Jump to content

Brenner direkte festa på gassboksen


blinc

Recommended Posts

Har en brenner man skrur direkte på gassboksen. Det som imidlertid uroer meg er at brenneren blir veldig varm og denne varmen overføres til gassboksen. Kan høre gassen "koker" inne i boksen etter noen minutters fyring. Er en Coleman ala denne jeg har http://www.coleman.eu/Benelux/p-23862-f1-lite.aspx

Noen som vet farlighetsgraden av dette? Vil nødig at gassboksen sprenger...

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har samme "problemet" med en Kovea-brenner, den blir litt i overkant varm - spesielt når den står på lav effekt slik at gassen brenner veldig nær brennerhodet. Ved høyere effekt antennes gassen et stykke ut fra dysene og brenneren holder seg mye kjøligere.

Det er forsåvidt ikke noe galt i at gassen koker, det gjør den når trykket synker i boksen uavhengig av temperaturen på brenneren. At gassen går fra flytende til gassform trekker mye varme fra omgivelsene, dvs effektiv kjøling av brenneren. Dette er også grunnen til at det er problematisk med gass om vinteren - mindre varme å få fra omgivelsene slik at gassen ikke så lett går fra flytende- til gassform.

Jeg tror ikke det er noe å bekymre seg over før selve gassboksen kjennes varm å ta på.

Link to comment
Share on other sites

Hørtes merkelig ut.

Kan ikke si jeg har lagt merke til at boksen blitr varm. HJar ikke den brenner men en med samme prinsipp fra Biltema. Synes heller boksen har kjølt seg ned.

Eneste kokelyd jeg har merket etter at jeg har skrudd av er at beina på brenner er veldig varme så de blir koklyd i kjelen akkurat på de punktene. Borte like etter man tar av kjelen men dukker opp igjen om man setter kjelen tilbake på støttene etter å ha fylt vann i koppen e.l.

Er ikke den lyden du har hørt da?

Kokepunkt for propan er - 42 og Butan - 0,5 men er jo under trykk. Vet ikke om de vil koke noe mer selv om boksen blir varm. Det blir litt mye fysikk til at jeg orker lese meg opp på det nå.

Link to comment
Share on other sites

Så lenge man slipper ut gass så kjøler boksen seg selv. (dekomprimering kjøler mens komprimering varmer) Har du kjent på selve boksen at den er varm? En liten lunk er ikke noe farlig men begynner det å bli ubehagelig å holde den bør man være litt på vakt. En løsning kan være en mindre kjele/panne. Eventuelt kan du lage deg ett varmeskjold med hull i som du trer på boksen før du skrur på brenneren. For eks lokk til en hermetikkboks. Bruker du en hel hermetikkboks så kan du i samme slengen lage en brukbar vindskjerm. Bare kapp boksen litt under kjelestøttene og eksperimenter med mengde lufte hull til forbrenningen.

Link to comment
Share on other sites

Ja, boksen blir veldig varm i kontaktfeltet med brenneren, over 50grader. Men undersiden av boksen har vært kjølig.

Jeg får vel satse på at varmen i toppen av boksen ikke er nok til å sprenge den...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy