Jump to content
IGNORED

Dunpose på rundt 1kg og -10C


 Share

Recommended Posts

Heisann,

Lenge siden jeg har vært innom her og må si at nettsiden ser meget bra ut! Uansett så trenger jeg litt hjelp å bestemme meg for ny sovepose og håper at noen her har erfaring med en av disse:

Western Mountaineering Versalite

Hidden Content

Mountain Equipment Xero 550

Hidden Content

Xero 550 er billigere og lettere å få tak i enn WD sin så det heller mest mot den hvis ingen kan si noe veldig bra om WD eller veldig dårlig om ME. Eller hvis noen har noe lignende forslag kan de godt komme med de! Posen skal brukes året rundt og i ekstreme tilfeller ned mot -10/15C.

Grunnen til at jeg ønsker det rundt en kilo er at jeg har nedskalert både telt og liggeunderlag så da er det på tide med en skikkelig lettvekts sovepose. Har forøvrig brukt Helsport Alta posen i mange år og har trivdes godt i den, men vil bare ha det litt lettere.

Takker så mye for all hjelp da jeg ikke kan bestemme meg selv!

Link to comment
Share on other sites

U.L. SPIRAL DOWN HUGGER #1

Hidden Content

Denne finn mellom anna hos www.campsaver.com og andre amerikanske nettbutikkar. Merk og at det finns ein modell som heiter Super Spiral , forskjellen er at den har ein del meir strecth for den som likar det. Bakdelen er at den er litt tyngre og litt dyrare.

Link to comment
Share on other sites

Hei.

Kan virkelig anbefale soveposer fra Tjekkia. Jeg har en fra Sir Joseph, og en fra Cumulus. Sir joseph posen (Koteka 290) veier 500 gram, og funker ned til ca 0 grader. Denne finnes også i to tykkere modeller. Posen min fra cumulus veier 1170 fram og anbefales ned til -17. Om du kjenner noen i ett EU land som kan ta med seg posen til Norge, er prisene fantastisk bra i forhold til kvalitet/dunspsenst osv. Jeg betalte vell 2000kr for cumulus posen. Hos cumulus kan de også de også modifisere posen til deg for en billig penge. Fks mer dun, vanntettt stoff i hode/fot ende eller hva en måtte ønske.

Hidden Content

Hidden Content

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Takker så mye for svar!

Sir Joseph sin Koteka serie har jeg også sett på, men litt usikker lengden da jeg ikke ønsker en pose lenger enn 180cm. Dessverre kommer de posene bare i 170 eller 190 og den ene er litt for kort mens den andre litt for lang. Likte godt de Cumulus posene så jeg får se litt nøyere på de.

Link to comment
Share on other sites

Marmot Helium er en mulighet. Jeg kjøpte min på sunnysports.com:

Hidden Content

Prisene på sunnysports går opp og ned, jeg betalte rundt 3000kr inkl. mva, frakt og gebyr for lang modell uten membran.

Har en Xero 550 som jeg er fornøyd med. Har brukt den i -10 grader under en fantastisk barforst-tur i Trillemarka, med silkeliner (tror jeg) og uten å fryse. Det var vel å merke første overnatting på turen det var såpass kaldt, og posen var helt tørr, og kroppen utvilt. Xero 550 er en smal pose og passer vel best for smale personer. I tillegg har den strikker inni som gjør at den legger seg ganke tett til kroppen. WM-posene er videre med mer plass i øvre del. Finn en som passer kroppen. Xero 550 koster rundt 2600 på oslosportslager i perioder, tror det er på høsten.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Xero 550 og er svært fornøyd. Noen mener at den er trang, men jeg er 198 høy og veier 100kilo. Innvendig plass er greit nok for meg.

Jeg har også en Sir Joseph Koteka 290. Denne lekker mye mer dun en ME-posen.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har Xero 550 og er svært fornøyd. Noen mener at den er trang, men jeg er 198 høy og veier 100kilo. Innvendig plass er greit nok for meg.

Ja mulig man kan få inntrykk av at den er smalere enn den virkelig er pga strikkene.

Link to comment
Share on other sites

Hei Adrian!

Jeg synes du skal ta en telefon til Outnorth norge ( tlf 22838600 ).

De har meget gode priser på WM-poser.

Apache MF (-10) smal, 3498 inkl. frakt.

Bagder MF (-10) bred, 3964 inkl. frakt.

Disse posene har jeg nå prøvet, og jeg mener Bagder er den mest bekvemme.

Jeg kommer til å invistere i en slik pose til 3-sesonger.

ME-posene er ganske smale, og føler det krever litt tilvending å føle seg bekvem.

Gode poser, men personlig liker jeg WM-posene bedre, og føler kvaliteten er bedre.

WM-posene har et loft, ingen andre poser når opp til (selv ikke Valandre).

Det er mange valg, men her kan du gjøre et kupp.

Mvh

PEREK

Link to comment
Share on other sites

Dessverre var de utsolgt for Apache MF i 183. Likte den bedre enn Badger MF da den var litt lettere med samme komfort temp. Har forøvrig ikke noe imot en tettsittende pose. Sover ganske stille om natta og ligger mest på ryggen som det er lite bevegelse gjør det ingenting. Selvfølge er det greit å ha plass på vinterturer til diverse ting nedi soveposen, men jeg bruker å begrense dette til feller og sokker som må tørkes. Kjekket også Sportslageret om de hadde Xero 550 inne, men det ser ut som de kun har 750 og 350 for øyeblikket. Så at de førte Versalite posen som jeg har siklet på lenge, men klarer ikke bestille den til full pris. Skal kanskje til USA rundt juletider og bør nok finne WD poser der til en bra pris, men det blir så lenge å vente!

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sett på VM Bagder MF og lurer på om litt på lengde. Er selv 177cm lang, vil da en pose på 180 cm føles kort?

Noen med erfaring?

Jeg er ca 177 og har WM alpinelite i 180.

Opplever det som helt passe lengde.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg ser Outnorth har oppjustert prisene på WM-posene, så da var jeg litt for sein til å få med meg en WM Bagder til god pris.

Den eneste posen de har holdt igjen, er WM Apache i 167 cm.

WM Versalite er den 3-sesonger posen jeg er på jakt etter, men den hadde de ikke på Outnorth.

Mvh

PEREK

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Markagutten
   Hei! Jeg er i gang med å både prøve og kjøpe ny dunpose. Problemet mitt ligger i lengden - jeg er ganske nøyaktig 185cm lang. Posene som er tilpasset maksimal personlengde på 185 virker liiiitt trange, posen med maksimal personlengde på 200 virker kanskje overdrevet lang. Vil jo verken komprimeret dunet i fort kort pose, men heller ikke ha for mye å varme opp i lang. Noen som er stått ovenfor samme problemstilling?
   Posene jeg skal ha er enten Mountain Equipment Snowline eller Rab Andes 1000, de er begge laget som romslige poser da man skal kunne ha ekstra klær i posen i ekstrem kulde. Rab andes er spesielt romslig, der kan jeg trekke bena helt opp i fosterstilling i posen hvis jeg vil, er dette for romslig?
   På forhånd takk for svar
  • By Lisecat
   Hei!
   Trenger ny sovepose 3-sesongs og vurderer disse to fra Rab. 
   Tror 700 blir for kaldt på vinter. Den rococco er jo en ren vinterpose, men hvordan vil det være å bruke den hele året?

   Hidden Content

   Hidden Content
   Er det noen her som har erfaring med disse eller Rab soveposer?
   Hva tenker dere om å sove ute med disse nå i 5-7 minus?
    
   Hva mener man med perfekt som første dunpose? Betyr det at det er en allrounder?
   Mummy shape? Fordeler/ulemper?
   På forhånd tusen takk 🙏🏻☺️
    
   Mvh Lise
    
    
    
  • By Annajoh
   Hei! Jeg har bestemt meg for å investere i ny sovepose ettersom den jeg har, som er arvet etter min mor og far, visstnok er eldre enn meg😂 OG jeg fryser noe voldsomt i den. Jeg er nok litt frossen av meg, men den er nok i utgangspunktet ikke laget for kaldere temperaturer enn 5 grader.
   Jeg er ute etter en sovepose laget for damer, da jeg ofte blir veldig kald på føttene. Jeg sover gjerne med varmeflaske, to par ullsokker og varmeelement (noen ganger også tovede tøfler), og da holder jeg varmen. Men synes dette er litt tungvint og skulle gjerne kommet meg unna med ett eller to par sokker😂 Er det noen som har gode forslag til en ny sovepose til meg? Jeg skal nok ikke sove ute noe særlig på vinteren, men jeg vil gjerne ha en pose man kan sove komfortabelt i ned til -5 (helst kanskje -10 grader, da jeg som sagt fryser lett). Jeg er ute etter en som ikke koster så veldig mye mer enn 3000 kr. Fint om den er relativt lett og enkel å pakke ned. Jeg kan bruke min gamle på varme sommerdager, denne er mest til vår og høst😊 Håper på noen gode tips!
  • By Trine Elde Pedersen
   Jeg er en frostpist, noen med erfaringer på denne? Pengboka tillater ikke sovepose til tusenvis av kroner, og ser det er en del tilbud på denne nå. 
   Andre forslag til gode/greie varme poser til en studentvennlig pris? Må ikke ha den letteste posen, ryggen og beina tåler og liker litt arbeid. 
  • By ost
   Hei
   Neste uke fyller dem minste datteren min 9 år, og sovepose står på gaveplanen. Mine to eldre barn har alle fått variasjoner (etter når de er kjøpt) over Mammut 3-sesaon MTI sovepose. Disse har ligger mellom 1,5 og 1,8 kg, syntetisk, og har en komforttemperatur rett over null. 
   Disse soveposene er greie de og jeg kunne fort ha kjøpt lik til minstejenta, men jeg irriterer meg grønn over hvor vanskelig det er å komprimere disse soveposene skikkelig, spesielt når utgangspunktet er at de skal ned i en barnesekk.
   SÅ: hva gjør dere som har barn, og hva kjøper dere? Går dere for dun for barna? Jeg er opptatt av at en sovepose for et barn ikke skal være en porselensdukke - den må kunne brukes. Samtidig vil jeg ha lav vekt, holdbarhet, god komprimering og lav pris (ja jeg vet jeg vet, pose og sekk osv). Bruken er primært telt og hengekøye. Kanskje åpen himmel etterhvert også. Jeg tenker jeg kjøper en pose nå som hun skal ha til hun a) eksploderer i vekst og må ha ny av den grunn eller b) sliter ut den hun nå får eller c) kjøper selv når hun en dag begynner å blir mer kravstor. 
   Denne kunne kanskje vært en mulighet: 
   Hidden Content
   ? Fjellsport har vårsalg, hva med denne: 
   Hidden Content
   Hekta på tur har jo denne: 
   Hidden Content
   Mange har også tidligere snakker om Warmpeace Viking, men holder denne på duna? Og er det verdt å kjøpe nå som det ikke er på salg?
   Hva gjør dere og hva bruker dere? 
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy