Gå til innhold

Luesveis

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  187
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  4

Luesveis vant dagen sist November 25 2018

Luesveis hadde mest likt innhold!

Om Luesveis

Nylige profilbesøk

2 109 profilvisninger
 1. Gleder meg! 👍 Men jeg finner deg ikke i kalenderen. Har du glemt å fylle inn beskrivelse av arrangementet, som @Heriks tipset om på onsdag? Jeg bomma på dette i første forsøk
 2. Da har jeg satt opp meg selv, helt uoppfordret Oppfordrer @Miamaria / Padlemia til å sette seg opp.
 3. Gamle spor, på flere måter.
 4. Fant ut tidligere i uka at jeg måtte ha meg to netter i telt nå i helgen. Det var meldt et par plussgrader og regn på fredag, ikke veldig fristende, men turbehovet vant. Så jeg tok tre-bussen innover i Maridalen på fredag, gikk av på Skar, gikk grusveien opp til Øyungen. Tok en liten sti jeg har gått noen få ganger tidligere, som er kortere og har jevnere stigning enn alternativet (langs Øyungen, forbi Kalven, opp forbi Liggeren), mista stien i halvmørket og kom for langt opp i terrenget, men fant den igjen etter en stund. Siste drøye halvtimen gikk utenom sti og med hodelykt. Var framme ved Bikkjemyr vest for Kalvsjøen rundt halv sju, der var det kanskje 20 cm snø, litt mer enn jeg hadde regnet med, for det hadde vært regn og plussgrader noen dager nå. Men det var bare å tråkke til en flate å sette teltet på, og sparke vekk snø for å få satt barmarkspluggene i myra. Prøvde en ny variant for å få tørket vått undertøy med kroppsvarmen: tørt innerst, så et lag vått. synes det fungerte greit, men det var klamt noen timer før alt var noenlunde tørt. Med middag og varm te innabords ble det etterhvert veldig behagelig. Lørdag var sløv dag i teltet, men tok en tur ut for å hente vann og ta noen bilder. I dag var det retur til sivilisasjonen, i tåke, oppholdsvær og et par plussgrader. Ved Liggeren (ca. 330 moh) var det nesten ikke snø, til forskjell fra de kanskje 20 centimetrene med snø der jeg hadde hatt leir på 400 moh. Holdt god fart fra Øyungen ned til Skar, og rakk bussen med flere minutters margin. Var hjemme rundt halvt tre til sen lunsj, og til vasking og tørking av vått utstyr.
 5. Nei, det legger seg lite snø på Fimbulvetr-trugene mine. Men fleksen ved bindingen gjør at snø som ligger på baksiden av trugen kan bli kastet opp og treffe leggene og lårene bakfra. Det skjer av og til i nedoverbakker med god fart og løs eller flakete snø. Med Tubbs-trugene mine (Mountaineer 36"), så sleper bakenden av trugene i snøen, altså ingen snø som blir kastet opp. Alt i alt foretrekker jeg Fimbulvetr-trugene fordi de er lettere (1/2 kilo), enklere å manøvrere (først og fremst fordi de er kortere), og sitter bedre i bakker (fordi mønsteret under trugene fester seg i snøen)
 6. Jepp, mann på 80 kilo netto, sekk for vinterovernatting er på 20-25 kilo, altså nærmere 110 kilo totalt. Har ikke opplevd at trugene ikke har båret, unntatt den gangen det hadde falt rundt 40 cm snø i løpet av kvelden og natta, da sank trugene ganske langt ned og det var tungt å gå. Men jeg ville ikke hatt noen større truger, de skal jo ha håndterlig størrelse.
 7. Fimbulvetr-truger flekser sideveis. Har hatt et par Fimbulvetr Rangr et par år, og sidefleksen gjør det mye bedre å gå sideveis i bakker, enn med de andre trugene mine, Tubbs Mountaineer 36". Finn.no er en mulighet for å få kjøpt godt utstyr billig.
 8. Tok meg fri fra jobben i går for å få med meg sesongens første snøfall i Nordmarka - det var varslet om store snømengder, og la opp til å gå over et par koller i går og enkel retur i dag. Startet fra Vaggestein i lett snøvær og et par minusgrader. Et lite snølag på hard sti, isete enkelte steder. En slags utsikt nedover mot Skar: Sur vind og avblåst ved utsiktspunktet på Mellomkollen: Bratt nedover til Svartputten, med avblåst is: Videre bratt forbi foten av Midtkollen, over den utsiktsløse toppen på Gaupekollen, så bratt ned til Sjuputtmyra. Det rant fortsatt såvidt i bekken sør for myra, greit nok myrvann, fylte vann der. Lenge siden forrige overnatting med frost, hadde glemt hvor godt det hjelper på kroppstemperaturen å få i seg mat. Det hadde ikke falt de helt store snømengdene i går og i natt. Bilde tatt i dag:
 9. Jeg har brukt 3mm Hilleberg-bardun og -bardunstrammere. Det skal holde, det. Disse løkkene er også greie å bruke på barmark når det er dårlig med pluggfeste. Jeg pleier ha med 2-3 stykker på telttur i høyfjellet.
 10. Du kan lage løkker som kan strammes, av bardun og bardunstrammere, altså av fire bardunbiter på ca. en halvmeter, og fire bardunstrammere. Disse løkkene kan du montere i hjørnefestene i teltet før du drar ut. Når du setter opp teltet, kan du feste pluggene i snøen, klipse karabinerne inn i løkkene og så stramme til. Jeg laget slike løkker for et par år siden av 3 mm bardun og bardunstrammere. Riktignok til andre telt enn Akto, men det bør fungere der også, altså til å strekke ut hjørnene.
 11. Hvilket telt snakker du om her? Soulo er et fint telt, men jeg ville tatt noe mer romslig for en tur med mye tid i teltet.
 12. Jeg har et rødt Akto som jeg har netting-innertelt til, som jeg stort sett bruker kun med tarp. Den ene gangen jeg brukte netting-innerteltet med det røde ytterteltet var det merkbart mørkere inne i teltet, sammenlignet med hva det ville vært det vanlige innerteltet. Jeg tror ikke du vil se særlig til ytterteltfargen gjennom nettingen, bortsett fra når sola skinner på teltet. Vanlig innertelt og netting veier omtrent like mye, så du sparer ikke noe vekt. Men det vil bli et litt luftigere telt.
 13. Nei, har ikke merket de på de tre posene mine.
 14. Jeg er godt fornøyd med Exped shrink bag pro. De er veldig solide.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.