Gå til innhold
  • Bli medlem

takras

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av takras

  1. Isen var gått (unntatt i Holmavatnet), men så deg ikke... Hehe...
  2. God plass til 2 mann og bagasje for ukesvis i 15-foteren.
  3. Fiskeguiden for Vinje (http://media.tellus.no/files/?d=73&i=1481) er utgangspunktet for å sette seg inn i fiskekortgalskapen i området.. Hvis isen er gått blir jeg å padle Kvenna den uka, skal svippe deg over hvis jeg treffer deg... Hehe...
  4. Kjøpte akkurat denne, http://www.eian.no/shop.php?ID=608&folder=shoptime, en Palm-vest. Jeg ville ha en vest som er lett i vekt, bevegelig og sitter godt UTEN å ha stropp over ballene. Har bare rukket å prøve den et par dager, men den virker helt grei. Har også ok med lommer og er tilrettelagt for drikkesystem.
  5. Og om et år eller to vil sikkert masse av disse kanoene være til salgs på finn.no. Lite brukt... Hehe... Av de som virkelig er interesserte var nok de fleste klar over Ally'en før disse programmene. Men det er nok en del som er blitt fylt av eventyrlyst foran TV'en for så å finne ut at det er langt fra drøm til realisering eller at bæring og mygg ikke var så kult likevel;-)
  6. Satte i nytt filter da jeg demonterte den. Pusset også veldig nøye de 3 "rillene" som går på tvers av gjengene i nivåjustereren. Kan ikke helt skjønne hvilke andre steder det kan samle seg dritt, resten er jo stort sett en massiv klump. Og den klumpen har jeg pumpet bensin gjennom flere ganger uten dysa skrudd i.
  7. Bare et lite tips HVIS ulykken mot formodning skulle være ute: Se på forhånd for deg hva du trenger av utstyr dersom teltet skulle bli omgjort til bål og oppbevar dette "brannsikkert" (utenfor, i pulken i forteltet e.l.). Når det er sagt har jeg aldri hatt uhell med primusfyring inkl forvarming i telt. Foretrekker bensin.
  8. En av brennerne mine, en 8-10 år gammel MSR Dragonfly, har begynt å fuske. Den fusker bare tidvis, og den gjør det i form av dårlig effekt (varierende grad) med uren, blågul gassflamme og gul stikkflamme fra dysa. Har demontert og renset alle løse deler uten at problemet er løst. Har ikke byttet dyse da jeg ikke har reserve bensindyse. Men jeg prøvde nå å fyre med parafin med ny dyse for å sjekke hvordan det funket, men det brant enda dårligere. Bruker forøvrig alltid Staoils 4-takts. Noen som har tips?
  9. KANSKJE bedre sent enn aldri: - Stormmatter er ikke noe must på sommerstid, men sterkt å anbefale. Jeg har fått matter påsydd alle mine telt uansett om modellene i utgangspunktet ikke er utstyrt med det. Duken står mye strammere og bedre i ruskevær med noen steiner på mattene. - To mann i tomannstelt over tid bør være veldig glade i hverandre... Selv foretrekker jeg eget telt hvis jeg skal på tur sammen med andre.
  10. Du får avgi rapport, jeg får ei drøy uke innover der i starten av februar
  11. essem: Ikke dra meg inn i diskusjonen din med kryk. Jeg argumenterer for at inngrep skal kunne være reversible. Så lenge du ikke har noe annet å komme med enn "sånn er det bare"-motargumenter forblir vi uenige uten å komme noe videre med det. Kanskje like greit
  12. Bare for å presisere enda en gang: Det er revnende uinteressant om Rondvassbu har eksistert i 100 år. Den kunne ha eksistert fra før forrige istid uten at det hadde betydd noe som helst. Menneskelige inngrep må være reversible dersom a) de er feilslåtte, forutsetninger (f.eks. klima=>atferdsmønster) endres eller c) d) eller e) som jeg ikke kommer på i farten.
  13. Det var nettopp det at fjerning av Rondvassbu IKKE var listet opp som alternativ jeg påpekte... Men "flytting til annen bebyggelse" kan selvsagt ses på som fjerning.
  14. Sverger til Helsport-poser og har ikke prøvd noe annet de siste 12-14 årene. Har nå Austfjorden med halvglidelås som vinterpose og er storfornøyd. Veier litt (i den grad ca 3 kg kan kalles mye for en så varm pose) men det er ikke så nøye da tid jeg som regel bruker pulk.
  15. Er det bare tull? Bare fordi den har eksistert en stund? Har ingen formening om hvorvidt Rondvassbu bør fjernes eller ikke. Men jeg mener menneskelige inngrep i naturen bør være reversible. Veger, kraftlinjer, demninger etc bør kunne rives. Da også et Turistforeningshotell dersom hensyn til naturen tilsier det. Et par hundre år er historisk sett et lite øyeblikk, og villmarka vår har skrumpet til nesten ingenting. Er ikke så altfor mange stedene igjen her i landet du ikke kan komme deg til sivilisasjonen på en god dagsmarsj.
  16. Hva med alternativet "fjerne Rondvassbu helt"? Blir spennende å se av Turistforeningen blir å mene om dette. Den er ivrig på å forkynne at man bør gå på T-stier nettopp for å ikke forstyrre reinen (som selvsagt også kanaliserer turgåere til egne hytter/hoteller). Hadde det vært samsvar mellom liv og lære hadde ikke Tursitforeningen jobbet så hardt for å bevare Snøheimsvegen som vil medføre enda større belastning i et etterhvert enda mer kommersialisert Snøhettaområde.
  17. Sist jeg så på TV var i vår, men har de 8-10 siste Ut-I-Naturen-programmene på HD-opptakeren til en regnværsdag. Fotball skal sees på stadion:-)
  18. Samtidig vil ikke vekta av en gaffeltann, en halv tannbørste, en kvart skolisse og noen rem-tupper medføre noe i nærheten av et "Auda"... Forøvrig er GPS'en det første som ryker dersom jeg skal slanke sekken litt.
  19. takras

    Noko for Norge?

    Har gått naken flere ganger. Ikke fordi jeg har noe fetish av noe slag, men hvis det er behagelig temperatur er det glimrende når det kommer en regnskur. I stedet for å pakke seg inn og gå seg svett er det langt bedre å ta bygen som en dusj og kle på seg tørre klær etterpå. Tror likevel ikke jeg ville gjort dette hvis jeg mot formodning skulle følge røde T'er, ser ingen grunn til å støte eller provosere folk.
  20. Har brukt MSR Blacklite i 100+ dager og er strålende fornøyd. Fort varm og non-stick fungerer utmerket. Hvis du ikke er gramjeger og vil ha løvtynne titangreier er dette settet glimrende mtp forholdet soliditet/vekt. - Den lille kasserollen er den eneste som har vært med absolutt hele tiden. Den ser fortsatt helt ny ut, men er da også stort sett brukt til vannkoking. - Den store kasserollen er mest brukt (bl.a. pga snøsmelting) og har fått mer juling da den også har vært en del på bålet. Fortsatt helt fin inni, men selvsagt litt herjet utenpå. - Stekepanna er den dårligste (les: minst bra) delen. Den fikk tidlig den klassiske "oppoverbøyen" i bunnen (riktignok mindre bøy enn alle andre jeg har hatt), og den begynner nå å slippe litt teflon. Den har dessuten (som de fleste) en lite pannekakevennlig fasong med høy og rett kant. Jeg har aldri hatt et kjelesett som er i nærheten av å være så bra.
  21. I høstferien ble fjellet byttet ut mot skogen. En uke på padletur i urbane Nordmarka som lett kunne vært unnagjort på 2 dager. Mao en riktig luksusferie med god mat, god drikke, bading, masse bålfyring og oppakning som ikke hadde gjort seg i "tung-sekk-tråden"...
  22. Hehe... Vi har vel alle våre sære vaner og intereser! Jeg kan ikke forstå toppsamlingen, og vil aldri legge opp turen etter hvorvidt toppen er 2010 eller 1990 moh. På lik linje med at jeg ikke kan forstå samling av bittesmå, lite spiselige fiskearter. Eller handicap i golf, for den saks skyld. Men så er det mange som ikke forstår meg, som kan gå fra bilen uten særlig planer for hva jeg skal gjøre frem til jeg er tilbake til bilen en uke eller to etterpå. Jeg liker å stå opp om morgenen og gjøre det jeg har lyst til å gjøre der og da basert på vær, form og humør. Det være seg topptur, fiske, fotografere, flytte leir eller rett og slett bade og dra seg. Også er det enda flere som ikke forstår at jeg kan reise land og strand rundt for å se TIL tape fotballkamper (har nemlig sett maaaaange tap, selv om dette har vært en fantastisk sesong!!)... Men det er vel ikke meningen å forstå alt. I så fall er jeg fryktelig dum så lite som jeg forstår... En ting er i hvert fall sikkert; ingen kan påstå at noe er rett og noe er galt:-)
  23. Hvordan pakker folket Ally'en sin for å få plass i pakksekken? Jeg ruller stenger (unntatt de to buede foran og bak), spant og seter i foam-matta (innerst) og duken (ytterst). Altså hele greia i en rull med unntak av de to buede stengene som jeg putter i etterpå. Å få hele denne rullen oppi sekken går på det spesifikke håret. Men når den er oppi er det såpass plass at jeg så vidt også kan stappe i spruttrekket. For så vidt greit. Men så tenker jeg: Når sekken er såpass trang for min 15-foter, hvordan gjør folk det for å få plass til en 18-foter?
  24. Eller enda bedre; Skiferie i alpene. Da kan man sitte i en gondol til man er på 4000 meter for så å ta en øl på restaurant der... Hehe... Nei, bilveier og røde T'er synes jeg det er i overkant nok av. Håpet bl.a. på at Snøheimveien ble revet, men nå blir det vel hotelldrift og masseturisme innover der.
  25. Har bare prøvd de store (og tunge) Therm-A-Rest'ene, og de har tålt en del juling. Riktignok ikke kniv... Selv bruker jeg dem nå bare på vinterturer med pulk og telt, da de isolerer godt og vekt ikke betyr fullt så mye. På barmark, eller åpen himmel om vinteren med barseng, bruker jeg heller å ha med meg 2-3 lette standardunderlag.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.