Jump to content
IGNORED

Liggeunderlag, lav vekt.


Recommended Posts

Noen som kan anbefale meg et liggeunnderlag som er bra og lav i vekt. Har i dag Bamse Extreme som veier hele 700 gram. Finnes det noen underlag med lav vekt, helst under 200 gram som kan anbefales?

Liggeunderlaget vil kun brukes sommerstid.

Link to comment
Share on other sites

Exped Synmat UL 7. Dog koster det vel 1000 eller så. Veier 450gr så litt tyngre men supert å ligge på.

Thermarest Z-lite veier litt over 400gr. Er jo mer enn ønsket men alikvel en del mindre enn Bamse som du har. ca kr 650.

Jysk har et på rett over 100 gr som bare koster 60 eller noe. Men det er jo tynt da så komfort blir ikke all verden. Mener det er 0,6cm tykt bare. Bruker det selv men da som sikkerhet under Synmat og til å sitte på ute.

Finnes en del underlag tl salgs på Biltema, Europris og slikt som er 1cm tykke, koster som regel en hundrings. Men de oppgir ikke vekt så uvist hvor mye du sparer.

Det du kan gjøre er så klart å ta det minste til Jysk. Under beina trenger du ikke mer. Så tar du et slikt 1cm og kutter av så du har under overkropp. Totalt snakker vi ikke mer en kr160.

Link to comment
Share on other sites

Vanskelig å komme under 200 gram. Jeg har selv Therm a Rest -(ridge rest standard) som virker lett. Et kjapt søk på nettet viser 320 gram, men om det stemmer vet jeg ikke.

Nå har det seg sånn at jeg jobber på en byggevareforretning, og der har vi noe som heter etafoam vintermatter som selges metervis og som jeg har tenkt å teste. tykkelsen er bare 1 cm på de rullene som er 150 cm brede, og 9 mm på de rullene som har 2 meters bredde. Etafoam har lukket cellestruktur, lav egenvekt og opprettholder sin opprinnelige form - selv etter lang sammenpressing.

Dette er ikke noe jeg anbefaler uten å ha testet selv, men egenskapene tilsier at dette bør kunne brukes til liggeunderlag.

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte meg nettopp Thermarest Z-lite. :D

Det fungerer kjempebra, veier lite og koster bare ca: 600,-

Det tar liten plass, og passer bra på siden av sekken. :)

Det er ikkje akkurat et vinter liggeunderlag, men fungerer bra på vår/sommer ;)

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Skittfiske.no selger Bamse Eva light til 199,-!!! 1cm tykk og 265gram. Etter å ha prøvd Bamse kontra billige underlag kjøpt på rema o.l. så kommer jeg aldri til å gå tilbake til det. Du verden så deilig det er å våkne oppe på samme plassen som man la seg(sklisikker)- er ikke alltid man finner en vannrett teltplass...!

Tåler mye juling, både hundeklør og gnister.

Tror dette er en nyhet, for jeg har ikke funnet andre som selger det, kun et par plasser i det store utland.

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By zimwalker
   @SnorreL skrev i "Hva har du kjøpt nå" tråden:
   Har Therm-a-rest NeoAir XTherm Large fra før. La inn prisvarsel nylig på NeoAir XTherm Max Large for å se om det dukker opp et bra tilbud nå inn i den sorte uken. Men så kommer altså SnorreL her med noe som noen mener er bedre. Hjelp. Vel, XTherm Max har litt høyere R-verdi, men ikke mye, og STS Extreme er tilgjengjeld tykkere... noe som kanskje er avgjørende for de av oss som sover like mye eller mer på siden enn på rygg. Og for noen av oss spiller nok alderen også inn ;-). 
   Ser det er noen slike vurderinger ute å går på følgende side: reddit.com/r/Ultralight/comments/owjp8p/thermarest_xtherm_vs_sea_to_summit_ether_xt/
   Noen som har erfaring med disse, og/eller tanker om/ synspunkter på....?
   EtherLight XT Extreme Large: Therm-A-Rest NeoAir XTherm MAX L 198 x 64cm 196 x 64 Tykkelse: 10 cm Tykkelse: 6,4 cm Vekt: 950 g Vekt: 640 gram R-verdi: 6,2 R-verdi: 6,9        
  • By Lars og Berit
   … Og dagen etter kom resten, nå mangler vi bare soveposer og brenner.
   2 stk Sea To Summit Aircell Mat Etherlight XT Extreme Rectangular LONG
   2 stk MSR DromLite Bag, 2.0 L
   2 stk MSR Hydration Kit
   2 stk Light My Fire Firesteel Bio Army
   + en Exped Widget pumpe litt luksus siden posen til underlaget er en «Airstream Pump Sack«!
    


  • By Daktari
   Finner jeg noen FF med erfaringer med camping-liggeunderlag og/eller Nemo Roamer på tur?
   Jeg er ute etter noe *litt annet* liggeunderlag, da jeg sjeldent sover noe godt på mine Synmat/Downmat-liggeunderlag.
   Exped har en Megamat som kunne være fristende å teste ut, men med et pakkvolum på 67 x 22 cm blir det vanskelig å drasse med seg dette i sekken.
   Så har vi dette liggeunderlaget fra Nemo i "camping-segmentet". Det har skum, og er tilsvarende konkurrentene fra Exped, Thermarest mfl.
   MEN, det pakker ned til 40 x 25 cm. Dét skal jeg få plass til i Recon-pakken.

  • By Ann Kristin Øyen
   Hei! Skal kjøpe meg et nytt liggunderlag. Og kom over dette underlaget
   https://www.fjellsport.no/mammut-light-mat-lemon-charcoal-black-185x52cm.html?refSrc=1140128&nosto=nosto-page-product3 
   Prøvde å se om jeg fant noen tester, uten hell. Er det noen her som har noen erfaringer? Evt andre anbefalinger? Helst under 1500 og r verdi på minimum 4, siden jeg er en skikkelig frossenpinn😂 Sover alltid på siden, så gjør ikke noe at underlaget er smalt 
  • By Vandrefalken
   Kanskje noe allerede har disse mattene og er fornøyde, kanskje noen vurderer av pris, vekt, pakkvolum vs r-verdi osv osv, og selv falt jeg innenfor noe av dette. Jeg liker også å teste nytt utstyr, sjekke ut nye løsninger og alt det der. 
   Så jeg anskaffet en Klymit Insulated Static V med oppgitt R-verdi på 4.4 både via produsenten selv og via norske nettbutikker. Sjekket ut anmeldelser og ting ser bra ut så jeg tenker "why not" og kjøper. Merk at dette også er den nyeste varianten av matten som har den nye typen ventil.
   Men så legger man merke til hva som er oppgitt på trekket matten kommer i:
   "Four Season Sleeping Pad, 4.4 R-Value (1.9 ASTM F3340-18)"

   Hidden Content
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
   Denne standarden ble ferdigstilt i 2019 om jeg husker riktig, og flere produsenter som testet sine produkter i henhold til denne ble nødt til å endre sin oppgitte R-verdi, flere fikk lavere verdi, noen høyere. Ved søk på nettsiden til Klymit finner man info spesifikt til dette: 
   "Have Klymit Sleeping Pads Changed?
   No. We understand the introduction of the new ASTM R-value standard is confusing and we apologize for any inconvenience. It is important to note that in over the eight  years we have offered insulated pads, there has never been a change in the insulation. All of our insulated sleeping pads are designed and insulated for four season use. Our four-season sleeping pads continue to perform well in cold temperatures as indicated by the many testimonials and reviews you can read online and below."
   Fremdeles står det 4.4 på nettsiden dere, samt på leverandører/nettsider her i Norge. Men som bildet beviser så har de faktisk testet den nevnte matten og SELV ført på 1.9 R-verdi i henhold testen som industrien nå forholder seg til. 
   Så da vet dere det! For min del ble det e-post til nettsiden jeg kjøpte fra (som jeg fikk returnere produktet til) hvorav de også sa de skulle endre dette i informasjonen sin. Det er en uke siden nå og er foreløpig ikke endret, derfor legger jeg det ut her i tilfelle noen skulle komme på å søke etter dette selv.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy