Jump to content

trygvecowboy

Aktiv medlem
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

About trygvecowboy

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

trygvecowboy's Achievements

 1. Hei - og god jul! Har et par gamle meget gode skihansker hvor borrelåsene rundt håndleddene er blitt så slappe i fisken at de nesten ikke låser lengre. Finner jo mye løs 20mm borrelås på nett, men de er relativt stive. Har googlet etter en mykere variant uten hell. Er det noen som har tips om hvor man finner «myk» borrelås til å skifte ut på hansker?
 2. Hva anbefales av lett 3-sesongs dunpose? Ser for meg noe ala dette, men er usikker: http://www.xcsports.com/merkevarer/mountain-equipment/soveposer/extreme-light/firefly/
 3. Apropos snor - noen anbefalinger om hvor man finner slikt?
 4. Har en 25 år gammel Berghaus Cyclops sekk som fortsatt holder koken, etter noen runder med nål og tråd og ducttape innimellom... Nå er tråden i begge snølåsene øverst i hovedrommet blitt litt kranglete. Det går greit å lukke de første ca 20% av trådvandringen, men deretter går det veldig tregt - og man må holde i stoffet rundt og trekke og dra for å få snurpet helt sammen. Det virker som tråden (som engang var elastisk?) glir veldig tregt i kanalen. Sitter det noe gummibelegg inne i kanalen som har tørket ut? Skal tråden være elastisk? Noen som har tips? Er jo synd å pensjonere en god sekk som kun er 25 år gammel...
 5. Hei! Kan Hilleberg footprint hektes permanent fast til teltet, slik at man slipper å kneppe det på for hvert oppsett? Hvilke erfaringer har dere med footprint - er det verdt pengene? Bør vel hekte av footprint når man skal henge opp teltet til tørk?
 6. Hei, Ønsker synspunkter på reklamasjon på glidelås. Har en ca 3 år gammel Norrøna Amundsen jakke som er brukt minimalt, kanskje 6-7 ganger. Glidelåsen er av relativt spinkel type og har fliset seg opp ca 5 cm fra bunn, noe som medførte at det ikke gikk an å dra glidelåsen helt ned. Den har kun blitt brukt til søndagsturer. Jakken er å betrakte som ny. Den delvis ødelagte glidelåsen er ikke noe stort problem, men litt irriterende. Har gode erfaringer med reklamasjon hos Norrøna fra tidligere - og leverte inn jakken via lokal Norrøna forhandler. Etter en tid fikk jeg melding fra forhandler om at jakken var kommet i retur. Glidelåsen var fikset, god som ny, men Norrøna forlanger kr 450 for reparasjonen - dersom jeg ikke kan fremlegge kvittering på at jakken er under to år - all den tid de visstnok har to års reklamasjon på glidelåser. Jeg ba forhandler sjekke med Norrøna om de ikke kunne kjøre dette som en reklamasjon likevel. Svaret var at de hadde prinsipielt to års reklamasjon på glidelåser. Jeg ga vel ca 600 kr for jakken på salg, og synes derfor 450 kr er noe stivt å betale. Kvitteringen er dessverre historie etter 2 flyttinger de siste 3 år. Det jeg ønsker synspunkter på er: Gjelder ikke kjøpsloven på 5 år her? Bør det ikke utvises skjønn når jakken er særdeles lite brukt (dette vises tydelig på jakken) og Norrøna har valgt en relativt spinkel glidelås? Bør ikke Norrøna informere kunden om at en reparasjon ikke dekkes av garanti/kjøpslov og at en reparasjon vil koste kr 450 - slik at kunden kan velge om man vil koste på en reparasjon? Dersom ikke Norrøna velger å la dette gå på garanti vurderer jeg å droppe å betale de 450 kronene reparasjonen koster og heller la jakken forbli i Norrønas eie. Vet jo at jeg står svakt uten kvittering, men stusser mest på at Norrøna iverksetter en (relativt ) dyr reparasjon uten å spørre kunden om dette er ønskelig.
 7. Det er lett å så i innerduken, i sømmen. Utfordringen er å få dette festet til ytterduken, da området på ytterduken jeg ønsker å feste til ikke har noen sømmer, stangkanaler eller annet "naturlig" punkt å sy på. Ellers er det mulig at det går an å lime fast fester i ytterduken med tekstillim, da hovedvekten til innerteltet belastes på godt fastsydde fester mellom inner-/yttertelt. Ellers synes jeg og Bergans kunne spandert på noen pluggfester på duken (stormklaffene) mellom hovedfestene på bakken. Det er et legg på ca 150 cm uten noe pluggfeste. Det er god plass til å legge på steiner etc for å holde duken ned, men om man ikke har det tilgjengelig blir det veldig mye duk som bare ligger uten mulighet til å festes. Får sy på noen pluggfester der også. Tenker å sende en mail til Bergans og høre hva de har å si.
 8. Takker for gode tips Er det ellers noen som har tips om sying i inner-/ytterduk på telt for hånd? Ser for meg å legge på noe aqua seal produkt, slik flytende gummi man reparerer støvler med, over der jeg syr ting fast i ytterduken. Videre kan det vel være lurt å lime på en bit ytterdukstoff (tilsv) på ut-/og innsiden av punktet på ytterduken hvor jeg skal sy fast båndet som skal holde innerteltet, slik at ikke ytterduken revner etterhvert?
 9. Tenker å sy på noen slike små tynne remmer med miniklips og strammefunksjon på de stedene som er slappest. Noen som vet hvor man får kjøpt slike? (Av den typen som finnes på mange innertelt...)
 10. Har en nyanskaffet Bergans Wiglo med innertelt. Kjenner at jeg irriterer meg litt over at innerteltet "henger" litt lenger inn enn det strengt tatt må – altså at det stjeler plass og minsker romfølelsen, slik at om man ligger ytterst så får man innertelduk i ansiktet. Er det noen som har erfaringer med å fikse slikt? Selv tenker jeg å enten: 1) Ta inn slakken og sy en ekstra søm som kapsler inn stoffet som blir til overs etter å ha strammet, eller... 2) Ta inn slakken og feste det i en liten knute med strikk rundt. Blir jo mye knot om man skal bruke maskin på innertelt, så ser for meg at man evt må sy for hånd med tynn nål? Tips eller erfaringer rundt dette? (Jeg kjøpte for et par år siden et Ringstind 1med samme problem – og returnerte det etter prøveoppsett i hagen...)
 11. Ble så jeg kjøpte Helsport sin lavvo-ovn. Testet ut to netter i en Varanger Camp 8-10, med to voksne og tre barn. Ca 10 minusgrader. Tok ca 20 min før det ble skikkelig fyr i ovnen. Da varmer den bra så lenge man fyrer godt. Etter ca 45 min var den god og rødglødende i hjørnene. Synes forøvrig at det ikke ble voldsomt varmt i lavvoen (hadde innertelt og bunnduk). Sikkert 50-60 grader oppe i den øverste halvmeteren i lavvoen, men sånn passe nede på bakkenivå. Som forventet så forsvinner varmen relativt raskt når ovnen dør ut. Barna sovnet ca 2100. VI voksne fyrte til ca 2200. Lot da ovnen dø ut og snørte igjen soveposene. Gadd ikke kjøre fyringsvakt med kun to personer... Konklusjonen er at Helsport ovnen funker fint. Fin å lage mat og varme vann på. Dog er det 14 kg (+ved) å drasse med seg i pulken, og den tar relativt mye plass. Om man skal gå et lite stykke om vinteren med familien er nok heller et Keron 4GT med et par primuser inni en bedre løsning. Som en digresjon synes jeg forøvrig at lavvo var en skuffelse. Plassutnyttelsen er meget dårlig ved sideveggene, samt at innerteltet henger (unødvendig?) mye innover. "Stjeler" vel ca 50 cm hele veien rundt inne. All varmen legger seg oppe i toppen. Fordelen er at det blir bra klestørk der oppe. Ellers er jo lavvo veldig hyggelig med familien. Jeg valgt å selge lavvoen. Har nå gått til ankaffelse av Bergans Wiglo 6-10. Etter et prøveopsett i hagen er det adskillig bedre plassutnyttelse langs sideveggene, så det skal bli spennende å prøve den ut på tur.
 12. Skal handle ovn til Varanger camp 8-10 hvert øyeblikk. Hadde egentlig tenkt å gå for Helsport sin ovn, men synes G-stove ser spennende ut. En kamerat har Helsport ovnen og sier at den blir raskt kald om man ikke fyrer i den. Det vil vel uansett bli kaldt på vinteren om man ikke fyrer– uansett ovn, men er det noe poeng å velge stålovn (G-stove) fremfor aluminium (Helsport)? Spørsmål: Er det noe poeng at G-stove er i stål, og at den dermed vil holde mer på varmen om man lar den dø ut når man legger seg og sover uten fyringsvakt? Er det noen som har erfaringer med å legge steiner på ovnen før man legger seg, for å holde en lunk i lavvoen gjennom natta uten å måtte fyre? Er det noen som har erfaring med hvordan Forsvarets gamle lagstelt-vedovn er i forhold til Helsport sin ovn?
 13. Garmin Edge 705 sykkel GPS har kostet rundt kr 3500.- Selges nå til kr 1995,- på Elkjøp: http://www.elkjop.no/product/telefoni-gps/gps-trening-fritid/GAREDGE705/garmin-edge-705 Denne er ca halv pris av etterfølgeren Edge 800 (som har en touchscreen som visstnok mange ikke liker....hva vet vel jeg) men som gjør omtrent samme jobben. Jeg har ikke finstudert forskjellene, men tok meg ihvertfall nå omsider råd til å flotte på meg en sykkel GPS. Lenge leve feriepengene! (De gjør dessverre aldri det...)
 14. Takker for gode innspill så langt. Skråveggene (og vindfanget) tror jeg har spilt lavvo ut over sidelinja..... http://www.holmeslet.no/taiga/taiga.htm Holmeslet Taiga var jo et flott telt, men jeg synes det blir litt voldsomt, ikke minst prismessig. https://jerven.secure.flexiweb.no/page/4434/ Jerven sin løsning så interessant ut, men litt i dyreste laget, og kona likte den ikke.... (*sukk*) Helsport sitt Valhall ser meget interessant ut, men med to innertelt kommer man opp i 9000 kr, hvilket jeg også synes blir litt i overkant av hva jeg tenkte å bruke. Helsport Femund Family 6-8 er det jeg pr nå tror vil passe best, til 6800 kr http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=33771 Jeg holder fortsatt fast ved min drøm om en ovn i teltet, og det går jo på Valhall. Er det noen som har fått lagd hull i et Femund Family 6-8, slik at man kan bruke en lavvoovn/multifuel tilsv? En luke med noen fiffige borrelåser etc. Er det noen på Østlandet som fikser slikt uten at man må sende duken til Helsport og betale dyre dommer? Kanskje en Leatherman, litt initiativ, borrelås fra Biltema og ducttape fikser biffen? FF 6-8 eller Valhall......får fundere litt på det.
 15. Hei! Vi er to voksne og to barn (4 og 3) pluss snart en til..... Har et gammelt Helsport Dovrefjell 3 som er litt for trangt nå som familien vokser. Kikker på Helsport Varanger 8-10 og Helsport Femund Family 6-8. Bruksområdet vil stort sett være stasjonær leir innen 1 km radius fra bil, så vekt er ikke noen faktor. Spørsmålet er da om man skal gå for telt eller lavvo. Telt (FF 6-8 ): http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=33771 + To separate soverom + God plass til bord og stoler i oppholdsrom + Tåler vind bedre enn lavvo + God utnyttelse av gulvarealet (kan stå i hele oppholdsrommet) - Kan ikke fyre bål/ ovn Lavvo (Var 8-10): http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=33783 + Hele familien samlet (k a n jo være et minus også.....) + Kan bruke ovn og fyre bål - Ikke så god utnyttelse av gulvarealet - Tåler mindre vind Jeg heller veldig mot lavvo, da muligheten for å bruke ovn og fyre bål er tilstede og er veldig forlokkende. Etter noen netter i lavvo må jeg innrømme at det er særdeles trivelig med et lite bål eller en ovn. Særlig for ungene er jo det stas (uten at det er prøvd i praksis) Noen andre fedre/ mødre som har gjort seg noen erfaringer rundt dette? Trygve
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy