Gå til innhold

Eivind.K

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  21
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eivind.K

Nylige profilbesøk

237 profilvisninger
 1. Hva har du kjøpt nå!

  MSR Hubba Hubba NX 2. Orker ikke store familietelt så no får dama og de to minste ta Fjellheimen 3 SL mens jeg og størstemann tar Hubba Hubba´n.
 2. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ett par dager med regn og mildvær før minusgradene satte inn har asfaltert stiene i skogen og gjort det mulig å tråkke litt igjen.
 3. Hvor varm pose til bruk i fjellet 3-sesong

  Exped comfort 600, er blitt så forelska i den posen at jeg velger den året rundt om det lar seg gjøre.
 4. Superlight telt på vinterstid?

  Har brukt Fjellheimen SL 3 flere ganger om vinteren uten problemer, men har aldri opplevd store snøfall med det teltet.
 5. Vintertelt

  Jeg for min del er storfornøyd TNF VE25. Bra takhøyde. To fortelt så du kan lagre utstyr og lage mat på forskjellige plasser. Beste bunnduken jeg har vært borti, spesielt når det kommer til vinterbruk. Eneste negative er vekta, men lever fint med det. Bruker det teltet hele året rundt, egentlig ett 3-manns telt, men god plass til to voksne og to små barn samt ei gigantisk bikkje i forteltet.
 6. Har LENGE hatt lyst på ett hilleberg allak fordi det virker som mye av det samme som det gamle TNF VE25 teltet jeg har og elsker bortsett fra den enorme pakkstørrelsen og vekta. Men for noen år siden prøvde jeg og hive inner og ytterteltet i ned i en 10 liters kompresjonspose, stengene og plugger ligger i sekken. Det funka gull og dermed var pakkstørrelsen nærmest halvert. Vekta er den samme, men no som det ikke lenger tar så mye plass kan jeg leve med vekta. Sommer/høst/vinter/vår, like digg som en kald snus uansett det teltet. I fjor kjøpte jeg av en eller annen grunn Helsport sitt fjellheimen 3 SL... I ett øyeblikk av idioti røyk det 6000 ut av kontoen på noe som ikke passer noen av kriteriene mine til telt. Jeg vil ha ett selvstående telt så det kan enkelt flyttes om jeg går glipp av en stein eller noe på liggeplassen når jeg slår det opp. Ett telt som er lett å slå opp med hansker. Jeg vil ha ett telt med stramt innertelt, to fortelt, telt i en synlig farge (rødt eller gult) og med skikkelig bunnduk. I tillegg har aldri likt tunneltelt uansett og jeg har aldri vært fornøyd med noe av det jeg har eid fra Helsport så hva jeg tenkte når jeg kjøpte Fjellheimen teltet vet ikke jeg. VE25,n er godt brukt og lappet sammen overalt. Men likevell det beste teltet jeg har ligget i og langt billigere enn å kaste 8-9 lapper på ett nytt ett så det for vare noen år til.
 7. Verd å sjekke. http://www.exped.com/norway/en/product-category/sleepingbags/comfort-600-m-left Absolutt den beste og mest anvendelige posen jeg noen gang har brukt.
 8. Lage bål i granskogen ! Liten video

  Tenkte mye det samme. Jeg har helt sikkert mye og lære fra alle og en hver her inne, men når det blir skrevet slik så får jeg noen forventninger. Bet meg også merke i at du tidlig i videoen sier "the norwegian way" som for min del blir en veldig bastant setning som sier at "slik gjør VI det" Men verken jeg eller noen jeg kjenner gjør det slik... Uansett så kjør på, videoen er mye bedre enn hva jeg hadde fått til selv! Og ingenting er bedre enn at det kommer flere tursnutter ut på youtube. 👍
 9. Kort eller lang tur, vannfilteret og general løs. Alltid med, uansett.
 10. Hva fikk du til jul? :)

  Simpsons Lego, O.P Anderson akevitt og boka Monsen krysser Alaska til fots redda jula for meg.
 11. Hva har du kjøpt nå!

  Kjøpestopp i hele 2017 her i huset og jeg trenger en ny sovepose da den gamle er utslitt så idag bestilte jeg Exped sin comfort 600 pose. Må ut å lete opp TNF sine ultra endurance sko no i mellomjula så jeg har ett par i bakhånd når de jeg har no er utslitt og da er jeg vel stort sett klar for neste år.
 12. Sarek og Stora Sjøfallets NP

  Takker, den linken der hadde jeg ikke funnet.
 13. Sarek og Stora Sjøfallets NP

  Sitter og tenker på neste års langtur og vurderer Sarek og Stora Sjøfallets Nasjonal park. Ser at i lovene står det forbud mot hund etter 30 April, men i enkelte områder er det dog tillatt: bring a dog with you except in limited areas and at certain times. Hva jeg mener om de regla er no en ting, men no er det no ikke opp til meg så da får en vel bare føye seg etter dem likeså. Det jeg derimot lurer på og jeg ikke finner noen informasjon om er HVOR de områda det er tillat med hund er hen? Bortsett fra Kungsleden da. Vet ikke helt om jeg gidder uten bikkja som selskap så vært greit om noen her inne vet mere om hvilke områder det er tillatt?
 14. Hvilken bæremeis er best?

  Vi har Littlelife Voyager S3, jeg foretrekker den over Osprey pga sela og at den sitter mye bedre på ryggen min. Eneste jeg savner på LittleLife sin er at det er kronglete og feste soveposen under meisen. Edit: Forresten enig med Hammer i at den Bergans meisen er vilt ubehagelig. Vi hadde også en Bergans til vår første og den var ikke å anbefale.
 15. Hva har du i lommelerka?

  Akevitt! Er ikke tur uten en klunk akevitt på kvelden før jeg rusler inn i teltet. Favorittene er Islandsk Brennivin og Arvesølvet blank, men på tur foretrekker jeg de gyldne/mørkere som f.eks Røros Akevitten eller Jeger Akevitt.
×