Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Noen som kan anbefale meg et liggeunnderlag som er bra og lav i vekt. Har i dag Bamse Extreme som veier hele 700 gram. Finnes det noen underlag med lav vekt, helst under 200 gram som kan anbefales?

Liggeunderlaget vil kun brukes sommerstid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

2000 kroner for et liggeunderlag er langt langt langt unna mitt budsjett :)

Trenger ikke å være oppblåsbart, eller ta liten plass / pakkvolum. Det som betyr noe er lav vekt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Exped Synmat UL 7. Dog koster det vel 1000 eller så. Veier 450gr så litt tyngre men supert å ligge på.

Thermarest Z-lite veier litt over 400gr. Er jo mer enn ønsket men alikvel en del mindre enn Bamse som du har. ca kr 650.

Jysk har et på rett over 100 gr som bare koster 60 eller noe. Men det er jo tynt da så komfort blir ikke all verden. Mener det er 0,6cm tykt bare. Bruker det selv men da som sikkerhet under Synmat og til å sitte på ute.

Finnes en del underlag tl salgs på Biltema, Europris og slikt som er 1cm tykke, koster som regel en hundrings. Men de oppgir ikke vekt så uvist hvor mye du sparer.

Det du kan gjøre er så klart å ta det minste til Jysk. Under beina trenger du ikke mer. Så tar du et slikt 1cm og kutter av så du har under overkropp. Totalt snakker vi ikke mer en kr160.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vanskelig å komme under 200 gram. Jeg har selv Therm a Rest -(ridge rest standard) som virker lett. Et kjapt søk på nettet viser 320 gram, men om det stemmer vet jeg ikke.

Nå har det seg sånn at jeg jobber på en byggevareforretning, og der har vi noe som heter etafoam vintermatter som selges metervis og som jeg har tenkt å teste. tykkelsen er bare 1 cm på de rullene som er 150 cm brede, og 9 mm på de rullene som har 2 meters bredde. Etafoam har lukket cellestruktur, lav egenvekt og opprettholder sin opprinnelige form - selv etter lang sammenpressing.

Dette er ikke noe jeg anbefaler uten å ha testet selv, men egenskapene tilsier at dette bør kunne brukes til liggeunderlag.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fannt ett underlag på Intersport som heter "Mckinley camping mat 7 tubes". Noen som har kjennskap til dette? Det var meget kompakt og veide ikke mere enn 450gram.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte meg nettopp Thermarest Z-lite. :D

Det fungerer kjempebra, veier lite og koster bare ca: 600,-

Det tar liten plass, og passer bra på siden av sekken. :)

Det er ikkje akkurat et vinter liggeunderlag, men fungerer bra på vår/sommer ;)

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Skittfiske.no selger Bamse Eva light til 199,-!!! 1cm tykk og 265gram. Etter å ha prøvd Bamse kontra billige underlag kjøpt på rema o.l. så kommer jeg aldri til å gå tilbake til det. Du verden så deilig det er å våkne oppe på samme plassen som man la seg(sklisikker)- er ikke alltid man finner en vannrett teltplass...!

Tåler mye juling, både hundeklør og gnister.

Tror dette er en nyhet, for jeg har ikke funnet andre som selger det, kun et par plasser i det store utland.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
  • Av Lisecat
   Hei
   Jeg vurderer å kjøpe Therm-A-Rest NeoAir, Xtherm og bruke det hele året i telt. Fryser lett så trenger noe som er varmt! Lurer også på om noen har erfaring med å brune Therm-A i hengekøye? Blir litt dyrt å kjøpe eget underlag til hengekøye synes jeg. Tenker at kanskje mumie-versjonen egner seg best da siden den smalner? 
   Eventuelt om det egentlig bare er quilt som gjelder for hengekøye?
   Noen som har erfaring?
    
   Takknemlig for tips og råd
    
   Mvh Lise
  • Av Håvard_74
   Hei! Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Exped SynMat UL 7 LW liggeunderlag, da det virker som det har bra liggekomfor, og det viktigste, at det er lett og tar liten plass. Mitt spørsmål til dere er om det er solid nok da jeg har tenkt å ligge på det rett på bakken, med unntak tidlig vår/sen høst, for da kommer jeg til å legge det nedi Mammut Grevling bivuakk’n. Ønsker å dra med meg så lite som mulig og vil helst slippe å må ha med to liggeunderlag. Hva anbefaler dere?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.