Jump to content

rayun

+Sponsor
 • Posts

  1,294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by rayun

 1. De fleste kart på nettet (eks FINN kart, Norgeskart etc) kan settes i flyfoto zoom in og steinskrammelet trer tydelig frem.
 2. Dette er det jeg bruker nå i år når jeg jeg skal reise lett: I tillegg bruker jeg en primus litech stekepanne når jeg regner med at noe skal stekes.
 3. Ikke mye som mangler på bilde 2😃 Så utrolig deilig ut og du var skikkelig heldig med været ser jeg👍
 4. Nå har ikke jeg Pose fra Warmpeace, så skal ikke uttale meg om den, men "ukurant" merke er det ikke😀
 5. Brillene (RayBan) ble overlatt til kona for noen år siden og de er jevnlig i bruk. Dvs når det er brillene som brukes brukes de så lenge solbriller er påkrevd, enten det er en dag, eller fler dager. Ingen synlige tegn til slark nei. Men de ligger ikke å slenger og oppbevares i etuiet når de ikke er i bruk. Nå er disse brillene noen år gamle, men om dagens briller har samme kvalitet er det ingen fare å kjøpe, men ja, dyre er dem.
 6. Sikkert solide briller og etuiet ser veldig kraftig og fint ut, men 209- + eventuelt frakt, hhm. Brillene i første post kostet 50,- i 2019, brukes et par tre ganger i uka og er (nesten) like fine den dag i dag. Litt mer slark, men forbausende lite etter såpass mye bruk. Vist noen fortsatt er på jakt etter brettebriller til tur og tøys har jeg ikke problem med å anbefale dem.
 7. Nå har ikke jeg kjørt gjennom bommen på Steinsbøle på et par år, men da var det 50,- for å passere bommen. Med mindre de har endret opplegget velger jeg å tro at det fortsatt er slik. Kanskje noen på forumet som har kjørt der nå i år kan bekrefte / avkrefte. Men når det gjelder parkeringen på Synken er den priset pr døgn og jeg har puttet penger i konvolutten. Husker ikke om det er mulig å Vippse, men det er i hvertfall mulig å bruke mobilen der. Har sagt det før og sier det igjen: 50,- for bompassering er helt innafor, det er tross alt et langt strekke inn til Synken. Sist jeg var der kostet det 50,- pr døgn å parkere og husker jeg ikke feil 130 eller 140,- pr døgn for kortet. Begge de siste noe i overkant dyrt. Men det er et flott område og går du litt lengre enn de første vannene så er det ikke for mye folk heller.
 8. +1 Som @Bjarne H.S. nevner er det slutt på fiskinga ganske tidlig 😡på Vikbekkfjell, men er det for å vandre i fjellet er det fritt fram.🤙
 9. Takk for at du spør😃 Ja det har det blitt og det blir litt til senere i sommer når jeg får tid. De første episoder fra årets tur ligger ute nå på "saktetur"
 10. Fine bilder @Bjellesau og en flott turrapport. Dette område har jeg tilgode å bevege meg i så det var kjempefint å se bilder fra fjellene jeg har sett mot både fra bil og fra sykkel. Takk for at du delte.😃
 11. Ahh, forsegjort med maljer til kjelestøttene. Det likte jeg.👍
 12. Og siden jeg allerede har nevnt at en bunnduk har fler fordeler ...... I tillegg til å holde teltbunnen ren holder den også bunnen tørrere som er gunstig når teltet skal pakkes ned. TS nevner at de er 4 personer + hund og da vil det naturlig nok være mye fuktighet som skal luftes ut. Jeg kjenner ikke luftemuligheter i dette teltet, men en bunnduk (spesielt i fortelt) vil effektivt redusere det ekstra bidraget fra bakken. Det er riktig nok en bakdel også, og det er som noen nevner: Ekstra vekt og volum (og pris) En bunnduk behøver ikke være noe annet en en billig pressening, et stykke plast, eller (ikke vanntett, men lett) tyvek.
 13. Bortsett fra at teltbunnen får ekstra beskyttelse mot rusk og rask på bakken, hjelper også en bunnduk å holde teltbunnen ren. Har bestandig brukt bunnduk og fordelene er fler enn bakdelene.
 14. Ja dette kunne vi sikkert hatt en trivelig samtale rundt😃, men nei, fisk er fisk og kaffe er kaffe. Hjemme har jeg forresten egen fiskekjele og rengjøringsremedier, på tur gjøres kjeler rene med kun vann og lyng, mose etc. Kaffekjele på tur er bare vist jeg skal på båltur. Til alle andre turer har kaffekjelen stått hjemme i ca 35 år.
 15. Skiller meg kanskje litt ut her, men vil definitivt ikke koke fisk i kjelen jeg skal ha til kaffe. Så glad er jeg ikke i kokt fisk. Når det er sagt så har jeg noen ganger kokt fisk i steikepanna. Ved å skjære fisken i mindre stykker går det helt greit å koke i steikepanna og det går kjapt og med lite forbruk av gass. Visst fisking eller steiking påregnes er dette mitt oppsett når vekt eller distanse prioriteres. Ellers dropper jeg steikepanna og bruker bare kjelesettet. Da spiser jeg ut av kjelen og lokket brukes som kopp. I tillegg brukes en spork/plastskje/lang skje vist REAL er en del av menyen. Veier lite og tar lite plass.
 16. Amatør her også, men tenker at forslaget om å legge den så kjølig som mulig i bilen er en god idé om en mistenker det kan bli for varmt. Nå er jeg så gammel at før i verden kjørte vi rundt med ei svart 5 liters bensinkanne i bilens bagasjerom (også i stv) Idag har jeg ikke bensinkanna for bilen, men det kan være en 1l. med bensin, parafin, rødsprit eller gassboks og plasserer det der jeg mener det kan være kjøligst. Ellers så ønsker ikke jeg overtryksventil på flaskene, det er vel gassen som er skummel.
 17. God bedring og med din viljestyrke ses vi nok på Holken igjen. 👍
 18. Ingen tvil om at mesh er mer trekkfullt enn tett duk, men en merker det ikke like mye om ytter går helt ned til bakken. Men som allerede nevnt er det irriterende med kondensdråper gjennom mesh´en når duken blafrer. Jeg har et par telt med mesh inner og det er definitivt ikke førstevalget visst jeg forventer litt vær. Likevel skal jeg bruke det ene av dem på en tur nå, men det er vekt og volum som har vært bestemmende.
 19. I mitt nærmiljø som er øst for Oslo, er det mange vann og mye skau. Ved de mest populære vann kan det være noen "etablerte" teltplasser, men sjelden mange. Ellers er det som du sier mye lyng og mose og langt mellom flate plasser. Jeg setter teltet der det er flatest etter å ha prøveligget lyngen. Mose er mykt og godt, men som regel ganske vått. Ellers har jeg teltet på skogsbilvei (stengt m/bom) på svaberg/fjell eller i selve stien dersom den er bred nok. På skogsbilvei og sti er det snakk om sen ankomst og tidlig avreise, typisk når jeg er på fottur eller sykkel.
 20. Rakk en fin utstyrstest før det varslede regnværet satte inn. Holdt meg i hjemlige trakter på en blanding av asfalt og grus. Kort pause med pølsesnabb og kald drikke etter å ha tråkket rundt mesteparten av Langsjøen. Ble litt knot for å komme over til veien på den andre siden av vannet. Mer pølse på dagens siste pause før kursen ble satt hjemover.
 21. Bruker Thermarest Neoair Mini pumpe. Litt større enn en fystikkeske og bruker 2 stk AAA og klokker inn på 61g. på min kjøkkenvekt. Veldig fornøyd med pumpa, men det hadde jeg sikkert vært med en annen en også. Nå fikser pumpa jobben mens jeg fikser mat. Er spesielt fornøyd med vekt/volum og syns ikke den støyer nevneverdig. Kan ses og høres på Bikepackingfilmene mine, "saktetur" på YT.
 22. Har du noe info om veien inn ? Kanskje de åpner litt tidligere enn vanlig? Er ikke sikkert det var så mye snø der heller denne vinteren.
 23. Så ut til at dere hadde en fin tur på Setten og ikke feil å våkne til bølgeskvulp og blå himmel. Angående søppel i og rundt bålplasser så finner man det her som de fleste andre steder som blir mye brukt. Setten og Mjermen er ikke bare et eldorado for padlere, her er også mye båttrafikk og de beste plassene får mye besøk. Om de ikke er så mange, vandalene og dustene, er sporene etter dem godt synlig. Anbefaler en oval helg på Setten og Mjermen og kan man parkere en bil på Tangen og den andre langs veien i sydenden av Mjermen har man løst logistikken. Blåser det sønnavind start i Mjermen og Nordavind start på Setten. Det er drøssevis av trær å henge i, men litt færre teltplasser.
 24. Etter å ha irritert meg over vindsus og dårlig lyd lenge, kjøpte jeg nytt Canon videokamera og Canons DM-100 mikrofon. Lyden ble mye bedre og problemet var løst, trodde jeg. Men ønsket om å bære lettere ble etterhvert fremtredende og ikke minst hvorfor filmer jeg. Kom til at jeg på tur vil ha det så enkelt som mulig og er jeg ute for å filme tar jeg med det utstyret som egner seg best til det. Derfor er de fleste turfilmer pr i dag med et par GoPro m/ vindbeskyttelse. Jeg har ikke, men jeg vurderer Wireless fra Röde eller Dji. Det som hittil har hindret meg å kjøpe er tidsbruken ved montering før jeg kan gjøre opptak. Av plasshensyn er det ikke hensiktsmessig å ha det koplet når de ikke er i bruk. Når jeg så skal gjøre et opptak ønsker jeg egentlig å bare ta fram kamera, uten annnet surr. Konklusjon, for meg: Enklest mulig ut fra ønsket behov.
 25. Kos dere på tur. Vist det er padlevær til å ta seg til Strøvikøyane er det også en fin plass å campe. Kan muligens være noe mer vindutsatt for køye grunnet mindre trær(skog). Vist vindretningen holder seg som nå, er det en fin bukt på nordsiden av Trolløya som vil ligge i le.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy