Gå til innhold
søs

såve med barn i telt/lavo hvordan?!

Anbefalte innlegg

heia! hva har/bruker dere som ligge underlag når dere er ute med småbarn?! vi skal ikke gå så langt fra bilen, så vi har mulighet til å gjøre det komfortabelt...

takker for svar:) Siri

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Holder lenge med liggeunderlag, gjerne brettet i to for de minste. På vinteren hadde jeg nok valgt reinskinn i tillegg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har vart ute i fyre sæsonger med barn:

Forutom vinter kjør jeg kun et tykkt cellplastunderlag, men har god sovepose. Jeg har med en ekstra vaddert fjellduk dersom temperaturen krabber nedover.

Ved lengre camptider, og på vintern, bruker jeg i tillegg exped downmat 7, og jeg har ved sterk kulde lagt et reinskinn nærmest soveposen, undertil.

Ellers har det aldrig vart en utforming med innsomning i telt; barnen pleier å være ganske ferdige i slutten av dagen :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Vår datter var bare 3 uker gammel da hun ble med på den aller første turen i Lavo. Vi hadde da en god barnesovepose + at vi hadde med saueskinn som hun lå på. Saueskinn er noe vi også har brukt til henne på alle de andre turene vi har hatt, både sommer som vinter, og det er jo fordi saueskinn regulerer jo varmen selv, så hvis det er veldig kaldt så varmer skinnet, men hvis det er varmt så hjelper skinnet det til å holde det kjøligere, samtidig som det er mykt og godt å sove på. Nå som hun er blitt større så har vi kjøpt selvoppblåsbart liggeunder lag på XXL (husker i hva det heter) men det koster 1499,- og vi bruker det alle sammen og det blir 7 cm tykt, så det er fint for oss litt eldre også. Det er klart at slike liggeunderlag er jo litt store å ha med seg, men man må rett og slett prioritere det å ligge litt godt når en skal være ute og borte noen dager. God tur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

må si meg endig med opplåsbare liggeunderlag er veldig kjekt,tar jo og veldig liten plass som er og en viktig fakor når far må bære med seg alt.

sist tur så ente det med att jeg måtte ligge på "vanlig" liggeunderlag og junior ville kun ligge på downmate 7UL,var uaktuelt og ligge på noe annet (er 3 år så kunne nok overtalt han men orka ikke) jeg sov som en stein på vanlig bamse underlag :) til sommertid er det veldig greit med synmate 7Ul og vinter på med pulk osv er det greit med downmate,men problemet er hvis man punkter da er det fort lit kritisk,sån sent er saueskinn bedre men tar igjen plass :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
  • Av Lisecat
   Hei
   Jeg vurderer å kjøpe Therm-A-Rest NeoAir, Xtherm og bruke det hele året i telt. Fryser lett så trenger noe som er varmt! Lurer også på om noen har erfaring med å brune Therm-A i hengekøye? Blir litt dyrt å kjøpe eget underlag til hengekøye synes jeg. Tenker at kanskje mumie-versjonen egner seg best da siden den smalner? 
   Eventuelt om det egentlig bare er quilt som gjelder for hengekøye?
   Noen som har erfaring?
    
   Takknemlig for tips og råd
    
   Mvh Lise
  • Av Håvard_74
   Hei! Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Exped SynMat UL 7 LW liggeunderlag, da det virker som det har bra liggekomfor, og det viktigste, at det er lett og tar liten plass. Mitt spørsmål til dere er om det er solid nok da jeg har tenkt å ligge på det rett på bakken, med unntak tidlig vår/sen høst, for da kommer jeg til å legge det nedi Mammut Grevling bivuakk’n. Ønsker å dra med meg så lite som mulig og vil helst slippe å må ha med to liggeunderlag. Hva anbefaler dere?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.