Gå til innhold
 • Bli medlem

takras

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om takras

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Isen var gått (unntatt i Holmavatnet), men så deg ikke... Hehe...
 2. God plass til 2 mann og bagasje for ukesvis i 15-foteren.
 3. Fiskeguiden for Vinje ([Hidden Content]) er utgangspunktet for å sette seg inn i fiskekortgalskapen i området.. Hvis isen er gått blir jeg å padle Kvenna den uka, skal svippe deg over hvis jeg treffer deg... Hehe...
 4. Kjøpte akkurat denne, [Hidden Content], en Palm-vest. Jeg ville ha en vest som er lett i vekt, bevegelig og sitter godt UTEN å ha stropp over ballene. Har bare rukket å prøve den et par dager, men den virker helt grei. Har også ok med lommer og er tilrettelagt for drikkesystem.
 5. Og om et år eller to vil sikkert masse av disse kanoene være til salgs på finn.no. Lite brukt... Hehe... Av de som virkelig er interesserte var nok de fleste klar over Ally'en før disse programmene. Men det er nok en del som er blitt fylt av eventyrlyst foran TV'en for så å finne ut at det er langt fra drøm til realisering eller at bæring og mygg ikke var så kult likevel;-)
 6. Satte i nytt filter da jeg demonterte den. Pusset også veldig nøye de 3 "rillene" som går på tvers av gjengene i nivåjustereren. Kan ikke helt skjønne hvilke andre steder det kan samle seg dritt, resten er jo stort sett en massiv klump. Og den klumpen har jeg pumpet bensin gjennom flere ganger uten dysa skrudd i.
 7. Bare et lite tips HVIS ulykken mot formodning skulle være ute: Se på forhånd for deg hva du trenger av utstyr dersom teltet skulle bli omgjort til bål og oppbevar dette "brannsikkert" (utenfor, i pulken i forteltet e.l.). Når det er sagt har jeg aldri hatt uhell med primusfyring inkl forvarming i telt. Foretrekker bensin.
 8. En av brennerne mine, en 8-10 år gammel MSR Dragonfly, har begynt å fuske. Den fusker bare tidvis, og den gjør det i form av dårlig effekt (varierende grad) med uren, blågul gassflamme og gul stikkflamme fra dysa. Har demontert og renset alle løse deler uten at problemet er løst. Har ikke byttet dyse da jeg ikke har reserve bensindyse. Men jeg prøvde nå å fyre med parafin med ny dyse for å sjekke hvordan det funket, men det brant enda dårligere. Bruker forøvrig alltid Staoils 4-takts. Noen som har tips?
 9. KANSKJE bedre sent enn aldri: - Stormmatter er ikke noe must på sommerstid, men sterkt å anbefale. Jeg har fått matter påsydd alle mine telt uansett om modellene i utgangspunktet ikke er utstyrt med det. Duken står mye strammere og bedre i ruskevær med noen steiner på mattene. - To mann i tomannstelt over tid bør være veldig glade i hverandre... Selv foretrekker jeg eget telt hvis jeg skal på tur sammen med andre.
 10. Du får avgi rapport, jeg får ei drøy uke innover der i starten av februar
 11. essem: Ikke dra meg inn i diskusjonen din med kryk. Jeg argumenterer for at inngrep skal kunne være reversible. Så lenge du ikke har noe annet å komme med enn "sånn er det bare"-motargumenter forblir vi uenige uten å komme noe videre med det. Kanskje like greit
 12. Bare for å presisere enda en gang: Det er revnende uinteressant om Rondvassbu har eksistert i 100 år. Den kunne ha eksistert fra før forrige istid uten at det hadde betydd noe som helst. Menneskelige inngrep må være reversible dersom a) de er feilslåtte, forutsetninger (f.eks. klima=>atferdsmønster) endres eller c) d) eller e) som jeg ikke kommer på i farten.
 13. Det var nettopp det at fjerning av Rondvassbu IKKE var listet opp som alternativ jeg påpekte... Men "flytting til annen bebyggelse" kan selvsagt ses på som fjerning.
 14. Sverger til Helsport-poser og har ikke prøvd noe annet de siste 12-14 årene. Har nå Austfjorden med halvglidelås som vinterpose og er storfornøyd. Veier litt (i den grad ca 3 kg kan kalles mye for en så varm pose) men det er ikke så nøye da tid jeg som regel bruker pulk.
 15. Er det bare tull? Bare fordi den har eksistert en stund? Har ingen formening om hvorvidt Rondvassbu bør fjernes eller ikke. Men jeg mener menneskelige inngrep i naturen bør være reversible. Veger, kraftlinjer, demninger etc bør kunne rives. Da også et Turistforeningshotell dersom hensyn til naturen tilsier det. Et par hundre år er historisk sett et lite øyeblikk, og villmarka vår har skrumpet til nesten ingenting. Er ikke så altfor mange stedene igjen her i landet du ikke kan komme deg til sivilisasjonen på en god dagsmarsj.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.