Jump to content

bevern

Aktiv medlem
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

About bevern

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

bevern's Achievements

 1. bevern

  DNT

  Takk for ditt innspill. Jeg kommer nok til å holde meg til inatur. Som enkelte har påpekt er det mulig å få gode priser dersom man reiser med barn. For oss som må betale fullpris synes jeg det er for dyrt.
 2. bevern

  DNT

  Gode poeng Tessatroll. Kjøper den. Jeg synes fortsatt det er for dyrt for folk som ikke aktivt bruker hyttene flere ganger årlig. Som en annen her nevnte har jeg nok feilformulert meg med tanke på "leie". Jeg er klar over at hyttene er åpne for alle, men har en hytte fire senger og en gruppe har booket disse, blir det jo til at det bare er gruppen som sover der.
 3. bevern

  DNT

  Du kan le eller grine eller hva du vil. Det faktum at komersielle aktører tilbyr hytter til lik standard eller bedre for lavere priser, uten en hær frivillige sier sitt. Jegerforeningenes hytter er også ofte betraktelig billigere. Men det av en eller annen grunn er vel ikke dette mulig for DNT. Takk for tipset mtp. Statskog hytter.
 4. bevern

  DNT

  Når jeg snakket om kun for egen vinnings skyld snakket jeg om meg selv som privatperson (dvs. gjør frivillig arbeid, få gratis losji), ikke DNT. Jeg hadde forventet i overkant av 200 kr. Problemet her er vel medlemsavgiften for oss som ikke bruker hyttene så mye.
 5. bevern

  DNT

  For oss som ikke er på tur så ofte blir det dyrere å betale medlemsavgiften på 680 kr enn å leie hytta uten medlemsskap. Da blir det 375 kr. 260 kr kunne jeg levd med. Har forøvrig forstått at det ikke er en eneste sjel her inne som er enig med meg 🤣 Ønsket å dele meningene mine, og høre hva andre mente om saken. Har sånn sett oppnådd målet mitt.
 6. bevern

  DNT

  Problemet jeg har er at DNT synes å profilere seg som en organisasjon som skal gjøre det enklere for folk å komme ut i naturen, og har en særstilling i landet. Organisasjonen nyter massivt av frivillig arbeidskraft. Jeg synes at frivillig arbeid er flott, men hvis jeg skulle stilt opp for DNT hadde jeg ønsket at de hadde gitt en god pris til alle, og ikke kun for egen vinnings skyld. Takk! Det er altså fullt mulig å gjøre dette for en langt billigere penge.
 7. bevern

  DNT

  Jeg vil tro at lønningene som opprettholder den kommersielle driften langt overstiger ekstrakostnadene knyttet til vanskelig fremkommelighet med tanke på rennovasjon i ny og ne. Takker så mye for innspill. Jeg står alene med mitt syn inntil videre.
 8. bevern

  DNT

  Det er mange variabler å ta hensyn til, ingen tvil! Respekterer selvfølgelig at du har en annen oppfatning enn meg, selv om jeg ikke "får det til å gå opp" Flott å få litt forskjellige meninger. Da er det litt lettere å se om det bare er jeg som er ute av vater, eller om det er prisene som ikke henger på greip. Med det sagt, jeg står på mitt inntil videre!
 9. bevern

  DNT

  Takk for innspill! Et poeng er at DNT i stor grad er drevet på frivillighet: " DNT Oslo og Omegn har over 1800 frivillige som gjøre en fantastisk innsats i fjellet, i Oslomarka og ved sjøen". Joda, materialene koster selvfølgelig, men organisasjonen blir drevet på frivillighet. Da skjønner jeg ikke helt hvordan det er mulig å komme opp i disse prisene. Tok et raskt søk, og fant ut at en helg på "Geilo hyttetun" vil koste 2600 kr for en helg, og det er en kommersiell aktør. De må også betale for materialer og vedlikehold, lønne ansatte, sørge for å få et overskudd, og er likevel billigere enn en DNT-hytte for fire personer. Takk for innspill Bjarne! Aporopos inatur.no: Et par somre har jeg og noen kamerater leid en hytte som ligger ute på inatur.no. Den har en fin beliggenhet, og kunne typisk vært en DNT-hytte. Hytta har kjøleskap (på gass), gasskomfyr, båt til å ro på vannet, og er generelt sett godt utstyrt. Den koster 800 kr/døgn. I tillegg har den 10 sengeplasser (i to bygg). Denne er drever av en jegerforening, og er derfor godt sammenliknbar mot DNT med tanke på frivillighet.
 10. bevern

  DNT

  Jeg håper jeg har valgt rett underforum. Flytt gjerne dersom noe annet skulle passe bedre. Jeg er en turglad mann, som stort sett går turer i nærområdet. En sjelden gang reiser jeg lenger bort (eller lokalt) på telttur. I løpet av året blir det kanskje et par døgn i telt. Jeg vil gjerne øke antall overnattingsdøgn i året, og har i den sammenheng sett på DNTs hyttetilbud. Hovedsaklig tenker jeg da å ta en helg eller to i året med kamerater på ubetjente hytter. Uten å tidligere ha satt meg inn i saken, hadde jeg et bilde av at DNT-hytter var svært rimelige (slik at det skal være enkelt for folk å komme seg ut på tur). Nå har jeg derimot sett på prisene, og føler at jeg er litt irritert. Jeg vil påpeke at dette gjelder ubetjente hytter (og selvbetjente?). Jeg har ikke satt meg inn i prisene på betjente hytter, og hvilke ressurser som må til for å drive disse. Et medlemskap vil falle inn under Oslo og omegn, prisene er derfor i henhold til denne underorganisajonen. For personer som benytter DNT-hytter en eller to helger i året vil det ikke lønne seg å melde seg inn (680 kr). En overnatting koster da 375 kr/døgn (mot 265 kr/døgn ved medlemskap). Dersom vennegjengen på fire personer leier en hytte en helg blir prisen 4x2x375 kr = 3000 kr, eller 750 kr per person. Proviant og sengetøy eller sovepose må medbringes, i tillegg må man vaske ut før avreise. For meg er dette en helt super løsning, sett bort fra prisen, som etter min mening ikke henger på greip for en ubetjent hytte. Altså, man gjør ALT selv (joda, kanskje det er noe ved/gass som kan benyttes), og hytta bare står der... Ett av punktene i DNTs visjon er: "Inkluderende › DNT skal ha et turtilbud der alle føler seg velkomne, også de som ikke kjenner oss fra før". Må bare spørre, er disse prisene inkluderende? Jeg føler i hvert fall at jeg ikke ønsker å bruke en krone på denne organisasjonen. Her er tydeligvis målet å tjene penger, ikke få folk ut på tur. Interessert i å høre hva andre her mener om saken.
 11. Fin huskeregel, skal ha den i bakhodet! Tror saueflokken min havner nærmere den nederste enn den øverste
 12. Har samlet utstyr det siste året i påvente av sommer og har nå alt det essensielle, men det står igjen noen småting. Jeg mangler følgende: -Bestikk/tallerkener/skåler/kopper -Kniv til kutting av grønnsaker/filletering av fisk -Drikkeflaske til å henge på sekken Jeg kunne selvfølgelig kjørt til min nærmeste XXL og raska med meg det første og beste jeg kom over, men jeg ønsker å høre hva dere har å anbefale da jeg gjerne vil slippe å måtte kjøpe nytt til neste sommer. Liker ikke tanken på å skape mer søppel enn nødvendig. Da er det greit med litt research på forhånd.
 13. Helt supert! Det stemmer nok at vi ikke er altfor erfarne så det kan nok fort gå med litt ekstra tid ja. Fint at du gir litt perspektiv på hva vi (kanskje) kan vente oss tidsmessig på disse etappene. 3 timer +/- per dag burde gå fint. Hvis følget ikke har lyst til å vade kan det fort hende at ruta må endres. Har heldigvis god tid til å planlegge Nå fikk jeg lyst til å gå gå lenger øst Spørs om følget er like gira på å gå lenger.
 14. Kjempeflott rapport Tor-Erik! Men Ut fra ruta du har tegnet opp ser det ikke ut som du var nord for Grislehåen? Kartet jeg har viser ihvertfall ingen sti som går nordover, eller for den saks skyld nord for Roasten-vannene.
 15. Ny rute etter innspill fra Bjarne. Vil denne ruta være ferdbar? Vil det gå greit å gå på sør-vest siden av Nedre Roasten? Med denne ruta kommer jeg også innom Vassviktjønna og Svarttjønna, som anbefalt. For dere som er kjent i terrenget, hvor lang tid vil vi bruke på disse dagsrutene, forutsatt at vi finner oss greit frem uten for mye surr? Kjellis, du nevnte at det kan være mulig "å gå rundt" Gislehåen? Vil det si at jeg kan komme meg tørrskodd over elva et eller annet sted oppstrøms? I såfall hvor?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy