Gå til innhold

OleHenrik

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  11
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

OleHenrik vant dagen sist Februar 16 2017

OleHenrik hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om OleHenrik

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Helt riktig! Backpacker 1 ! Magnus som sov i det. Han kom frem til at det var altfor lite for vinterbruk. Jeg har selv brukt et noen ganger og til sommerbruk er det helt greit. Men dum utforming og ikke plass til noe bagasje gjør at jeg gjerne velger et annet telt.
 2. Helgetur med Magnus. 10-12.02.17. Fredag: Slang bilen full av utstyr, møtte Magnus på coopen. Snø i lufta. Kjørte til Esso Jevnaker og opp til Tverrsjøstallen og parkerte. Snødde godt nå. Spenner på oss skia, jeg med pulk og han med sekk. Blitt nesten mørkt så planen er å finne en fin plass enten ved Tverrsjøen eller ved Skarvvatnet om vi finner en vei ned. Ikke kjent i området. Etter en liten bomtur i skauen ender vi opp i skogkanten ved Tverrsjøen. Heldige med plassen og finner god tørr ved. Blir pølser på bålet etter teltene er satt opp og maggoten i hullet. Snøværet gir seg utover kvelden og vi skravler og fisker til sent på natt. Lørdag: Våkner til helt blå himmel i nord og skyer mot sør. Lett snødriv i luften. Sjekker pilkestikkene ! Ingenting på meg, men to ørreter på Magnus på morrakvisten. Sitter å fisker en stund til og jeg får en ørrett og en abbor som begge slipper tilbake ned i mørket. Blir ikke lenge før vi pakker sakene og vender nesen mot Ølja. Skyene i sør har bestemt seg for å slippe litt mer snø, men det gir seg fort. Når vi har kommet til Ølja har været klarnet helt og vi tar en lunsj helt sørøst på Ølja. Fantastisk vær, passe kaldt og ingen vind. Ferske spor i snøen etter elgku med kalv. Trærne står snøtunge og solen får snø til å falle av. Lurer hele tia på om det er ei sinna elgku på vei ut av skogen! Etter en runde oppom Øljehytta for å se setter vi nesa mot Bristol vest for Ølja, en liten tømmerkoie fra 1930-tallet som har vært flyttet flere ganger. Denne koia har svært enkel standard med benker og illsted i midten. Ikke noe mer. Ingen ved på hytta så ut i skogen bærer det. Får samlet en god del tørr ved og fyrer opp. Innser fort at døra ikke kan være lukket. Selv med god fyr og god varme fra bålet fylles hytta med røyk og vi må sitte kroket mens vi varmer oss. Lite hell med fiske, temperaturen har krøpet ned godt under -10 og vi tar tidlig kvelden og satser på bedre fiske på morgenen. Søndag: Fantastisk vær og jeg må si jeg er imponert over hvor mange som er tidlig ute på ski. Ikke vanskelig å forstå for dette må være en av årets flotteste dager i marka så langt. Veldig kaldt i hytta så kommer oss ut og sola gir varme. Drypper av taket og kommer oss ned på isen. Ett eneste napp resulterer i en liten abbor. Har egentlig ikke trua så vi finner skia og staker kursen øst over Ølja, ned myrdraget til Johannes-tjernet. Borrer noen hull, men ikke noe napp. Vi er nok ikke de tolmodigste fiskerne. Koser oss i sola en stund før vaffel på Tverrsjøstallen blir for fristende. "Tar ikke kort?! Krise ! Å, dere tar vipps? Bare å skrive ned navn og nr på en lapp ja" For en fantastisk løsning og må si den vaffelen var helt super! Med vaffel i handa er turen over for denne gang. Takk for turen! Her er noen bilder.
 3. Helgetur til Blefjell. Fredag 20.01.17 - Ankom Nordstul parkering ca 1500, spente på oss fjellskia og hektet pulken til selen. Med kort tid til solnedgang og mørke ble det fort klart at vi ikke gadd gå veldig lang. Ca 1,5km fra parkeringen langs skiløypa til Sigridsbu satt vi opp telt idet mørket senket seg. Vi viste det var meldt vind opp mot 14m/s så prøvde sette opp teltet bak en klynge mindre trær, men blafret godt i teltduken gjennom hele natten. Lørdag 21.01.17 - Sov lenge, spiste godt med frokost og pakket sakene. Fortsatte langs løypa med sikte for +1000moh. Ble fort klart at varmen og mangel på snø gjorde fremdriften sen, men god glid der det lå snø. Været, snøen og temperaturen minner mer om påsketider. Så hardt og glasert. Og tydelig lenge siden siste snøfall. Fant oss til slutt en fin plass 1050moh med flott utsikt. Temperaturen sank fra +6 på dagen til rundt -1 utover kvelden og det ble en flott stjerneklar kveld. Søndag 22.02.17 Vi konkluderer med at vi har tatt med oss nok mat og vel så det, men at utstyret vi har tatt med fungerte utmerket. Ble ikke så utfordrende som vi kanskje hadde håpet på siden det var så varmt, men alltid gøy med tur uansett.
 4. Laget en liten en om å koke kaffe! Tipper dette er noe de fleste her kan og får til, men ser på det som læring i å bruke kamera og redigeringsprogram. Prøvde også som noen nevnte være litt mer kritisk i klippinga, men hadde ikke så mye materiale og ta av så ble som det ble. Ta gjerne en titt.
 5. Ja jeg som har laget gapahuken og takk for hyggelig tilbakemelding 👍🏻 Slikt som gjør at jeg vil lage flere Og jo jeg kunne såklart tatt av fallene trær, og gjør vanligvis det ! For eksempel er gapahuken nesten bare av falne trær ! Tvertstokken er fra ett tre jeg felte da jeg tenkte den burde være sterk så det skulle tåle litt snø. Interessert å se litt av hvordan jeg lagde gapahuken for eksempel?
 6. Ja sett på hu Film og å lage bål i øsende regnvær kan jeg få til, men nå snør det så får ta det til sommeren ellers noen andre tips om hva jeg kunne laget snutt om?
 7. Takk for svar! Skal ærlig innrømme at jeg er helt enig i at jeg må gjøre noe med kameraføring ! Kanskje skaffe meg et bedre kamera også Kløyveteknikken funker egentlig bra den, men var uheldig med veldig kvistete ved haha ! En fordel med denne teknikken er jo at man slipper balansere veden ! Skjelden jeg bærer med meg en hoggestabbe og har man bare øks er dette kanskje eneste teknikken man får brukt ? Og til deg Tiur3 ! Hva mener du med grønnskolling ? Jeg er 26, med mange år bak meg som speider og hele livet blitt oppdratt i naturen ! En ting som irriterer meg er folk som legger så usannsynlig mye tid i å samle inn og forberede bål! Spikker flis, flasser opp never etc ! Jeg viste småkvisten jeg hadde funnet ville ta fyr. Ville det imponere deg mer om jeg lagde ill ved hjelp av bue og drill ? Det får jeg til også, men det var ikke poenget med denne videoen! Men uansett takk for tilbakemeldingen
 8. Har begynt å lage noen små filmer om friluftsliv og sånt så hvis noen her ønsker å lære mer ta en titt da Første video om å lage bål ! Takk for all støtte Mvh Ole
 9. Litt morsomt at dere nevner området sør for Bygdin. Min første tur med pulk gikk fra Tyinkrysset til Thomashelleren og ble litt av en tur. Startet rundt halv 12 fra Tyin og tenkte jeg kom til å ha god tid. Så feil kunne jeg ta. Brukte over 12 timer ! Gikk også tom for strøm på hodelykta så ble mildt sagt en utfordring å følge kvistaløype de siste to kilometerene i mørket. Nybegynnertabbe. Men var godt forberedt både med jervenduken ekstrem, god sovepose, liggeunderlag osv så en eventuell overnatting ute hadde ikke vært noe problem, men kom meg frem. For øvrig et veldig fint område og er enig i at det var ganske pulkvennlig. Og utsikt er det jo masse av. Planen var egentlig å fortsette fra Thomashelleren til Yksendalsbu dagen etter, men da var jeg så sliten og været ganske dårlig så valgte å holde hytta. Turen tilbake til Tyin gikk bedre og Burger på Fagernes smakte helt supert! ^^ Har snakket med dissa kameratene mine om eventuelt å ta turen til Yksendalsbu. Vil oppleve nye steder jeg da.. Noen som vet om man kan komme seg til Olefjorden om vinteren? eller hvor langt forbi beito man kommer? Da tenker jeg gå Olefjorden - yksendalsbu - Fondsbu/Eidsbugarden og eventuelt tilbake. Noen andre forslag til hytter som er fine i Jotunheimen som er innen rekkevidde fra et sted man kan parkere?
 10. Ja ruten går over bygdin, vet den er regulert så må se an isen over der kanskje. Rasfare har jeg tenkt på, så må kanskje vurdere å velge en annen tur i noe flatere terreng da ingen av oss har tatt skredkurs.
 11. Hei hei. Vi er noen kamerater som er på jakt etter noen eventyr og vill inn i fjellheimen med pulk, ski og godt humør. Planen er å dra i januar og i driver nå å undersøker hvor vi skal gå. Et alternativ vi lurer på er å gå på ski fra Bygdin fjellholtell til Torfinnsbu og videre derfra og inn i Svartdalen under Knutsholstind. Noen som har gått inn der på sommer eller vinter og kan si noe om hvorvidt det lar seg gjøre eller om det blir for bratt. Har tenkt tanken å ha "basecamp" på Torfinnsbu og legge en dagstur inn for å se på storefjella. Ingen av oss er veldig erfarne så har ikke noe mål om å bestige noe. Ellers er vi veldig glad hvis noen har andre forslag. Målet med turen er å se høye gjerne veldig alpine topper! Vi er henholdsvis 26,24 og 32 år om det er noen som lurer! Og jo! Skulle noen være på jakt etter turfølge hadde det vært bare kult om du tok kontakt ! Mvh Ole !
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.