Jump to content

utinaturen

+Sponsor
 • Posts

  207
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by utinaturen

 1. Det er den perfekte allround jakka mi👍Jeg har hatt flere forskjellige Norrøna jakker, Klättermusen, Arcteryx tidligere, men de har alle vært rettet mot ulike spesielle aktiviteter. Har forøvrig også hatt en Bergans allround, men den kan ikke måle seg med Falketind. Str M er helt passe til meg (ca 70kg og 183).
 2. Jeg har vært på vintertur der den vanntette glidelåsen på min 5 år gamle Trollveggen røyk. Jeg var heldigvis bare 2 km fra bilen da det skjedde. Det hadde vært veldig utrivelig om det hadde skjedd lenger unna. Ja, det er andre ting som også kan ryke på en jakke, men det er svært lite som er så kritisk som glidelåsen.
 3. Så lenge mottaker ikke sletter SMSen fra din InReach er det, ut i fra min erfaring, ikke noen tidsbegrensning på når de kan svare.
 4. Jeg har seng fra Ikea der sengebunnen kan heves. Under der legges dunposer og dununderlag uten å komprimeres. Kan anbefales for alle som ikke har mye plass i hus/leilighet.
 5. Jeg har Fjellheimen 3 Pro som jeg er godt fornøyd med. Jeg har ikke opplevd å ha noe problem med kondens i det selv om vinteren. Mitt er 2017 mod som jeg tror er litt lavere enn den nyeste modellen. Jeg hadde tidligere Svalbard 3, men solgte det pga tyngde om sommeren. Nå har jeg kjøpt et Exped Orion 2 Ul i tillegg til Fjellheimen. Gleder meg til å teste det😁
 6. Fiffig at vi er flere som ikke liker den lange skjea til STS😜 Jeg har kjøpt en plastskje fra STS som er litt kortere, men det går fint å spise Real med den også👍
 7. Jeg gikk fra Gavlesjå til Hollan nå i helgen og der var det helt supert. Snakket med noen som kom over Øysteinnatten og de hadde gått en del på snø. På vestsiden av fjella ligger det ganske store partier med dyp snø og svake snøbroer over smeltbekker under. Det var noen som hadde gått gjennom disse og havnet i vannet under. Ta forhåndsregler så går det nok veldig bra👍
 8. Alle meldinger teller med, bortsett fra pre-set meldingene til forhåndsbestemte mottagere. Sender du samme melding til 5 mottagere er det 5 tellende meldinger.
 9. Det er veldig enkelt å oppgradere og nedgradere abo hos Garmin/inReach. Det er bare å logge inn på din konto for å gjøre dette. Oppgradering skjer umiddelbart, men du må ha oppgraderingen minst en mnd.
 10. Fiffig det der.. folk er ikke så opptatt av at private selskaper vet absolutt alt om dem, men nevner du datalagringsdirektiv...
 11. Jeg har veldig god erfaring med InReach. Nå var det ikke mange fjell som skygget for satellittene på vår seiltur over Atlanterhavet, men jeg kunne ligge nede i båten og sende/motta meldinger. Med satellittelefonen kunne vi ikke stå under sprayhooden en gang uten at den mistet dekningen. Jeg har free-plan abo så da er det bare å opp-/nedgradere, eller stanse det når den ikke skal brukes. Hva som ansees som dyrt er subjektivt, men jeg synes det er ok i forhold til egen bruk.
 12. Det er sikkert kjent for dere fotofolk, men M43 bildebrikken gir en crop x 2 faktor. Det betyr at en 12-40mm linse på dette kameraet tilsvarer 24-80mm på et fullformat kamera. Det gir objektiver som er betydelig mindre og lettere enn tilsvarende på fullformat.
 13. Som nybegynner er nok ikke jeg den rette til å svare på disse spørsmålene.. Jeg vet imidlertid at det er innebygget timelaps i kameraet som kan spilles som en film. I mørket har jeg opplevd at autofokusen har hatt litt problemer, men det kan like gjerne skyldes mine manglende kunnskaper. Jeg fant en veldig bra bok på Amazon med veiledning i alle kameraets funksjoner og innstillinger. ( How to master your Olympus Omd EM5 mkii - eller noe sånt). Den anbefales på det sterkeste😃
 14. Jeg er så langt veldig fornøyd med kameraet! Bildene under er tatt med 12-40mm f2.8 Pro linsen. Alle bildene er tatt håndholdt (ca 1 sek lukkertid mener jeg). Det største minuset er at grepet er for lite til en voksen mann. Det har jeg løst ved å kjøpe et tredjeparts grep til å sette utenpå. Da ligger kameraet godt i hånden min. Disse kameraene er ofte til salgs på Finn.
 15. Det ble Olympus 5mkii med 12-40 f2.8😎Jeg kjøpte hus og objektiv brukt på Finn til 10000kr. Utrolig fornøyd med kameraet! Nå er det bare å spare til 40-150 f2.8 og et godt vidvinkelobjektiv (+ oppgradere til storebroren etter hvert😉)
 16. Jeg måtte returnere en Brunton (9000, tror jeg) til Fjellsport etter at usb kontakten løsnet inni enheten. Fikk til svar at de hadde hatt flere lignende tilfeller og anbefalte meg å få tilbake pengene i stedet for å få en ny.
 17. Ja, jeg har nok landet på denne selv om budsjettet sprekker kraftig! Det ser ut til å være et veldig bra kamera til mitt bruk😃
 18. Jeg er på utkikk etter et nytt speilløst systemkamera, men klarer ikke å bestemme meg for hvilket og behøver derfor noen gode råd. Det skal brukes til actionbilder, friluftsliv, reiser, portrettbilder mm. Budsjettet er rundt 10000kr. Etter en del timer med googling har jeg kommet frem til noen kriterier; • værtett • rask autofokus • kjapt (hurtig serie og god buffer) • så lite som mulig • elektronisk søker • helst m43 bildebrikke (har skjønt at de gir mindre objektiver/ bedre utvalg av objektiver?) • bildestabilisator • mulig å bruke for en amatør som vil lære litt om fotografering Noen forslag?
 19. Inreach kan kobles til smarttelefon med blåtann. Da kan man sende/motta meldinger og forøvrig bruke alle de andre funksjonene som Inreachen har.
 20. Rosiner, sukker, kanel og evt. en smørklatt er alt jeg behøver.
 21. Etter at glidelåsen til min Trollveggen gtx jakke ble ødelagt i påsken, sendte jeg den inn til Norrønas servicesenter for reperasjon. Jeg husket ikke nøyaktig når jeg kjøpte den og trodde den var under 5 år gammel, men Norrøna fant ut at den var over 5 år. Jeg fikk først beskjed om at det ville koste 385kr + frakt, men da den kom i retur hadde de ikke tatt seg betalt likevel. Ærlig som jeg er ringte jeg til dem og spurte om jeg ikke skulle betale likevel. Svaret var at de hadde gjort det uten kostnader☺️ Jeg kunne ikke annet enn å takke for svært god service!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy