Gå til innhold
  • Bli medlem

DagHE

Passivt medlem
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. Har hatt min Leatherman, "orginalen", i 15 år nå, og er fanatisk tillhenger av den. Det er vel først og fremst tanga som brukes mest, men også kniven - da jeg ellers har med en 19" samekniv som jo kan bli noe stor i enkelte sammenhenger. Må slutte meg til bruksområder som fiske, brenner, skibindinger osv. Jeg har nok hatt bruk for alle verktøyene i en eller annen form igjennom årene, - så jeg er ikke ute uten den. Nå er ikke orginalmodellen større og tyngre enn at man med god samvittighet kan ha den i belte synes jeg. De gangene det virkelig var viktig å ha den, var da skibindingen gikk, og glidelåsen på soveposen. Uten tanga ville det blitt dumt! Ellers er den rett og slett grei å ha med.
  2. Har vært oppe i område noen år, og jeg har ennå til gode å få på mark - men det ligger vel kanskje mer på meg (har prøvd!). Vibra 7gr har gitt en del, - tar ofte til den. Blå, rød og svart er mine farger der. Møresilda 10gr rød/kobber har også vært fin. Har ellers tatt noen få, men bra, på 18gr blank stingsild. På spinner har ikke jeg gjort den store fangsten, er det noen erfaringer der?
  3. Samme problemet her, men fikset det med hjelp av denne; https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=12036&highlight=
  4. Samme problemet her. Løste det med en løkke jeg tredde inn på beltet og festet en knøttliten karabiner i. Ypperlig å bruke til andre småting også, som leatherman, pose med fiskesaker osv. Bare å klipse det av karabineren når man vil sitte i teltet, og ikke på kniven.
  5. Denne kniven fra Brusletto bruker jeg fremdeles. Kjøpt for penger jeg tjente på min første sommerjobb for maaange år siden. Den har nok gått ut av produksjon. En solid sak, som også ble brukt til å hugge trstammer av solide dimensjone (syntes jeg i det minste som barn).
  6. Kan anbefale en tur i de tyske alpene (det er de jeg kjenner til). Et stort utvalg av ruter som passer de fleste ønsker, fra gåing til klatring. Hyttene er hyggelige, koster ikke all verden og er lett tilgjengelig - over enten lette eller vanskelige ruter. Å tilbringe kvelden på terassen i kortbukse med weissbier på 1800 m.o.h er en grei avveksling fra Hardangervidda. - Noe mer folk er det jo da..... http://www.alpenverein.de/ http://www.digiberg.de/wandern/homepage.htm
  7. Jeg bruker et par lærhansker av typen svarte "US Army" hansker (kjøpt på Armyshop) - de har jeg ikke klart å slite ut på 25 år. Har tilsvarende ullvanter når jeg går på ski, og tar på lærhanskene når jeg slår leir, lager bål osv. Synes de er helt greie, det er bare å pleie de med fett e.l. så er de også vannavstøtende til en hvis grad. Jeg tror ikke de koster rare greiene.
  8. Kan slutte meg til Storøyungen. På østsiden i nedre 1/4 av vannet er det en koselig liten teltplass med bålplass. Er vel ca 5 km fra parkeringsplassen på Glitre, litt bratt i starten kanskje, men ellers greit. Har ikke fisket der i dette årtusend, men i "gamle dager" har det blitt noen abbor...
  9. Er tilbake etter en uke i området rundt Dimmedalen. Utrolig bra fiske! Mye fisk, og en del av bra størelse også. Anbefaler tur!
  10. Vi lurer på å ta en tur til Tinnhølen og gå sørover retning Krokavatnet. Er det noen som har vært oppover nå og kan si noe om fiske? De to siste årene synes jeg det var dårlig.
  11. Jeg har ikke tenkt å begynne å kverulere, men det er en god del innlegg som går på å pakke lett i sekken. Har full forståelse for det, men har det tatt overhånd og blitt hovedpoenget med turen? Når man sager av skaftet på tannbørsten, og kun tar med 1 fyrstikk pr dag, synes jeg det kan bli vel mye av det gode. Hvorfor betale flere tusen kroner for å sitte på et treningsstudio og ta knebøyninger, - for så å gå i fistel over en kjele som veier 30 gram mindre enn en standardkjele? Klatring og diverse – greit! For en ”standard” fjelltur – er da vekten på sekken overordnet? Jeg får stort sett samme vekten uansett hvor lenge jeg skal være borte (kun mat som variabel), og det gjennom en god del år nå – så min interesse for å kjøpe ultralette produkter har ikke vært stor..... Er det jeg som er håpløst gammeldags, eller er det flere som ikke gidder å regne på vekten med 4 desimaler?
  12. Det var nok en sveitser gitt..... 939 Franken blir ca 4670 NOK. Han var i det minste begeistret for sekken!
  13. Heisann. Det blir nok en tur på Hardangervidda med familien i begynnelsen av august. Tar med fiskestenger og telt, og holder oss i området rundt Nordmannslågen / Dimmedalen, sånn grovt sett. Det kunne vært artig med noe mere fisk enn i de 2 siste årene.... Er faktisk på leting etter et bra område (familievennlig) hvor man gjerne kan ligge stille noen dager og fiske før man går videre. Kanskje Valdres
  14. Den er god, da prøver vi det! Skulle ikke forundre meg om det er de som gjør utslaget.
  15. På min Gravity EF har piezotenneren gitt opp ånden, og det etter knappe 1 1/2 år. Synes det er noe knappt, - jeg bruker jo vanlig komfyr hjemme.... Er det noen som kan si om dette er forbruksvare med levetid på rundt et år, eller er det garantitilfelle? Ellers er er jeg godt fornøyd med den, virker supert også om vinteren!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.