Gå til innhold
  • Bli medlem

adrian

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om adrian

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Dessverre var de utsolgt for Apache MF i 183. Likte den bedre enn Badger MF da den var litt lettere med samme komfort temp. Har forøvrig ikke noe imot en tettsittende pose. Sover ganske stille om natta og ligger mest på ryggen som det er lite bevegelse gjør det ingenting. Selvfølge er det greit å ha plass på vinterturer til diverse ting nedi soveposen, men jeg bruker å begrense dette til feller og sokker som må tørkes. Kjekket også Sportslageret om de hadde Xero 550 inne, men det ser ut som de kun har 750 og 350 for øyeblikket. Så at de førte Versalite posen som jeg har siklet på lenge, men klarer ikke bestille den til full pris. Skal kanskje til USA rundt juletider og bør nok finne WD poser der til en bra pris, men det blir så lenge å vente!
  2. Takker så mye for svar! Sir Joseph sin Koteka serie har jeg også sett på, men litt usikker lengden da jeg ikke ønsker en pose lenger enn 180cm. Dessverre kommer de posene bare i 170 eller 190 og den ene er litt for kort mens den andre litt for lang. Likte godt de Cumulus posene så jeg får se litt nøyere på de.
  3. Heisann, Lenge siden jeg har vært innom her og må si at nettsiden ser meget bra ut! Uansett så trenger jeg litt hjelp å bestemme meg for ny sovepose og håper at noen her har erfaring med en av disse: Western Mountaineering Versalite http://www.westernmo...es&ContentId=20 Mountain Equipment Xero 550 http://www.mountain-...550_-6°c---466/ Xero 550 er billigere og lettere å få tak i enn WD sin så det heller mest mot den hvis ingen kan si noe veldig bra om WD eller veldig dårlig om ME. Eller hvis noen har noe lignende forslag kan de godt komme med de! Posen skal brukes året rundt og i ekstreme tilfeller ned mot -10/15C. Grunnen til at jeg ønsker det rundt en kilo er at jeg har nedskalert både telt og liggeunderlag så da er det på tide med en skikkelig lettvekts sovepose. Har forøvrig brukt Helsport Alta posen i mange år og har trivdes godt i den, men vil bare ha det litt lettere. Takker så mye for all hjelp da jeg ikke kan bestemme meg selv!
  4. Høy fart og aggresiv kjøring, sier du? Hold deg unna Coomback. Blir skuffende myk, men til gjengjeld lettkjørt. Jeg ville valgt Sidestash (eneste negative er vekten). Stiv, brei og rocker i tuppen. Ellers er Volkl ski generelt mer stiv og ergo mer fartstabil enn K2 og Line. Har et par mantra liggende som jeg har hatt mye nytte av og den gamle utgaven av Gotama er ikke så mye annerledes så får du bra pris så kjør på!
  5. Helt alene er de ikke, men det finnes mange andre fordeler med NTN. Fjærene kommer egentlig mesr an på vekt og sko størrelse for det er de som skal regulere utløserfunksjonen. Finnes en sånn skala for dette, men i utgangspunktet vil grønne fjærer fungere helt fint. Av sko så kan du se på Garmont Prophet eller Crispi Evo. Når det gjelder fleks på skoen er de fleste leverandørene ganske like (hvertfall Scarpa og Crispi). Beste er jo naturligvis å prøve skoen i en butikk. For alt jeg vet passer sikkert også Scarpa sin TX Pro fint på foten din. Jeg vil anbefale TX Pro fra Scarpa siden jeg har god erfaring med den.
  6. Siden du nevner erfaring regner jeg med at det ikke er snakk om helt vertikal is. Har ikke så mye isklatreerfaring selv, men nok til å vite at er ikke sålen din helt stiv så vil du slite. Klatret selv en del alpint med 75mm plastikk telemarksko, og merket stor forskjell når jeg gikk over på Crispi NTN EVO. Jo stivere jo bedre. Kommer da som sagt an på brattheten av isen du skal klatre. Men sånn generelt funker det fint med 75mm, men det kan ikke sammenlignes med ordentlige saker.
  7. Hei! Jeg ønsker da altså å komme meg på tur til Hunddalen/Narvikfjellene før jul. Var der vinteren, altså februar, 07 får å gå på topptur, men vi blåste bort i en liten snøstorm. Det jeg da lurer på er hvordan snøforholdene er der nå og fram mot jul. Mest aktuelt er månedskifte november/desember, men planene er litt løse enda. Hadde vært fint om folk som skjenner området kunne dele sin kunnskap, eller om det er noen som har vært der, eller skal dit så må dere bare fortelle! På forhånd takk! -Adrian
  8. Selve tårnet er nær sagt snøfritt, men opp til skaret var det masse snø. Begynner man tidlig nok så sola ikke treffer er det rimelig lett å gå, men når sola traff på begynte man å synke ned til knærne. Nå er det snart en uke siden jeg var der, men det betyr jo bare at det er mindre snø nå. På andre siden av Giklingdalen, oppe i Trolla-massivet og Skarfjellet, gikk det en masse skred når jeg var der. Mulig forholdene er mere stabile nå, men kan være litt farlig framdeles. Tårnet er fult mulig hvis man orker å vasse i litt snø. Vi gikk sydeggen så ned normalveien. Gikk fint. Kan anbefale ruta hvis man drar med seg litt klatreutstyr. Ellers så egentlig alle rute snøfrie ut, men man må neste regne med litt snø på vei til innsteget.
  9. Takker så mye for alle svar! Bestilte føreren fra sportsnett.no i går kveld så den skal være på vei tror jeg. Alle mine lokale butikker i Trondheim klatre ikke å skaffe meg en kopi, og det gjorde heller ikke VPG, men ser nå ut til at den skal være i boks.
  10. Heisann godt klatrefolk! Tenk en tur til Innerdalen i slutten av mai for å starte klatresesongen! Da er jo først og fremst Innerdalstårnet et alternativ. Har prøvd å få tak i fører for området, men det er så godt som umulig. Litt synd, men da tenkte jeg å få noen råd her. Det jeg trenger å vite er et par fine ruter i Innerdalen. Kan begynne med tårnet, som er hovedmålet. Hvor vanskelig er normalruta? Ligger den på 3 - 4 graden? Lenge siden jeg var der sist, men så vidt jeg husker er det ikke ekstremt bratt der. Dog stå jeg bare nede i dalen å så opp. Neste er jo hvor innsteget er? Har jeg en liten anelse om hvor jeg skal begynne finner jeg sikkert fram! Har lest så mange dårlige førere i mitt korte liv så stoler mer på magefølelsen. Sist trenger jeg å vite om det er noen rapell fester for å komme seg ned, eller er dette gjort ved å gå ned en lettere vei, evt med litt sikring underveis? Til slutt vil jeg bare takke på forhånd for alle svar og hvis du har noen andre turmål å anbefale så kom med de! Trenger ikke være veldig teknisk vanskelig, men gjerne litt innslag av ordentlig klyving.
  11. Takker så mye for hjelpen! Gare de Lyon hjalp en god del, for nå vet jeg i det minste hvor lang tid det kommer til å ta. Kan være greit så jeg rekker flyet hjem og... For de som skulle lure er altså transilien.com du finner fram til reiser innenfor Paris og omegn. Tok litt klikking fram og tilbake, men fant fram til slutt. Ser ut som prisen ligger på rundt 15 euro fram og tilbake og ca 1 times reise, dog med et bytte.
  12. Heisann glade klatrere! Bestilte meg billett til Charles de Gaulle flyplassen i Paris med SAS siden dette var billigere enn Norwegian til Orly. Viser seg vist at alle som reiser til Fontainebleau tar tog fra Orly. Er det noen som har klart å prestere det samme som meg og vet hvilket tog jeg bør hoppe på for å komme meg til Font? Har sett litt på sncf.com som er Frankrikes togbane, men fryktelig vanskelig å finne fram der. Hadde bare hjulpet å vite navnet på stasjonen i Font, hvis noen kan det? Takker så mye for hjelpen!
  13. Bruker selv noen helt vanlige trepinner skjært ut av gammel material med dimensjoner 50x3x1,5. Tar ikke med mer enn 6stk av disse på en vintertur siden de tross alt tar en del plass. Drasser jo på en pulk hvis jeg skal ut i mer en 5 dager så det er ikke noe problem. Er det mye vind og dårlig vær supplerer jeg med ski, staver, økser og annet som kan brukes. Finner at på de fleste turer fungerer 6stk barduner utmerket bra. Bærer selv på et Helsport Rondane telt som er lett og fint. Passer bra for 2 på en vinterstur. Det gjelder vel kanskje å finne ut hva man selv syns funker best, så litt eksperimentering er å anbefale!
  14. 3-4 år ja, sier du? Da tenker jeg vel mine sko må ta kvelden snart ja. Men du sier noe der med innerstøvelen. Den begynner virkelig å bli sliten så kanskje hvis jeg bytter den ut så kan jeg leve med utstyret en sesong til før jeg investerer i NTN systemet.
  15. Heisann, glade turmennesker! I går fikk jeg endelig satt de første svingene for sesongen og merket at jeg ikke klarte å stramme skoene min godt nok. Jeg har et par Crispi CXP sko som jeg har vært svært fornøyd med over årene. Går inn i min femte sesong med samme sko. Jeg lurer på om det er selve plastikken som begynner å bli slitt. Vil tro etter tre år aktiv topptur gåing så vil kanskje plastikken ha gjort sitt. Er det noe som har innvendinger på varigheten til plastikk sko? Mvh Adrian
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.