fiske!

Ok. Men det der med vind hva er det? Hørt flere sier det blåser fra feil retning. Hva er feil og hva er riktig?:-)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Fjelljentaaa
   Noen som vil fortelle om sin erfaring med Garmin InReach Explorer+? 
   Skal kjøpe meg ny Gps. 
   Den må ha godt batteri, grei størrelse, helst ikke over 5000 og den skulle helst ha gått an sendt mld med uten dekning for sikkerhet for meg som går mye alene i fjellet. 
   Har sett på en Garmin InReach Explorer+, noen som har erfaring? Evt noen som har tips om en annen en? 
  • By Marit Normann Aspelund
   Hei kloke menneske!
   Eg er på utkikk etter eit anvendeleg telt med grei plass til to stykker, og har skjønt at eg då bør gå for eit tremannstelt. Kjøper no telt ifm. ein lengre sykkeltur på Vestlandet til sommaren, men vil gjerne kunne nyte det ved seinare fjellturar òg. Då vêret på Vestlandet kan vere så som så tenkjer eg grei plass i fortelt er å føretrekkje, samtidig som det ikkje bør vere for tungt. Pris er òg ein faktor då eg er student, men tenkjer det er verdt ein liten investering då eg kan ha glede av teltet i mange år framover. Sykkelturen går over 10 dagar (nokre overnattingar hjå vener), og kva gjeld fjelltur ser eg ikkje for meg noko særleg lengre turar enn over ein helg.
    
   Etter å ha sett litt rundt på nett har eg fått sansen for Helsport sine Lofoten- og Reinsfjell-modellar, men er litt usikker. Eg har lest fleire samanlikningar og tips i andre trådar, men blir altså ikkje heilt klok på kva eg bør gå for. Det må seiast at eg strengt tatt ikkje er heilt nybegynnar kva gjeld tur og teltovernatting, men dette vert mitt fyrste telt til odel og eige.
    
   Eg er med andre ord veldig open for, og set stor pris på tips fra dykk med meir kunnskap! 
  • By Sneisen
   Overnattet ute på vinteren for første gang natt til julaften.-11 var det når jeg sto opp, var varm og god over alt bortsett fra at jeg var fryktelig kald på nesa 😅 har dere noen tips? Sover dere med balaclava??
  • By Tor Magne
   Etter en fantastisk natt ute med garnene ble det 246 stk. ørret og røye. Fantastisk god matfisk gjennom vinteren 
  • By Kim HLT
   Hei, fjellfolk! 
   Jeg og gamlefar pratet lenge om en tur over Hardangervidda, desverre ble han brått syk og gikk bort før vi fikk realisert dette. Av oss to var det definitivt han som var mest turvant,men med én uke barnefri, har jeg bestemt meg for en fire/femdagers vandring i uke 27. Jeg har kommet så langt at jeg har konkludert med at Finse er et fint sted å starte i fra, men her kommer første spørsmål; hvor vil dere anbefale at ferden går videre om man har som utgangspunkt at jeg ikke skal overnatte i noen hytter og at jeg bør være på et tog til Bergen i fra hvor som helst fire/fem dager etter oppstart.
   Det andre spørsmålet er Hva er det jeg absolutt bør ha med meg som jeg nesten helt sikkert ikke har tenkt på? 
    
   Med vennlig hilsen Kim.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy