Gå til innhold
 • Bli medlem

bjørnulv

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bjørnulv

Nylige profilbesøk

254 profilvisninger
 1. Det virker helt klart fornuftig å få litt lunk i teltet før man begynner å skrape. Dette vil nok redusere rimdrysset en god del. Dette skal jeg teste på neste tur.
 2. Problemet er på morgenen med 4 personer i teltet er det ikke lett å børste ned på gulvet og ut i forteltet uten at alle må ut av teltet. Derfor forsøker jeg å finne en løsning der en kan fjerne rim mens man oppholder seg inni forteltet uten for mye søl.
 3. Jeg har et Hilleberg Keron 4 GT telt. Når familien på 4 er på tur har vi tidvis problemer med en del rim i taket. Jeg har kanskje ikke funnet optimal luftingsstrategi ennå, men så langt synes jeg at full åpning i begge ventilene + liten åpning i begge sider av innertelt fungerer best. Det blir likevel en del rim i taket under enkelte værforhold. Når vi våkner opp om morgene har jeg brukt et lokk til å fjerne rim. Det som skaper minst søl er å skubbe ytterkanten på lokket mot taket. Dette fungerer bedre enn å skrape med innerkanten av lokket. Det blir alikevel en del søl og rim som havner
 4. Når den ene brenneren slukket satt jeg i forteltet og fulgte med. Jeg ble overrasket over at den ene brenneren slukket uten at jeg registrerte dette umiddelbart. Konklusjonen min var at dette var en nestenulykke som kan skje igjen. Jeg er imidlertid usikker på hvor mye bensingass som må lekke før man opplever en eksplosjon. Eller om bensingassen blir så tynnet ut i teltet at sjansen for eksplosjon er liten.
 5. Jeg har begynt å revurdere sikkerheten rundt å fyre med 2 primuser på samme tid i telt. Jeg hadde en opplevelse der den ene primusen slukket (pga litt lavt trykk i flaska) uten at jeg oppdaget dette umiddelbart. Primusen ble da stående å generere bensingass inn i teltet mens den andre primusen var i gang. Problemet ble oppdaget relativt fort (pga lukt), men dette kunne gått galt. Fyrer man med kun en primus hører man det umidelbart på lyden at primusen slukker eller brenner ujevnt. Med to primuser er det mye vanskeligere å høre og oppdage. Dette gjelder særlig etter en lang dag når man er
 6. Stoffet har ikke slitt ennå, men det danner seg is mellom såle og stoff. Dette kommer til å by på problemer etter hvert. Derfor tenkte jeg at jeg skulle forsøke med borrelås rundt hele sålen. Usikker på hvilket lim jeg skal benytte. Tenkte å teste ut med tec7 eller sikaflex. For dyrt med Aquasure synes jeg.
 7. Jeg har fått testet disse nå. De fungerer bra, og varmer godt. Testet de ute i -20 m/12 m/s vind i to døgn og var hele tiden god og varm. Det eneste forbedringspotensialet er at det samler seg litt snø under gamasjen. Jeg vurderer å lime på borrelås rundt hele skoene og på nedre del av gamasjer, og så fjerne stoffet under gamasjen. Hvilket lim bør jeg bruke til å feste borrelås. Jeg har McNett Aquasure liggende, men siden det går med litt lim så kan det tenkes at det finnes andre brukbare alternativer som Tec7 eller lignende. Limet må tåle vann, være sterkt + fleksibelt. Forslag til
 8. Laget 4 par med gamasjer til Crispi Stetind basert på Alpina BC skoovertrekk som jeg forlenget litt. Jeg har ikke testet disse ennå, men jeg tror dette blir bra.
 9. Jeg er ny på tørking av kjøtt. Tenkte å prøve litt tørking. Hva er beste prosedyre? Flatbiff som legges lagvis i grovsalt i noen timer, kuttes i 5mm skiver, så tørkes i varmluftsovn med dør på gløtt ved 50-70 grader i ca 8 timer?
 10. Jeg har to Omnifuel brennere som jeg bruker på bensin. Hva slags kjøtt (behandling) anbefales? Ferdigstekt biff/kjøttdeig? Tørket biff/kjøttdeig? Snurring? Speket/røkt kjøtt?
 11. Jeg planlegger en ca 7 dagers tur med pulk og telt over Hardangervidda med familien på 4. Tidligere har jeg ofte brukt frysetørket mat (ala Real etc.) For 4 personer over 7 dager ++ er dette en litt kostbar løsning. I tillegg smaker frysetørket mat smaker sånn midt på treet. Siden turen går over 7 dager har jeg laget noen begrensninger: * Maten må være noe begrenset i volum og vekt (men ikke ekspedisjonsekstremt) og ha høy energitetthet per vektenhet * Maten bør helst kunne lages på 30 minutter. (Setter noe begrensning på tørket mat som gjerne trenger lang bløtetid) * Vann
 12. Kjøpte 2 stk Mountain Hardwear Lamina 0f/-18c til 1500kr på Fjellsport. Disse posene har mer anvendelsesområde enn ekstremposer. På vintertur i kalde omgivelser kan de kombineres med sommer eller 3 sesongers poser. Pakkvolum og vekt har mindre å si på pulktur.
 13. Takk for svar. Den posten hadde jeg ikke sett. Ser ut til at tabell er mer eller mindre sammenfallende med mitt resultat. Løsningen må uansett testes ut under reelle forhold. Hva anbefales i forhold til å gjøre Tyin Winter posene varmere. Bruke Fjellduken Extreme, fleecepose eller tynn sommerpose? (Eventuelt på med mer tøy/dunjakke dersom det blir styggkaldt)
 14. Jeg planlegger en lengre tur med familien over Hardangervidda i mars. Jeg gjennomgikk lageret av soveposer og fant ut at jeg kanskje ikke har ideelt utstyr til en slik tur. I mars kan temperatur komme ned mot -25C selv om temperaturene stort sett er høyere enn dette. Jeg planlegger å ta med barna som er turvante (10 og 13 år). De har tidligere vært med på tøffe turer over flere uker, men aldri vært med på en lengre vintertur. Vi planlegger å ligge i telt. Vi har to eldre Tyin winter poser i grei stand (T.lim -20C, 2550g) som kan festes i sammen. For kona som er en frysepinne kan dette bli
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.