Jump to content

kriryd

+Sponsor
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

About kriryd

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kriryd's Achievements

 1. Hei, Jeg har i en tid nå undersøkt en rekke forskjellige sekker og kommet fram til 2 ryggsekker som jeg ikke klarer velge mellom. Ryggsekken kommer til å bli brukt til overnattingsturer der jeg har med meg (alt for) mye, blant annet fiskeutstyr (fluefiske) og det som følger med. Har lest mye godt om Baltoro både her og på andre nettsider og ser at det er en solid sekk. Eneste negative jeg har lest om sekken er noe som antakelig er rettet opp i da det var litt eldre kommentarer jeg fant på dette, men det gikk ut på at etter en stund så lager den en "lyd" som kan være irriterende. Har noen av dere hatt det problemet? Men utenom det virker det som en solid sekk med plass til både fluestang i sidelomme og dagstur sekk (som forsåvidt ser ut som en gym-sekk, men det gjør ingenting). Angående Osprey Aether sekken så har jeg ikke funnet så mye informasjon. Den har ikke nødvendigvis en egnet plass til fiskestenger som jeg kan se da det ser ut som det er vannflaske beholdere på begge sidene. Det ser også ut som den har en god løsning med dagstur sekk der du kan gjøre om topplokket til en sekk. Det jeg lurer på er om noen har erfaringer med disse sekkene? Kan legge til at jeg har prøvd begge ryggsekkene. Synes begge to var gode å ha på og har derfor ikke valgt ut en favoritt basert på det.
 2. (Ja, jeg tilstreber å kjøpe lokalt, men både pris og utvalg gjør den biten litt vanskelig for min del) Jeg tenkte å fortsette på denne tråden da jeg etter litt fram og tilbake kan øke maksgrensen noe, istedenfor å lage ny tråd. Håper det går bra! Har nå funnet ut 2 nye aktuelle telt som virker spennende. Det første er Exped Orion 3 Extreme. Dette virker veldig bra og har lest mye positivt om det her på forumet. Det virker som om forteltet er noe større enn andre kuppeltelt jeg har sett på (eks. Reinsfjell), noe jeg verdsetter høyt. Det eneste jeg har funnet som kan trekke ned er den glippen mellom ytterduken som jeg har lest at flere har nevnt tidligere. Er dette av stor betydning? Ser for meg at det trekker litt ekstra luft inn ved vindfulle dager, men om det er negativt? Vil det være mulig på sene kalde høstkvelder å varme opp teltet litt? Det andre teltet jeg har sett på er forsåvidt nevnt tidligere, bare at jeg har "oppgradert" til pro versjonen. Det gjelder da Helsport Fjellheimen Pro 3. Det virker som om takhøyden er veldig bra på denne og forteltet er stort. Har prøvd å finne negative ting med teltet, men eneste jeg kommer over er at tunneltelt er mere sårbar mot vind, spesielt dersom retninga skifter. Ønsker gjerne tilbakemelding på disse teltene da jeg sliter litt med å velge ut en. Teltet vil bli brukt vår, sommer og høst. Hvilke av teltene som er best egnet til vinterbruk trenger derfor ikke å bli lagt vekt på. Takk på forhånd og god helg! EDIT: Skrivefeil
 3. Hvordan oppleves forteltet til Sierra Leone 3 med tanke på matlaging og sånt?
 4. Kan jeg spørre hvorfor du velger bort exped orion framfor reinsfjell?
 5. Ja ser at pro-versjonen skrår endel. Synes egentlig alt over 5000,- er dyrt, men er selvsagt sikkert verdt det. Må nok vente med de beste telt innkjøpene til en annen gang. Skal lese meg litt opp på Naturehike. Blir å bruke teltet endel da jeg er mye på tur og det kan være litt forskjellig vær i Finnmark. Enig i at 4kg er mye. Dette her valget var ikke lett må jeg si. Alternativet jeg tenker på bakerst i hodet, selvsagt inkludert de tipsene jeg har fått, er å kanskje gå for ett tyngre telt (Lofoten/Reinsfjell/Fjellheimen) som gir bra plass og komfort og bruke det kun når vi er 2. Da kan vi dele litt på vekta på ting. Så kan evt. jeg bruke tarp eller kjøpe ett billig 1-manns telt. Men skal sjekke ut Naturehike! Litt irriterende at så fort vekta blir under 4kg så dobler ting seg i pris. Takk for alle tilbakemeldingene! Setter stor pris på det.
 6. Takk for tilbakemeldingene! Reinsfjell Pro 3 så veldig bra ut, men ja, det var den vekta. Tror jo egentlig det skal gå greit, kan i lengda sikte meg inn på å kjøpe lettere solo-telt når student tilværelsen er unnagjort. Interessant telt du også linket til Thomas E. Var jo billige telt med lav vekt. Må se nærmere på de og. Forsåvidt ett poeng med det du nevner angående å sitte oppreist, men er ikke Helsport Lofoten bare 5cm lavere enn Reinsfjell? (115 på Lofoten, 120 på Reinsfjell) Jeg (og samboer) er begge rundt 173. Som født finnmarking har jeg tilgode at høyda min setter begrensninger
 7. Heisann! Jeg trenger hjelp til å finne ut hvilket telt jeg skal gå for og ønsker derfor tips evt. kommentarer til de teltene jeg har sett på som aktuelle. Er for tiden student og kan derfor ikke stille særlige krav til vekt på telt som jeg har skjønt, da prisen går rimelig fort opp om vekta skal ned. (Men vekt er forsåvidt litt viktig) Teltet skal brukes av meg og samboeren + en medium størrelse hund. Vi bruker begge Exped Synmat 9 LW og trenger derfor både litt bredde og lengde i teltet, så jeg har siktet meg litt inn på 3-manns telt. Det må også være greit å bruke teltet alene da (antakelig) de fleste turene blir solo. Er litt usikker på om jeg vil ha kuppel eller tunnel telt da jeg ser positive ting med begge, så tar gjerne imot forslag på begge. De teltene jeg har sett på har vært tunneltelt. Ser for meg at tunnel er fint dersom man skal lage mat i forteltet pga dårlig vær og sikre at turutstyret holder seg tørt. Teltet blir stort sett å bli brukt i Finnmark, enten ved elv eller vann. Her er teltene jeg har sett på til nå som er interessante: Helsport Lofoten Trek 3 Camp Ser flott ut å kunne åpne fronten for å få utsikt. Også bra med myggnetting! Helsport Fjellheimen Trek 3 Camp Veldig lik Lofoten. Angående prisklasse så tenker jeg noe i den retninga disse teltene ligger på, maks rundt 4000 - 5000,-. Dersom noen har kommentarer/erfaringer rundt vekta eller volum på disse så tar jeg gjerne innspill på det. Er flere år siden sist jeg eide ett telt. Eneste jeg har brukt og som har begrenset lengda på mange av turene er en Helsport lavvu på over 6kg (uten myggnetting). Er det andre alternativer jeg burde se på? Takk på forhånd!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy