Gå til innhold
  • Bli medlem

RolvS

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om RolvS

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. RolvS

    Hurtigtelt?

    Det er ofte mye å hente på å trene litt selvsagt, men det er og åpenbart at et telt med to stenger, fire plugger og fire barduner er raskere å sette opp enn et telt med tre stenger, tjue plugger og minimum seks barduner for å stå noenlunde stabilt og værtett… Og når man skal rigge opp og ned to hengekøyer, telt, tarp (for matlaging og felles spising i regnet) mange ganger over flere dager, utgjør den lille forskjellen ganske mye i form av energi og tid De raskeste soveløsningene jeg bruker alene, er en tarp pluss bivybag (med sovepose og liggeunderlag i bivybagen) eller amok draumur. Men dette var altså ikke for soloturene
  2. RolvS

    Hurtigtelt?

    Unna er et knalltips ser det ut som
  3. RolvS

    Hurtigtelt?

    Som man spør får man svar 😆 Jeg tenker popup-teltene typiskt pakker stort (ok, tillegskrav!) og tar lang tid å pakke ned… Så xmid referert i annen tråd. Ser spennende ut, og klart raskt å sette opp. I så fall, x-mid 2 (plasskrav.) Hilleberg Unna? Har sett mange liker MSR - men jeg forstår meg ikke på telt hvor regn-trekket settes på etterpå. Virker håpløst når det regner.
  4. RolvS

    Hurtigtelt?

    Jeg har et velbrukt Helsport Rondane 3 (i praksis et lavt enmannstelt, med ekstra plass som nødly for barn som syns hengekøye ble kaldt) som jeg tenker kan være tjue år gammelt. På siste tur slo det meg at det egentlig tar rimelig lang tid å sette opp disse tunnelvariasjonene med tre bøyler osv. Uavhengig av type telt, vekt og leverandør, hvilke to-tre manns telt syns dere er raskest å sette opp og ta ned på tur?
  5. Hei, For et par år siden padlet vi Sølna. Dette var en stor opplevelse for unga (som nå er 11 og 9.) Til sommeren lurer vi på å gjennta suksessen, men det er begrensa med elver hvor man kan padle nedover i tre fire dager uten å se veldig mye annet enn villmark Det som hadde vært fint å få til, er fire fem dager, ikke for mye bæring, og ok ørretfiske. Helst mellom trondheim/oslo. (Mulig jeg ber om mye her… tre av fire?) Sverige - Jemtland og Härjedalen er forøvrig og helt innafor.) Håper på litt tips her
  6. Skjønner j får gjøre som @SnorreL foreslo og la den få en runde på bålet... tnx
  7. @Tom42 det der var en kul rigg! Det jeg ser etter er nøyaktig det jeg har lagd, egentlig - en hermetikkboks med ca samme strlse men uten plastbelegg inni...
  8. Jeg har hatt lyst på mini-utgaven av Trangia-settet, men det burde da kunne la seg løse med en hermetikkboks... Jeg trenger dog en boks med samme størrelse som under, uten plastbelegget på innsiden. Tips?
  9. Litt off topic, men skyter inn et spørsmål her siden kvistbrennere er med: regnes disse som bål, og dermed egentlig ikke kan brukes i sommerhalvåret, eller regnes disse i samme kategori som en gassbrenner?
  10. Snugpack SF Bivybag for lettvektsturene. Fordi Paul Kirtley.
  11. Grom serie altså! Hadde ikke funnet den, hadde det ikke vært for forumet. Episode 4 i sesong 1 var litt av en oppvisning i turglede!
  12. Hele greia uten gass, med en packbag jeg hadde liggende og en fot for gassboksen, veier 387 gram. Vekt var ikke primær-caset her, ettersom det mest avanserte bruksområdet er primært solo fisketurer med maks to overnattinger og hvor jeg bare ønsker bøye meg ned fra hengekøya (eller ut av tarpåpningen) og sette over vann til kaffe og havregrøt... For høyere brenner-effektivitet funderer jeg på å kjøpe en Optimus vindskjerm - stanley kjelen passer fint inni. Brenneren er litt tilfeldig - det var den de hadde. Kan sikkert optimaliseres!
  13. I sommer ble jeg litt misunnelig på jetboilkitet til en turkamerat - superpraktiskt for å lage en kopp kaffe ved en liten dagstur. Jeg syns det var mye penger for en one-trick-pony, så jeg kjøpte et alternativ: Stanleys Adventure cook kit, og en brenner fra eagle som passer oppi sammen med en liten propanboks: Testes i helga tenker jeg.
  14. Om du vil ha noe «enkelt for å komme i gang»: Skålsjøen i Østmarka, Øyungen/gåslungen/rottungen nord for Maridalsvannet. Disse er lett tilgjengelige, og ganske mye besøkt - men det er et sted på lista! Som andre sier lengre oppe; rett sted til rett tid er avgjørende. Og for å være der når det skjer, må man være der mye! Lengre unna allfarvei = bedre fiske. Bruk for all del Ofas nettsider (link lengre oppe) og kjøp for all del ofas fiskekartbok! Halve moroa er å se på kart og teste ut et nytt terreng. God tur!
  15. Hei! Første post på forumet dette, hei sann! Jeg funderer på å ta med eldstemann på åtte på en fem-sju dagers tur på Hardangervidda i sommer. Jeg har aldri vært der selv, så jeg har ikke noe utgangspunkt å planlegge ut i fra. Turen i seg selv er selvsagt viktig, men det er og viktig å fiske (og få fisk) underveis. Det eneste jeg har klart for meg, er at vi kommer til å starte turen fra Oslo, så innmarsj fra østsiden er nok mest sannsynlig. Tips mottas med takk her altså!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.