Gå til innhold
  • Bli medlem

cosinus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

18 Neutral

Om cosinus

Nylige profilbesøk

2 859 profilvisninger
  1. Det der var en skikkelig god ide. Jeg har tenkt på noe tilsvarende selv og var innom på biltema og kjøpte et mutternaglesett til formålet inspirert av noe jeg fant her https://www.utsidan.se/forum/threads/stabilt-koek-foer-matlagning.85922/page-4 Heldigvis har jeg ikke rukket å modifisere enda, da din ide er bedre da nedpakkingen av settet er uberørt. Spesielt det å få den store gryta nærmere brenneren tror jeg har mye for seg. Kjekt du postet linker også.
  2. Jeg har lyst til å tipse om denne oppskriften som jeg bruker nesten daglig etter middag. https://www.javapresse.com/blogs/aeropress/2-ways-brew-aeropress-coffee-for-two da kona ofte og vil ha en kopp. Mine tilpasninger er at jeg har ei melkemugge fra ikea som jeg setter rett på plata og varmer opp med 5dl vann. Halvparten av dett går i aeropressen jamfør oppskriften. Er og så freidig at jeg presser rett i denne melkemugga etterpå med resten av vannet i. Bruker foresten og en prismo fellow istedet for papirfilteret.
  3. Var innom xxl på focus og der hadde de jammen meg en stk av Trangia sitt stormkjøkken adapter. Har et annet fra før av, det uten skåla, og synes at brenneren,omnilite ti, ofte legge seg litt sideveis med det adapteret. 100 kr. Siden jeg først var på "byen" plukket jeg opp litt mer av det jeg manglet til dette oppsettet.
  4. @Jaben76 Jeg mener at det skyldes at kartmannen sitt kart mangler en digital terrengmodell. Han antyder vel og det i post 1. Nå har jo kartverket publisert disse, så forhåpentligvis vil dette bli implementert etterhvert. Det vil antagelig være til stor hjelp for fenix 5 plus'n jeg vurderer å kjøpe som ifølge dcrainmaker kan kalibrere høydenåleren med terrengmodell data.
  5. Jeg har hatt zpacks triplex teltet i noen år og er er godt fornøyd. Kjøpte det når dollarkursen var mye lavere. Er et såkalt tremanns telt dvs 153 cm bredt inni. Fungere bra med en eller to i praksis. Er selv 194 og har god plass i teltet. Er jo itt tyngere en altaplex og krever ei stang ekstra. Jeg synes det er kjekt og ha litt ekstra plass. Flott med to utganger. Var og skeptisk til dukens styrke og kjøpte derfor 0.74 utgaven som var 70 gram tyngre en standard utgaven. Den duken blir jo og litt mindre gjennomsiktig. Eneste ulempen jeg kan se med triplex i forhold til altaplex er at den krever litt mer plass og er litt dyrere. Du har gjerne sett denne: ?
  6. Fikk og denne i posten i dag. Brenselfalske for rødsprit til min caldera cone. Har alltid brukt ei lita flaske og et målebeger. Søler ofte på fingrene slik at maten ikke smaker godt. Denne flaska vil forhåpentligvis bedre det. Håper den holder tett. https://www.survivalresources.com/twin-neck-alcohol-fuel-bottle.html
  7. Kjøpte litt trangia stæsj. Trangia 25-21 duossal tallerk lokk multidisk oppbevaringsposer adapter til primus 0,3l brenselflaske
  8. Jeg har og den, dvs utgaven uten sim. Men den begynner jo å bli endel år. Kameraet f.eks er knapt brukenes til å ta tur bilder, da dynamikken er alt for dårlig. Den nye utgaven som og er veldig dyr, er vel denne http://cdon.no/elektronikk/samsung-galaxy-tab-active-2-t395-16gb-4g-wifi-svart-p42102280
  9. Sender friluftsvaror.se til Norge? Ser bare Danmark og Finnland i fraktoversikten. Evt forslag til andre butikker som selger duossal gryter eller komplett sett?
  10. Den termometer avlesningen vi ser på +3,7 inne, er det mens primusen er igang eller var det tilsvarende temperaturer hele natten? Hvis du skulle hatt ei natt til ute, og både telt og igloo sto klar, hva ville du da valgt?
  11. En slik kunne jeg og tenke meg. Prisen er jo høy men regner med at kvaliteten er topp. Slik at hvis jeg fordeler utgiftene på +10 år blir det jo ikke så gale.
  12. Masse gode råd her. Siden du nevner steke i posten din, vil jeg tenke at noe utstyr du kan regulere godt er viktig. Det er og selvfølgelig viktig for småkoking. Selv komplementerte jeg nettop med gassbrenneren kovea spider kjøpt med vindskjerm herfra: http://www.flatcatgear.com/bobcat-kovea-cooking-system/ ,hans yt prensentasjon https://www.youtube.com/watch?v=jwsh4cbUsmI Jeg har ikke testet dette enda selv, bare så det er sagt. Den kan brukes opp ned slik at den kan nok tåle lett bruk på vinteren om, ikke for de største snøsmeltingsjobbene. Her er test med infryst gassbeholder. https://www.youtube.com/watch?v=_xP7Fp8KXp4 Gassbrenneren tennes med gassflaska i oppreist posisjon for så å snues når brennerhode er blitt oppvarmet. Fyren har massevis av videoer ute, som viser alt fra pannekakkesteiking til baking av muffins.
  13. Kjempeflott du kom med tilbakemelding om sograen. Hvordan er telt gjennomføringen? Har selv en varanger 8-10 med innertelt og det blir jo et stykke i kontakt med duk. Ellers så ser det ut som om at jeg kan kan bestille ekstra piperør, for å få pipa lang nok. Takler den normalt kløyv ved, eller må det finkløyves?
  14. Nødmeldingssms må jo være kjekt for andre også. Ser for meg en gissel situasjon, der en sender av gårde en rask SOS sms. Tipper dette blir åpent for alle når det først blir iverksatt.
  15. Mulig det har vært nevnt før men nød sms ser ut som om skal være på plass iløpet av 2015. Dette er jo kjekt for inreach brukere. Kan jo da sende sms direkte til nødetatene. Kan jo og la det være en av preset meldingene. Mulig det og er nevnt men vi har brukt å koomunisere med hverander når begger er utenfor vanlig dekning via den derre inreach e-post adressen. Tar jo litt tid, men nyttig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.