Gå til innhold

utinaturen

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  195
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har du en Norrøna Svalbard Børge Ousland jakke i str M, ønsker jeg kontakt! Farge spiller ingen rolle, men den må være pen og hel.
 2. Pris på abonnement - (utskilt)

  Jeg har veldig god erfaring med InReach. Nå var det ikke mange fjell som skygget for satellittene på vår seiltur over Atlanterhavet, men jeg kunne ligge nede i båten og sende/motta meldinger. Med satellittelefonen kunne vi ikke stå under sprayhooden en gang uten at den mistet dekningen. Jeg har free-plan abo så da er det bare å opp-/nedgradere, eller stanse det når den ikke skal brukes. Hva som ansees som dyrt er subjektivt, men jeg synes det er ok i forhold til egen bruk.
 3. Rabattkode på fjellsport.no virker ikke

  Blir det en videreføring av avtalen?
 4. Hvilket kompakt systemkamera skal jeg velge?

  Det er sikkert kjent for dere fotofolk, men M43 bildebrikken gir en crop x 2 faktor. Det betyr at en 12-40mm linse på dette kameraet tilsvarer 24-80mm på et fullformat kamera. Det gir objektiver som er betydelig mindre og lettere enn tilsvarende på fullformat.
 5. Hvilket kompakt systemkamera skal jeg velge?

  Som nybegynner er nok ikke jeg den rette til å svare på disse spørsmålene.. Jeg vet imidlertid at det er innebygget timelaps i kameraet som kan spilles som en film. I mørket har jeg opplevd at autofokusen har hatt litt problemer, men det kan like gjerne skyldes mine manglende kunnskaper. Jeg fant en veldig bra bok på Amazon med veiledning i alle kameraets funksjoner og innstillinger. ( How to master your Olympus Omd EM5 mkii - eller noe sånt). Den anbefales på det sterkeste😃
 6. Hvilket kompakt systemkamera skal jeg velge?

  Jeg er så langt veldig fornøyd med kameraet! Bildene under er tatt med 12-40mm f2.8 Pro linsen. Alle bildene er tatt håndholdt (ca 1 sek lukkertid mener jeg). Det største minuset er at grepet er for lite til en voksen mann. Det har jeg løst ved å kjøpe et tredjeparts grep til å sette utenpå. Da ligger kameraet godt i hånden min. Disse kameraene er ofte til salgs på Finn.
 7. Hvilket kompakt systemkamera skal jeg velge?

  Det ble Olympus 5mkii med 12-40 f2.8😎Jeg kjøpte hus og objektiv brukt på Finn til 10000kr. Utrolig fornøyd med kameraet! Nå er det bare å spare til 40-150 f2.8 og et godt vidvinkelobjektiv (+ oppgradere til storebroren etter hvert😉)
 8. Død Brunton 4400 Batteribank?

  Jeg måtte returnere en Brunton (9000, tror jeg) til Fjellsport etter at usb kontakten løsnet inni enheten. Fikk til svar at de hadde hatt flere lignende tilfeller og anbefalte meg å få tilbake pengene i stedet for å få en ny.
 9. Hvilket kompakt systemkamera skal jeg velge?

  Ja, jeg har nok landet på denne selv om budsjettet sprekker kraftig! Det ser ut til å være et veldig bra kamera til mitt bruk😃
 10. Jeg er på utkikk etter et nytt speilløst systemkamera, men klarer ikke å bestemme meg for hvilket og behøver derfor noen gode råd. Det skal brukes til actionbilder, friluftsliv, reiser, portrettbilder mm. Budsjettet er rundt 10000kr. Etter en del timer med googling har jeg kommet frem til noen kriterier; • værtett • rask autofokus • kjapt (hurtig serie og god buffer) • så lite som mulig • elektronisk søker • helst m43 bildebrikke (har skjønt at de gir mindre objektiver/ bedre utvalg av objektiver?) • bildestabilisator • mulig å bruke for en amatør som vil lære litt om fotografering Noen forslag?
 11. SPOT-sender kontra satellittelefon

  Inreach kan kobles til smarttelefon med blåtann. Da kan man sende/motta meldinger og forøvrig bruke alle de andre funksjonene som Inreachen har.
 12. Havregrynsgrauten

  Rosiner, sukker, kanel og evt. en smørklatt er alt jeg behøver.
 13. Reklamasjon glidelås

  Etter at glidelåsen til min Trollveggen gtx jakke ble ødelagt i påsken, sendte jeg den inn til Norrønas servicesenter for reperasjon. Jeg husket ikke nøyaktig når jeg kjøpte den og trodde den var under 5 år gammel, men Norrøna fant ut at den var over 5 år. Jeg fikk først beskjed om at det ville koste 385kr + frakt, men da den kom i retur hadde de ikke tatt seg betalt likevel. Ærlig som jeg er ringte jeg til dem og spurte om jeg ikke skulle betale likevel. Svaret var at de hadde gjort det uten kostnader☺️ Jeg kunne ikke annet enn å takke for svært god service!
×