Gå til innhold

Hjartdalsrypa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Hjartdalsrypa

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei. Da har vi kommet hjem etter en flott tur på 7 dager ved Kjäringsjön, vi har vært vldig heldige med været, det regnet bare en dag, så da kan en ikke klage. Vi padlet kanskje ikke så lagt som vi kanskje hadde håpet på, men slik er det å ha ed barn på tur. Vi var 2 voksne g et barn + hund og vi hadde en kano på 18 for, og vi hadde god plass, selv om vi valgte å ha med Lavoen og ovnen. Det gikk fint å bære alt sammen. gleder meg allerede til neste tur. Hjartdalsrypa.
 2. da er vi ferdig pakket og veldig klar for Kjäringsjön. Vi gleder oss. Hjartdalsrypa.
 3. Hei. Flott rapprot. Nå er det bare 3 dager til så er det min tur,(Käringsjön) gleder meg til å begynne på turen, selv om jeg ser at det er meldt sludd og kaldt til helgen. Vi får bare håpe at været snur. Hjartdalsrypa.
 4. Hei. Telemarkskanalen er veldig fint å ha med barn til. kanalen snirkeler seg jo sakte avgårde, og du kan få mage fine opplevelser langs kanalen. Det er kun en ting som er litt negativt og det er det at det alltid er ganske mye folk der og veldig få gode teltplasser, så det vil si det samme som at mange av stedene ser rett ug slettt ut som en utedass, med alt hva det medfører. Når en er i Telemarkskanalen, så er du stort sett nære søpple kasser hele tiden, så da anbefaler jeg hundeposer for så å ta med deg dritten. Jeg vet det er mange som reagerer på dette, men det er bedre det enn at du støtt og stadig tråkker i andres drit + at det er jo det vi gjør med hundemøkk, så hvorfor ikke gjøre det samme med vår egen. Knyt godt igjen, og kast i en søpplekasse rundt neste sving. God tur.
 5. Hei. Skal selv reise til Kjærringsjøn den 22 juni og skal padle i 7 dager, det har vært veldig mye frem og tilbake med hva vi skal ha med oss i forhold til ly for vær og vind, og det endte opp med at vi kjøpte et nytt Helsport extreem telt i går som veier bare 4,2 kg. Følte at vi trengte litt mere beskyttelse enn bare et Tarp. Det kan fortsatt være veldig kaldt og masse vind, det snødde der i natt, så hadde jeg vært deg så hadde jeg tenkt kanskje litt mere beskyttelse????? God tur.
 6. Da har vi kjøpt inn masse nytt utstyr i dag til Kano turen, det endte opp med at vi til og med kjøpte nytt telt, for vi fant ut t det var for mye å drasse med seg Lavo + ovn på kanotur, så da ble det Helsport Fjellheimen extrem for 4 pers, dette håper jeg blir bra. Gleder meg nå.
 7. Hei. Jeg padlet kanalaen for ca 10 år siden, en veldig flott tur, og vi var til og med veldig heldige med været. Men det er noen ting som jeg synes er veldig negativt langs kanalen, den ser rett og slett ut som en utedo stort sett hele veien. Det er veldig få som tar hensyn til hvor en gjør fra seg, og siden det er ganske vanskelig med teltplasser langs kanalen, så blir det jo til at folk stort sett gjør fra seg på de samme stedene. Men ellers så er kanotur på kanalen veldig flott. God tur. Hjartdalsrypa.
 8. Hei. Litt info her. Jeg har akkurat fått greie på at isen har IKKE godt på Kjærringsjøn ennå, men at Per trodde at isen ville være borte om noen få dager, kanskje allerede til helgen, så de som skal dra til helgen skal jeg krysse fingrene for, for det er jo litt slitsomt å padle mellom isflak. Hjartdalsrypa.
 9. Hei. Vår datter var bare 3 uker gammel da hun ble med på den aller første turen i Lavo. Vi hadde da en god barnesovepose + at vi hadde med saueskinn som hun lå på. Saueskinn er noe vi også har brukt til henne på alle de andre turene vi har hatt, både sommer som vinter, og det er jo fordi saueskinn regulerer jo varmen selv, så hvis det er veldig kaldt så varmer skinnet, men hvis det er varmt så hjelper skinnet det til å holde det kjøligere, samtidig som det er mykt og godt å sove på. Nå som hun er blitt større så har vi kjøpt selvoppblåsbart liggeunder lag på XXL (husker i hva det heter) men det koster 1499,- og vi bruker det alle sammen og det blir 7 cm tykt, så det er fint for oss litt eldre også. Det er klart at slike liggeunderlag er jo litt store å ha med seg, men man må rett og slett prioritere det å ligge litt godt når en skal være ute og borte noen dager. God tur.
 10. Hei. Hvis jef ikke tar feil så kostet det ca 1400 Sek for en uke med leie av kano, 15 Sek pr natt for parkering av bil, ca 350 Sek per person for fiskekort for svensk side og ca 450 Sek for kart over området der oppe. Her er tlf nr til Per Roger som leier ut ved Kjærringsjøn: 004668428022. Husk, de tar ikke kort så her er det kun svenske kontanter som gjelder. Ha en strålende tur, jeg kommer rett etter deg.
 11. Hei. Takker for fine svar. Vi skal padle i 6 dager, er det for lenge hvis vi bare skal padle i småvannene rundt Kjærringsjøn??? Vi har med 1 barn på 9 år som har mye turerfaring men lite padle erfaring, så dette blir veldg spennende. Hjartdalsrypa.
 12. Jeg har tenkt til å starte padlingen i Kjærringsjøn, men har ikke lyst til å padle i Norge i det hele tatt, men lyst til å padle i småvannene rundt Kjærringsjøn, har hørt at det er så fint, men at jeg ikke kan fiske i noen av vanna der, stemmer dette???? Jeg reiser med man og barn 22 juni, er det noen som vet om hvvor masse snø det er der nå? og om det muligheter for at snøen er borte innen den 22 juni???
 13. Hei. Vi skal selv reise nå den 22 juni, og vi leier hos Per og Kjersti ved Kjærringsjon. Her er mail adressa Karingsjon@telia.com. Ikke var det dyrt og de er veldige dyktige på å hjelpe deg der om du ønsker litt ekstra info. Der kan du få kjøpt fiskekort til den Svanske siden, du kan parkere bilen din der og du kan leie alt mulig av utstyr. Hjartdalsrypa.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.