Nikke 316 Skrevet Juli 14, 2009 Argh, nå har omnifuel'en min ødelagt 2 stk stekepanner, begge ble deformert på midten og teflonen smeltet Den siste stekepannen var av merket "rast", sto på embalasjen at den skulle tåle alle typer brennere, samt bål. Har noen et tips om en brukbar stekepanne? Helst testet på omnifuel'en. På forhånd takk. N Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
El espectaculo 0 Skrevet Juli 14, 2009 Mulig Trangia sine i hardonized stål tåler varmen? Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
justanothernut 2 Skrevet Juli 14, 2009 Om du er glad i å bære tungt kan vel en ordentlig støpejernspanne være tingen Ellers tipper jeg de fleste "lette" stekepanner laget av tynne plater vil bulke litt på seg om du kjører brenneren på fullt. Teflonbelegget tar helt sikkert kvelden i allefall. Brukte selv en sånn 29-kronerspanne fra IKEA med stor suksess i mange uker på tur, men var litt varsom med varmen. Problemet med den var at håndtaket smeltet en dag jeg prøvde meg over et bål... Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
runegutt123 23 Skrevet Juli 15, 2009 Derfor bruker man brenner med brei flamme, og ikke skjærebrenner 1 Timmey78 reagerte på dette Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Espen K 4 Skrevet Juli 15, 2009 Trangia steikepanne med lokk funker helt fint, har brukt den på omnien mange ganger. Kjører brenneren på fullt stort sett hele tia, har aldri hatt no problem med det. Du setter den ikke tom på brenneren? Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
REs 4 112 Skrevet Juli 16, 2009 Har hørt at Titanpanner skal være bra. Har ikke prøvd disse selv, men en ting er helt sikkert. Turpanner med Teflon holder ikke. Teflon er et plastbelegg og tåler veldig lite av både varme og stekeredskaper i metall. Panner som er laget av titan, ikke bare et tynt belegg, skal visst fungere bra. Selv bruker jeg en liten, gammel stekepanne av støpejern. Den er ganske tung i forhold til de fleste andre turpannene, men desidert det beste å steke på både på primus og på bål. Når disse er sjikkelig "innstekt" trenger de ganske lite fett. Slike jernpanner med håndtak av jern kan det kanskje være vanskelig å få tak i nå, men sjekk slike "antikvitetsbutikker" eller bruktbutikker som gjerne ser ut som en skraphandel. De selger det meste til ganske greie priser. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
REs 4 112 Skrevet Juli 16, 2009 P.S. Jeg har også et gammelt vaffeljern av den typen som mor / bestemor brukte på komfyren. Dette bruker jeg på primusen. Kjempesuksess når du er på tur med barn. Men øv deg litt hjemme før du tar det med på tur første gangen. Det må snues hele tiden for å steke likt på begge sider. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Boomstick 0 Skrevet Juli 16, 2009 Omnifuelen min har tre stekepanner på samvittigheten; to med teflon og én uten. Nå har jeg stort sett ikke med stekepanne lenger, men steker fisken i grillrist og bacon i gryta. Hvis jeg vet jeg kommer til å trenge stekepanne (pannekaker er vrient å mekke i rist eller gryte) så tar jeg med en liten stålpanne jeg stjal fra mutter en gang i tida (aner ikke type eller merke). Den har så tjukk bunn at den ikke lar seg affisere av 3000 watt, men veier deretter. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Lompa 3 376 Skrevet Juli 16, 2009 Verste teflondreperen er rask nedkjøling. Da reduseres levetiden veldig! La den kjøre seg ned sakte først, så kan den vaskes/renses. Man kan evt fylle panna med vann og gi det et oppkok for vasking, men da må den ikke rett i bekken/snøen for skylling etterpå.. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
ULoland 0 Skrevet Juli 17, 2009 Jeg har god erfaring med at stekepannene i MSR Alpine settene tåler en del varme. De er i stål, og har ikke teflon, så det kan være lett å svi fast ting, men så takler de skikkelig skraping / skrubbing om det trengst. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
jarle 0 Skrevet Juli 17, 2009 personlig har jeg ALDRI steikepanna på brenneren uten smør og mat i... lar den sjeldent stå i ro, og tar den av varmen for å riste ting rundt med jevne mellomrom. på bål setter jeg den aldri rett ned i bålet, av samme grunn. tror ikke man kommer unna dette på 3000W uten en tykk og tung panne av typen støpejern, det er rett og slett en del av kompromisset man inngår når man skal ha ei steikepanne på 10g.... Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Lompa 3 376 Skrevet Juli 17, 2009 Det tror jeg du har rett i. Det er selvsagt at ikke kvaliteten kan bli den samme som på ei god panne for komfyren med mye tykkere gods. Men også på dyre panner med teflon for komfyren står det advarsel på innpakningen om at de ikke skal kjøles direkte under springen fra full varme. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
Kjellis 2 059 Skrevet Juli 18, 2009 Jeg har aldri full guffe på primusen når jeg bruker stekepanna og jeg har berget mine 2 panner. Jeg har en Trangia stormkjøkkenpanne og en fra Eagle Products som jeg bruker på en MSR Dragonfly. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider
SuperTed 22 Skrevet Juli 18, 2009 Argh, nå har omnifuel'en min ødelagt 2 stk stekepanner, begge ble deformert på midten og teflonen smeltet Den siste stekepannen var av merket "rast", sto på embalasjen at den skulle tåle alle typer brennere, samt bål. Har noen et tips om en brukbar stekepanne? Helst testet på omnifuel'en. På forhånd takk. N Sikker på du ikke har varm stekepanne ned i snøen eller vann mens den er varm? Da blir den deformert. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på andre sider