Gå til innhold

bevern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bevern

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. bevern

  Femundsmarka - hjelp!

  Fin huskeregel, skal ha den i bakhodet! Tror saueflokken min havner nærmere den nederste enn den øverste
 2. Har samlet utstyr det siste året i påvente av sommer og har nå alt det essensielle, men det står igjen noen småting. Jeg mangler følgende: -Bestikk/tallerkener/skåler/kopper -Kniv til kutting av grønnsaker/filletering av fisk -Drikkeflaske til å henge på sekken Jeg kunne selvfølgelig kjørt til min nærmeste XXL og raska med meg det første og beste jeg kom over, men jeg ønsker å høre hva dere har å anbefale da jeg gjerne vil slippe å måtte kjøpe nytt til neste sommer. Liker ikke tanken på å skape mer søppel enn nødvendig. Da er det greit med litt research på forhånd.
 3. bevern

  Femundsmarka - hjelp!

  Helt supert! Det stemmer nok at vi ikke er altfor erfarne så det kan nok fort gå med litt ekstra tid ja. Fint at du gir litt perspektiv på hva vi (kanskje) kan vente oss tidsmessig på disse etappene. 3 timer +/- per dag burde gå fint. Hvis følget ikke har lyst til å vade kan det fort hende at ruta må endres. Har heldigvis god tid til å planlegge Nå fikk jeg lyst til å gå gå lenger øst Spørs om følget er like gira på å gå lenger.
 4. bevern

  Femundsmarka - hjelp!

  Kjempeflott rapport Tor-Erik! Men Ut fra ruta du har tegnet opp ser det ikke ut som du var nord for Grislehåen? Kartet jeg har viser ihvertfall ingen sti som går nordover, eller for den saks skyld nord for Roasten-vannene.
 5. bevern

  Femundsmarka - hjelp!

  Ny rute etter innspill fra Bjarne. Vil denne ruta være ferdbar? Vil det gå greit å gå på sør-vest siden av Nedre Roasten? Med denne ruta kommer jeg også innom Vassviktjønna og Svarttjønna, som anbefalt. For dere som er kjent i terrenget, hvor lang tid vil vi bruke på disse dagsrutene, forutsatt at vi finner oss greit frem uten for mye surr? Kjellis, du nevnte at det kan være mulig "å gå rundt" Gislehåen? Vil det si at jeg kan komme meg tørrskodd over elva et eller annet sted oppstrøms? I såfall hvor?
 6. bevern

  Femundsmarka - hjelp!

  Her har vi tenkt mye likt ja! Leste gjennom hele rapporten og fikk i samme slengen svar på at det er fint mulig å gå på nord-øst siden av Roasten-vannene
 7. bevern

  Femundsmarka - hjelp!

  Supre forslag fra begge to! Tror jeg tar utgangspunkt i Bjarnes foreslåtte rute(r). Jeg fant meg et kart (http://www.femundtunet.no/kart.html) og har utfra denne lagt et utkast til en mulig rute vist under: Dag 1: Haugen - Røvolltjønnan (camp 1) Dag 2: Røvolltjønnan - Roastbua (camp 2) Dag 3: Roastbua - Roastkaia (camp 3) Dag 4: Roastkaia - Røa Her er ruta tegnet i grønt og campene merket med et rødt tall. Camp 1 = 1, camp 2 = 2, camp 3 = 3. Problemet er bare at det ikke er merket noen sti på nord-øst siden av Roasten-vannene, og jeg vet altså ikke om det finnes noen stier der. Et annet problem er at jeg ikke er sikker på om det er mulig å krysse over til Roastbua ved innoset til Øvre Roasten. Det er selvfølgelig mulig å gå tilbake samme vei som vi gikk dag 2, på sør-vest siden av roasten-vannene og ende opp ved Roastkaia, men det er kjedelig å gå samme vei tilbake. En grov estimering av ruta sier at det er omtrent 6 km fra Haugen til Røvolltjønnan. Stemmer dette nogenlunde? I såfall burde vel ikke den første etappen (til camp 1) ta mer enn 1,5 timer?
 8. bevern

  Femundsmarka - hjelp!

  Jeg har en plan om å arrangere en telttur i Femundsmarka med noen venner. Tenker 3-5 dager, men mulig dette må bli omgjort til en helgetur dersom folk ikke har tid til annet. I utgangspunktet har jeg ingen kjennskap til området, sånn bortsett fra at det jeg har sett på TV/lest om. Vi er ikke hardbarka turgåere noen av oss, og for min del er det en god sjanse til å lære litt mer. Jeg har et ønske om forflytning hver dag, med en mulig pausedag imellom dersom vi finner en fin camp. Ettersom det er ganske individuelt hvor langt folk tåler å gå ønsker jeg å ha muligheten til å improvisere ved å planlegge alternative ruter i forkant av turen. Problemet er jo at jeg ikke kjenner til Femundsmarka, eller har klart å oppdrive gode beskrivelser av turer med kart. Er det noen som kan peke meg til god informasjon eller fortelle meg om gode ruter ut fra egne erfaringer? Det er ønskelig å fiske, så dersom ruta går forbi gode fiskevann ville det være et stort pluss 😄 Dersom noen har erfaring med leie av kano kunne det også vært interessant lesing. Er det andre ting som er greit å vite for oss som ikke har ferdes i disse områdene før? Generelle tips tas også imot med takk! PS: Hvis man kommer med bil sørfra, finnes det greie steder å parkere?
 9. bevern

  Billig-telt

  Takk for tipset! Skal sjekke ut Bjarnes blogg!
 10. bevern

  Billig-telt

  Takk for innspillene folkens. Konklusjonen må vel bli at jeg går for et nytt telt ettersom jeg ikke ønsker å bli overraska over et lekkende telt, som ble beskrevet ovenfor. Så starter teltjakta...
 11. bevern

  Billig-telt

  Jeg kjøpte det billigste teltet jeg fant på Clas Ohlson i fjor. Dette teltet: http://www.clasohlson.com/no/Telt,-3-personer/31-4952 Teltet har blitt brukt to ganger, en gang i finværet midtsommers, og en gang på fjellet sensommer, hvor vi opplevde noe duskregn. På disse turene har teltet oppført seg eksemplarisk. I sommer har jeg tenkt meg ut på litt mer seriøse (lengre) turer, med mer forflytning og mer potensielt regn. Jeg ser for meg at det i hovedsak vil bli turer i skogsterreng. Jeg har ikke all verdens erfaring, og må i den anledningen høre med dere som kan dette: Vil jeg angre hvis jeg tar med meg dette billigteltet på en "ordentlig" tur? Må påpeke at utenom teltet, har jeg generelt bra utstyr (liggeunderlag, sovepose, stormkjøkken, osv.). Planlegger å ta en liten miniekspedisjon i nærområdet for å få litt erfaring og teste ut nytt utstyr før jeg evt. tar en lengre tur. Hilsen bevern!
 12. Har funnet denne til halv pris (~500 kr). Den har en R-verdi på 3,2 og veier 750 g. Noen som har prøvd den? Gode/dårlige erfaringer? Planlagt brukt: Ned til omtrent null grader.
 13. Trenger en tresesongers (vår, sommer, høst) sovepose som kan holde ned til 0, og kanskje et par blå. Har søkt litt i forumet, og da dukket denne opp: http://www.hektapatur.no/soveposer-1/warmpeace-viking-600. Den ser meget lovende ut, med temperaturgrense ned til -9 og vekt under en kg. Tenkte i utgangspunktet å holde meg under 2000 kr, men noen ganger lønner det seg å bruke litt mer. Soveposen er nok meget god for vår og høst, men muligens vel varm for sommercamping i skogsterreng. Erfaringer? Er kun 170 cm og tynn, og fryser lettere enn de fleste menn pga det. Blir 170-modellen for kort? Det hadde også vært fint å få noen innspill når det kommer til soveunderlag. Oppblåsbart vs "vanlig"? Noen favoritter?
 14. bevern

  Friluftskjøkken

  Da har jeg valgt å gå for Trangia 27-6 HA og gassbrenneren fra Magasinet. Stor takk til alle som har kommet med innspill, og spesielt Radiosugge som har gått inn på detaljnivå. Det er viktig for oss som ikke har så god peiling fra før av. Så går det videre til neste post i programmet...dere vil nok se meg i en annen del av forumet om ikke så lenge
 15. bevern

  Friluftskjøkken

  Takk Bjørn J! Har det noe for seg å snu boksen ellers? Dvs. når det ikke er kaldt?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.