Jump to content

jbratteli

Aktiv medlem
 • Posts

  60
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jbratteli

 1. Jeg kjøpte nettopp Norrøna Falketind dri3 (nyeste utgaven). Har enda ikke brukt den på tur, men førsteinntrykket er meget bra. Vinn- og vanntett, samt meget gode luftemuligheter (2-veis glidelås). Nytt av året er også en hempe nederst på foten slik at man får en "gamasje-effekt" når denne festes i skolissen. Dama har forrige utgave (i GoreTex PacLite, og er særdeles fornøyd). Lykke til!
 2. Merk at bussen fra Beitostølen til Gjendesheim først begynner å gå 24 juni... Ingen tanke på skireisende altså
 3. Det fjellområdet er fantastisk ja, og toppen er flott både på sommer og vinter. Lurfjelltind, som da ligger sørover i enden av Åslidalen, er også en flott topp, men krever fort overnatting på DNT-hytten. God tur til sommeren!
 4. Kjøpte min første dunjakke i fjor, og det har siden blitt fast følge på nesten alt av turer. På kalde dager er det uvurderlig å slenge på seg dunisen på korte stopp. Fordelen er at du slipper å ta av skalljakke for å ta på en varm genser. Men det kommer jo litt an på hvor mye du er ute.. Velger du en "nøytral" utgeve/farge, så kan den jo selvfølgelig også brukes i bynære strøk. Jeg kommer i alle fall til å ha en dunis i turoppsettet mitt de kommende år...
 5. Prøv treff nr 2... http://www.lmgtfy.com/?q=klinometerkompass Lykke til, funker bra
 6. Hei. Jeg og en kompis var på Blefjell for et par uker siden. Kjørte til Nordstul på fredag og gikk opp til Sigrisbu (1,5 til 2 timer). Overnattet og gikk videre til Eriksbu dagen etter (4-5 timer effektiv gange). Nydelig og lett terreng å gå i. Søndagen var det retur til Nordstul. Litt lang tur muligens, men starter dere tidlig er det en nydelig langtur Lykke til!!
 7. Hvis du ikke har det veldig travelt, vil jeg anbefale å holde et godt øye med Sportsnett... De "pleier" å ha tilbud på telt både på vår og høst, og da er det ca 50% rabatt de kjører... Og da bør Hilleberg vurderes sterkt. Har selv Saulo, som kun er til 1 person, men du verden hvor enkelt det er å sette opp, selv i kraftig ruskevær. Selvstående i fint vær, og utallige bardunfester når det er behov for det.. Har dessverre ikke andre tips dersom "time is of the essence". Lykke til!
 8. Nå er det vel ingenting i veien for å parkere underveis, og legge seg i f.eks telt midt oppå vidda selv om veien er stengt..?
 9. Nærmest ei Canada-linje til Seth det der... Men har ingen planer om å gjenta bedriften jeg nei... En påminning om at snø ikke alltid har fast underlag.
 10. Mener å huske fra i fjor at toget kun stopper ved Stryken på vinteren? Mulig det har noen "sykkelstopp" på sommeren, men sjekk dette ut i god tur før avreise, så slipper du å måtte ta en impulsrekalkulering av rute God tur!!
 11. Og jeg skal snart hjem og gjøre det samme...
 12. Måtte le litt Men til spørsmålet... Har brukt to ulike fra Thule, og er meget godt fornøyd med den som kalles Hydroglide. Greit å få den av og på selv om man er alene. Lykke til.
 13. Hei. Kjenner kun til Nikon sin løsning, men se evnt bruksanvisningen her: http://gdlp01.c-wss.com/gds/3/0300000933/01/EOSRXSi-EOS450D_EN.pdf Skal stå forklart på side 116. Bakre gardin refereres til som 2nd curtain. Lykke til
 14. Se forøvrig også denne tråden: http://www.friflyt.no/index.php?pagenr=32&threadnr=238793
 15. Er vel nevnt at det er et Hilleberg Soulo. Meget bra en-mannstelt. Har et selv, men bare brukt det på sommeren foreløpig (anskaffet i sommer).
 16. På vinterturer med fare for frisk vind, er Oakley Crowbar med lyst glass med i sekken. Føles som om klimaet endrer seg når jeg drar de på...
 17. Hei. Hvis du først har tenkt å spare de grammene et innertelt veier, så ville jeg kanskje vurdert å gå for en tarp i stede. Betraktelig mer utsatt ift været riktignok, men det blir jo en vurdering du får ta. Jeg har selv Nammatj 2GT, og vil aldri vurdere å legge igjen innerteltet hjemme på turer. Gulvet er for meg viktigere enn de grammene ekstra. Hvorvidt det vil funkere..? Helt sikkert. Lavoer settes vel stort sett opp uten gulv, så hvis kuftingen er bra nok, bør det vel gå bra. Lykke til i ditt forsøk.
 18. Det er et flott område du har tenkt deg opp i, men jeg har aldri vært der såpass tidlig. Gikk selv mye av den samme turen første helgen av kuli for noen år siden, og da var det svært bløtt, men ikke noe problem med bekker og slikt. Som du allerede har fått gode indikasjoner på er mobildekningen ikke veldig bra på Saltfjellet. Godt å slippe statusoppdateringer over kveldsmaten i et slikt landskap spør du meg... Men; det er også en flekk utenfor en av hyttene ved Bjellåvassua hvor det er dekning. Nøyaktig hvor har jeg aldri notert meg, men dette er noe som er kjent for de fleste av turlederne til Bodø og omegn turistforening. Søk, og du skal finne, er det ikke slik?
 19. Merk også at det er opprettet en egen tråd for kupp og andre gode tilbud.
 20. Med dagstur blir det raskt Gaustatoppen som er å anbefale. Lite horisontal gange.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy