Gå til innhold
  • Bli medlem

Gråbein

Aktiv medlem
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Gråbein

  1. Puuhh! Ble småskremt og svimmel ved synet! Får komme igang med ranglingen igjen for å få opp motet . Takk for spennende innsyn!
  2. Flott tur rap, med youtube video og greier . Husk æ vil værra med når bare ræserskisessongen er over om noen dager!
  3. Tjobing! Grattis til deg og Sunniva! Takk for noen flotte turer i knallvær! Du er sannelig målbevisst! Æ e imponert!
  4. Anslår også 8 timer. Men da må du ikke somle for mye Brukte selv 12 timer, med tung sekk , 22 varmegrader og solstek, samt flerer timers rast. Hadde det ikke travelt på den turen.
  5. Samme skjedde meg med svenskrein i Bardu i sommer. To ganger faktisk på samme tur. En bukk og simle ringet meg inn, hvor bukken kom i mot meg og gikk først da jeg trakk meg tilbake. Så en enslig bukk, som ringet meg inn, stillt seg opp og urinerte, ganske nært, ca. 15meter. Jeg satt på en stein og tok bildet, men var litt utrygg, da jeg ikke har erfaring med dette fra før. Fin opplevelse var det likevel!
  6. Takk for hyggelig møte i fjellet. Makan til prestasjon var det bare Håvard som trodde du kunne da du la i vei fra Turtagrø tidlig om morgenen. Jeg er mektig imponert over dine ferdigheter, din fysikk, utholdenhet og ikke minst psyke. I tillegg er du en flott og trivelig kar!!! (Hvis de som ikke kjenner ham skulle være i tvil!) Gratulere med vel fullført!! Keep up!!
  7. Synes å huske at det er den urørte naturen vi snakker om når vi har kost oss som mest på tur - ikke helikopterduren? Må da gå an å la noe ligge "udokumnetert" og "jomfruelig"!
  8. Tusen takk for flott "medley" . Imponerende blanding. Ser løpsvillig og flott ut vorster'n. Keep up the good work!!
  9. I hvert fall åpen f.o.m. 7. juni !! Var der i helga14.juni ! Lodalskåpa mm
  10. Grattis med vanvittig flott tur. Selv synes jeg "Nørdre" var skumlest, altså eggen fra Midtre og ut til Nord for Midtre. Selv ved omgåinga i flanken, ved returen fra Store, skal man ha nervene under kontroll. Følgene av uhell er jo katastrofale selv om veien ikke var vanskelig. Tror nok psyken er atskille greiere når man er to enn når man er alene også. Du gjorde flere kloke valg synes jeg.
  11. Knalltur er i grunne alt for mildt!! Takk for følge askogvoll! Riktig trivelig å dele bagasjerom en natt !!
  12. Da er turen gjennomført. Flatmoen/Start Lundadalen- Hestdalshøgde, oppstigning sør for Grjotåa, Holåtindane-Trulsbu-Vestraste Hestbreapiggene + 8(9) tinder til- Avslutning ned Kvilingan fra Heksete. (Kunne godt nådd Hesthøe også hvis motivasjonen hadde vært større) 2 dager, 74km, ca. 4200 høydemeter, 13+10 timer. Takk for tips.
  13. Det ser fristende ut å starte fra Netoseter for å ta Hestbreapiggene. (28km ca. all inclusive) Det virker lengre å starte i Lundadalen, samt at jeg er usikker på vegen opp i høyden fra denne siden?? Hvor er det evt fornuftig å gå opp i fra dalen? Mener å huske at Svarthamran kan by på ulumskheter. Vet ikke noe om rasfaren på den siden, vestvendt skråning. Dessuten vet jeg ikke hvor langt inn man kommer med bil? Fra Skjellom og over Hestdalshøgde for så over Holåbreen og så Holåtinder virker langt. (ca. 33km )Her er jeg usikker på breene?? Korteste vei er over mange breer... Fra Trulsbu oppom Holåtinder og ned til Sota virker mer overkommelig og oversiktlig, da mye av ruta følger "merket sti", lite brepasseringer, dog noen. (27km ca.) Men jeg er lang fra sikker på om jeg resonerer rett. Kanskje er det skispor å gå i inn Lundadalen?? Det letter jo turen en del? Er det noen topper som er vanlige å gå på denne tiden, slik at det er spor?? Magler liksom litt, så hvis noen kan litt mer om dette så skriv gjerne noen kommentarer.
  14. Bymarka er en super erstatning for de høyere tinder. Har vært på farta der i mange dager nå, i påvente av værmeldinger verdt å kjøre til Jotunheimen for. Blir vel en tur i dag også, på kjappe ski og med niks oppakning. Gjelder å holde seg i form også... Gikk forresten Reveberget for første gang i går, opp! Fikk en Østlending som hadde forvillet seg på slep, og både han og jeg var mektig imopnert over utsikten, været, løypa og ikke minst hvor flott bymark vi har i trondheim! Ikke mange sjeler å se på denne sida av marka nei!
  15. Hei atomraketten! Og da er jo du i superform etter oppkjøring og fullføring av Birken??? Ideen høres bra ut. Må studere denne varianten litt. Er det litt drygt, selv under gode forhold?
  16. Jeg gikk fra Jotunheimen fjellstue over Loftet +++ og avsluttet med Store Smørstabbtind. Derfra herlig nedkjøring til Krossbu. Haiket tilbake til bilen uten problemer. Lå så på Krossbu som jeg liker godt. Plenty 2k-topper ble det også. (PS!! Ta med stegjern)
  17. Drømmer om alle Hestbrepiggene i slutten av april Overnatting i Trulsbu for så muligens ta med Holåtindane neste dag. Lar dette seg gjøre og hva gjør man hvis man bare har en bil? (som står parkert ved Netoseter( ). Får man haik ut søndag kveld i fra Sota Erfaringer mottaes med takk.
  18. Til Nils m. fl. ; Jepp fulgte streken din, men ca. 2 meter til høyre(?), opp bratta, (i "diedre" og rundt et lite utspring, der streken din svinger venstre for siste gang). Ikke for amatører!! (Jeg var ihvertfall redd, men glad etterpå )
  19. Jeg gikk opp opp og ned fra midttoppen i godvær tidlig i sommer. Jeg skulle egentlig bare bort å lukte litt på... men fristelsen ble stor når jeg så muligheten. Kløv derfor opp uten tau litt vestom svaet. Svaet føltes ubehagelig, så det var derfor jeg så etter andre muligheter. Som sagt litt vest for svaet kløv jeg en utoverhengende bergnabbe, ca. 1meter høy. Jeg prøvde meg opp og ned noen ganger før jeg gikk ordentlig opp. Jeg vardet med 3 steiner oppå hverandre, og de ligger der kanskje ennå. Jeg så gamle slynger begge plassene etterhvert. Tau er nok helt klart fornuftig for konsekvensen ved fall der jeg gikk var store, men med kanskje 30m tau er denne en enkel sak å rappellere. ( Selve rapellen er jo bare 1-2 meter, men feste må man litt opp for å finne.
  20. Sitter og venter på været selv.... og askogvoll... (Se PM Atomsilda!). Fortsatt ikke noen super melding når det gjelder været, men det frister med en topp eller to før vintern setter inn
  21. Jepp! Jeg husket rett: Side 62 i "Jotunheimens Stortopper", 1991 av Ben Johnsen, eller først trykket i Hermoder for 23. november 1822, men kanskje lettest finnes den i A. O Øverlands "Jotunheimens Oppdagelseshistorie" 1896. Sliter selv å finne disse bøkene, men har lånt Jotunheimens Stortopper på biblioteket. Hvis noen har et eksemplar til overs, vil jeg gjerne kjøpe det. Som sagt knallbra bok
  22. ER i det litt ampre hjørnet i dag, elle mulig jeg ble det - da jeg logget meg inn på Lom kommune og fikk se en dataanimert utgave av den tenkt Gondolheisen. Vil bare si at trivelige Lom skal se lengere etter meg og mine besøk hvis så skjer!!!
  23. Mulig den finnes i Ben Johnsens bok "Jotunheimens Stortopper". Den boken burde forøvrig være "pensum" for enhver fjell-interssert. Forøvrig mener jeg at nedbyggingen av våre nasjonalparker bør stoppes, skiheiser og diselagregat på Galdhøpiggen fjernes, unyttige hytter i fjellet, (f.eks. Juvass), varding, bruer og klopper som ikke trengs likeså. Enig med Espen(?) i at man dra da ikke til fjells for å ha det som hjemme. ( Måtte bare få det ut... sent men godt synes nå jeg da).
  24. Jeg heter Helge og er født i Oslo i 1967, men oppvokst og bosatt i Trondheim. Min første 2000meter var selvsagt Snøhetta i ca.1992. Men det ble med den ene - i mange, mange år. Først for 2 år siden ”tok jeg opp” hobbyen, da 40-års krisa nærmet seg. Har ca. 50 hittil inkl. de med 10 i pf. og følger vel www.bergtatt.net listen. Min flotteste tur kan ha vært Svånåtindane og Langvasstindane i strålende solskinn eller Hettpiggen alene uten tau (skjelve,skjelve….), eller Høgronden til Digerronden med Gaupa. Ikke lett å si. Turene har så langt vært veldig forskjellige. Kanskje derfor jeg liker det så godt? Jeg vet ikke hvorfor jeg begynte, men nå når jeg først har startet synes det som jeg ikke kan stoppe… Jeg håper på 10-30 topper i året. Jotunheimen ligger litt langt unna fra Trondheim, så det er ikke så lett å få reisefølge på kort varsel. Men tar turer alene hvis det ser lovende ut værmessig. Ellers er jeg åpen for ”fremmed” turfølge. Ta gjerne kontakt Helge
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.