Gå til innhold

cosinus

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om cosinus

Nylige profilbesøk

249 profilvisninger
 1. Den termometer avlesningen vi ser på +3,7 inne, er det mens primusen er igang eller var det tilsvarende temperaturer hele natten? Hvis du skulle hatt ei natt til ute, og både telt og igloo sto klar, hva ville du da valgt?
 2. En slik kunne jeg og tenke meg. Prisen er jo høy men regner med at kvaliteten er topp. Slik at hvis jeg fordeler utgiftene på +10 år blir det jo ikke så gale.
 3. turkjøkken til nybegynner

  Masse gode råd her. Siden du nevner steke i posten din, vil jeg tenke at noe utstyr du kan regulere godt er viktig. Det er og selvfølgelig viktig for småkoking. Selv komplementerte jeg nettop med gassbrenneren kovea spider kjøpt med vindskjerm herfra: http://www.flatcatgear.com/bobcat-kovea-cooking-system/ ,hans yt prensentasjon https://www.youtube.com/watch?v=jwsh4cbUsmI Jeg har ikke testet dette enda selv, bare så det er sagt. Den kan brukes opp ned slik at den kan nok tåle lett bruk på vinteren om, ikke for de største snøsmeltingsjobbene. Her er test med infryst gassbeholder. https://www.youtube.com/watch?v=_xP7Fp8KXp4 Gassbrenneren tennes med gassflaska i oppreist posisjon for så å snues når brennerhode er blitt oppvarmet. Fyren har massevis av videoer ute, som viser alt fra pannekakkesteiking til baking av muffins.
 4. lavvo ovn

  Kjempeflott du kom med tilbakemelding om sograen. Hvordan er telt gjennomføringen? Har selv en varanger 8-10 med innertelt og det blir jo et stykke i kontakt med duk. Ellers så ser det ut som om at jeg kan kan bestille ekstra piperør, for å få pipa lang nok. Takler den normalt kløyv ved, eller må det finkløyves?
 5. Nødpeilesender...

  Nødmeldingssms må jo være kjekt for andre også. Ser for meg en gissel situasjon, der en sender av gårde en rask SOS sms. Tipper dette blir åpent for alle når det først blir iverksatt.
 6. Nødpeilesender...

  Mulig det har vært nevnt før men nød sms ser ut som om skal være på plass iløpet av 2015. Dette er jo kjekt for inreach brukere. Kan jo da sende sms direkte til nødetatene. Kan jo og la det være en av preset meldingene. Mulig det og er nevnt men vi har brukt å koomunisere med hverander når begger er utenfor vanlig dekning via den derre inreach e-post adressen. Tar jo litt tid, men nyttig.
 7. ZPacks Hexamid Solo-Plus - erfaringer?

  Fikk testet min triplex litt i forrige uke. I omtrent vindstile vær måtte det jo bare fungere bra. Sov med døren åpen som vist på bilde nesten hele natten.Utrolig flott å ligge i teltet å se det vakre heilandskapet utenfor døren. I 5-6 tida kom vinden fra den andre sida, så da lukket jeg igjen. Triplex har den store fordelen at den har to innganger slik at da kan åpne opp på motsatt side. Triplex har og rikelig plass til en person. Den oppmerksomme leser vi se på bildet at det fungerer utmerket og steke egg og bacon på en caldera sidewinder ti-tri , noe jeg har gjort endel.
 8. ZPacks Hexamid Solo-Plus - erfaringer?

  Pakket opp et Hexamid Triplex telt i går. Det ser veldig lovende ut. Bestilt i 0.74 tykkelse. Kjøpte og carbon stenger. Stengene ser veldig tynne ut, men de holder vel. Dette er tremannsutgaven, men den passer nok best for to. Kommer til å bruke det mye alene og, men liker å ha litt plass. Sittehøyden inni er og bra. Det ser veldig kjekt ut med to innganger. Får nok ikke testet teltet mer før om en 14 dagers tid. Av umiddelbare ting har jeg bestilt noen bardunstrammere til bardunene idag. Kjekt å kunne variere lengden litt mer en med ei fast løkke. Ser jo det på bildet også. Tre gule barduner midt på langsiden går ned i ein teltplugg. En av snorene er lkke stram grunnet at jeg ikke har fått snorene like lange. Snorene kommer som "byggesett". Så hvis noen handler telt/tarp fra zpacks anbefaler jeg å kjøpe med noen "micro line loc" til bardunene. For tykkere snorer er lineloc3 tingen. Disse er det en av på hver av inngangen og de virker skikkelig kjekke. Se 3.31 i denne videoen.der han strammer døra. Veide teltet nå med stenger og plugger til 915g. Skulle vært rundt 900, men så var det litt bløtt etter å ha stått ute gjennom natten. Bruker en gåstaver eller er i skog kan en spare 114 gram. Antagelig er det lurt å satse på selvhogst mest mulig. Karbonstengene er nok ikke veldig solide. Har handlet fra zpacks tidligere også og er veldig fornøyd med dem. Ser for meg en sekk neste gang...
 9. Titanium goat

  Hvordan har du tenkt å ha pipegjennomførringen i skogshorn lavvoen? Den pipa er vel veldig varm? Sent from my C6603 using Tapatalk 4
 10. Kart frigis - kan laste ned kart gratis

  Hvis en prøver seg på vektor kart er dette ganske arbeidskrevende. Raster filene er derimot enklere å jobbe med. Jeg har lekt litt med tiff filene. Får å vise N50 raster på en mobil er appen pdfmaps glimrende. Den kan vise georeferte pdf og tif filer. Jeg har brukt gdal fra gdal.org som finnes for mange os. Et par eksempler, i alle eksemplene er de brukt opptil fire kartplater. De nedlastede zip filene fra N50 er pakket ut på en katalog. Viktig at både tif og tfw fila er på plass. Eks1: tilordner utm33 til fila. Kan åpnes i pdfmaps. gdal_translate -of Gtiff -co compress=lzw -a_srs "EPSG:32633" 33_N50raster_1312-4.tif georeferert.tif Eks2. Setter sammen 4 kartplater og forander til UTM32. Har prøvd å kalkulere fil størrelsen gdalwarp --config GDAL_CACHEMAX 3000 -wm 3000 -s_srs "EPSG:32633" -t_srs "EPSG:32632" -co compress=lzw -ts 19196 15804 -of gtiff 33_N50raster_1*tif georefererte.tiff Eks3: Konverterer fila over til pdf. Oppløsningen blir litt dårligere, men jeg fikk problemer med fila over i pdfmaps. gdal_translate -of pdf -co compress jpeg2000 georeferete.tiff georefererte.pdf Har prøvd å lage noen "custom garmin maps" til en oregon 550. De må være på kmz formatet. Følgende produsksjonsløype virker: gdalwarp --config GDAL_CACHEMAX 3000 -wm 3000 -s_srs "EPSG:32633" -t_srs "EPSG:4326" -co compress=lzw -of gtiff 33_N50raster_1*tif merged_wgs84.tiff # siden jeg hadde 4 kartblad måtte jeg halvere størrelse for å ende opp me under 100 filer. gdal_translate -of Gtiff -co compress=lzw -expand rgb -outsize 50% 50% merged_wgs84.tiff merged-rgb.tif #fan gdal2kml her https://raw.github.com/tf198/gdal2custommap/master/gdal2kml.py python gdal2kml.py merged-rgb.tif -d files doc.kml #filene zippes, file doc.kml må vær på rot, xip fila kalles kmz zip -r rogaland.kmz doc.kml files/ Fila rogaland.kmz kopieres til "custom maps" katalogen på garminen og aktiveres i innstillingene. Da skulle dette være dokumentert.
 11. Kaffe på tur

  Kokekaffe er bra det, men her går det mye i posjonsposer. http://www.norengros.no/kaffe-nescafe-gull-stick-porsjon-nescafe-gull 2 gram pr stykk. Synes de smaker bedre en glassa. De er muligens pga at glass med frysetørred kaffe blir fort gammelt? Det er ihvertfall raskt, enkelt og smaker greit.
 12. Så kjekk ut den Khufu'n, men jeg er redd den blir litt for liten for meg, spesielt hvis en installerer nettet også. Jeg ønsker å ha det mygg og knottfritt på sommeren. Personlig har jeg Hexamid long tent og lightheart solong6 blant de aktuelle. Hexamid kan jo og ha bunnduk som kan brukes som poncho. Til long utgaven passer twin utgaven som er ganske romslig. Med en slik kombinert med et av de derre aluminiumsfolie teppene (f.eks Asaklitt varmefolie) kunne jeg sikkert latt fjellduken ligge.
 13. Ifølge FAQ'n så er det $15 og 50 gram ekstra og oppgradere fra .51 oz cuben til 0,74. Tror nok det er verdt det. Vektøkningen er jo og svært liten.
 14. Jeg vurderer og dette "teltet". Ser at det går an å gå opp en tykkelse på cuben stoffet. Tror du det har noen hensikt? Det virker jo svært tynt. Er det lett å få spent teltet opp slik at det ikke blafrer i vinden? Du vil heller ikke bruke det i grisevær, skyldes det plass,vind, vann eller annet? Bare nysgjerrig.
 15. inReach Nødmelder Erfaringer ?

  Det stemmer med $9.95 i mnd. Første måned derimot er det vel et oppstartsgebyr. Her er min betaling fra forrige mnd: Altså 61 kr 6.07.2013 | DELORME INREACH LLC 207-846-7000, UNITED STATES | 9,95 USD (KURS 6,157788) | 61,27
×