aok Skrevet 26. juli 2011 Skrevet 26. juli 2011 Nå skal jeg antageligvis stille et meget dumt spørsmål hehe, men jeg prøver, Er det noen som har erfaring med å sette f.eks lapskausboksen rett på primusen og varme den.? Funker dette? Tenkte i forhold til metaller som kan trekke inn i maten ved oppvarming som evt. kan være skadelig? Hadde jo vært meget lettvindt og man sparer seg jo for en kjele og vaske Siter
Bjørn-Ivar Skrevet 26. juli 2011 Skrevet 26. juli 2011 Det finnes epoksylakk i hermetikkbokser, og det vil du helst ikke ha i deg. Vet ikke om det gjelder alle typer bokser. 1 Siter
aok Skrevet 28. juli 2011 Forfatter Skrevet 28. juli 2011 Takk for svar! Da trur jeg at jeg heller vasker opp kjelen hvis ingen andre har noen erfaringer ? Siter
REs Skrevet 29. juli 2011 Skrevet 29. juli 2011 Det går å varme lapskausen i boksen, men det er selvfølgelig viktig at du åpner den først. Ellers åpner den seg selv , men dette vet du selvfølgelig. Ellers kan det være et problem at den svir seg i bunnen. Boksen er tynn, primusen gir sterk varme og det er vanskelig å røre i boksen som jo er helt full med mat. Siter
runegutt123 Skrevet 29. juli 2011 Skrevet 29. juli 2011 Lapskaus og sånt, for oss som ikke har med oppvaskmaskin på tur: Kok opp nok vann. Ha lapskausen i en plastpose, og senk denne i vannet, uten å få vann i posen. La stå noen minutter. Dermed har man varm mat, og null oppvask. Fjordland etc. fungerer forøvrig greit det også. Siter
aok Skrevet 29. juli 2011 Forfatter Skrevet 29. juli 2011 Perfekt Da blir det å prøve sodd og lapskaus bokser på primusen til uka Siter
Chris B. Skrevet 29. juli 2011 Skrevet 29. juli 2011 Jeg har med 1,5l kjele. Telter alltid ved vann, (tjern, vann/sjø eller bekk). Litt vann og en god dott mose tar oppvasken. Siter
Bjørn-Ivar Skrevet 30. juli 2011 Skrevet 30. juli 2011 Perfekt Da blir det å prøve sodd og lapskaus bokser på primusen til uka Jeg vet ikke hvor mye epoksylakk man eventuelt får i seg ved å koke i hermetikkboks rett på varme, og om det utgjør en reell fare for helse. Denne siden lister Bisfenol A (som er i epoksylakk), som ett av de 13 verste stoffene som finnes i forbrukerprodukter på det norske markedet, http://www.erdetfarlig.no/Farlige-stoffer/?49&PageID=49#49 Det er mye som er farlig her i livet, og dette er kanskje bare en bagatell, men det kan være greit å vite litt om hva man putter i seg Siter
REs Skrevet 31. juli 2011 Skrevet 31. juli 2011 Hvis oppvask er et problem så er det bare å ta med en veldig liten flaske Zalo. En eller to dråper i gryta er nok til å vaske den ren. Ja og så vann da selvfølgelig. Siter
Aspiranten Skrevet 31. juli 2011 Skrevet 31. juli 2011 Jeg vet ikke hvor mye epoksylakk man eventuelt får i seg ved å koke i hermetikkboks rett på varme, og om det utgjør en reell fare for helse. Denne siden lister Bisfenol A (som er i epoksylakk), som ett av de 13 verste stoffene som finnes i forbrukerprodukter på det norske markedet, http://www.erdetfarlig.no/Farlige-stoffer/?49&PageID=49#49 Det er mye som er farlig her i livet, og dette er kanskje bare en bagatell, men det kan være greit å vite litt om hva man putter i seg På siden er det skrevet spesifikt at det gjelder "hermetikkbokser med epoksylakk". Dette gjelder vel da lakkerte bokser? Jeg har ikke lagt merke til noe spesiell lakk på joikaboksene mine Foruten giftstoffer hvis de er tilstede på vanlig aluminium så går det kjempefint å tilberede hermetikkmaten. Man kan båle den, steke den, koke den i kjele med vann og helt sikkert ta den på grillen også. Røring er en utfordring. Åpne boksen først som sist! Vi var en gjeng som bålet en sommernatt på en øy for rundt 10 år siden og etter noen pils glemte kokken helt å åpne lapskausboksene... Luftmadrassene og vår sarte hud fikk hard medfart etter en 10 minutters tid. Jeg vil også våge og påstå at måkene holdt festmåltid i det omkringliggende terrenget i ettertid. Bare flaks at ingen metallbiter traff oss. Siter
inaktiv Skrevet 2. august 2011 Skrevet 2. august 2011 Er ikke greia med hermetisering at boksen med innhold blir varmet opp til kokepunktet etter forsegling? Noen ganger varmer jeg boksen i vannbad, har ikke merket noe smak og lever da enda. Men det går nok dårlig å varme boksen direkte på primus, da er nok bål å foretrekke. Siter
7homas Skrevet 1. juli 2012 Skrevet 1. juli 2012 Den ene gangen jeg prøvde å koke tomatbønner rett i boksen angret jeg som en hund på at jeg ikke hadde forberedt noe å håndtere boksen med når den holdt ca 100oC.... En del bokser har vel et tynt plastbelegg på innsiden også som kanskje ikke er så sunt at man bør ha det i seg hver dag. På den annen side er det vel såpass tungt fordøyelig at det går rett igjennom. Siter
Gjest Björn Skrevet 1. juli 2012 Skrevet 1. juli 2012 Lägger med en länk om en enkel undersökning på Bisfenol A, beklagar att den är på Svenska. Det är mycket som är okänt runt ämnet och hur det påverkar kroppen. Det är också bara ett av ämnena vi får i oss... För min egen del så har jag bestämmt mig för att undvika konservburkar helt i fortsättningen. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bisfenolfallan_7251245.svd Siter
Ranglefant Skrevet 1. juli 2012 Skrevet 1. juli 2012 Ser ikke helt det store probemet her: Åpne boksen, sett den i vannbad i en panne på primus/bål. Bruker du et noenlunde tett lokk så trenger du bare koke opp vannet og vente noen minutter. Voila, du slipper både oppvask og ekstra søppel! Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.