Gå til innhold
 • Bli medlem

Marius S

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Marius S

Nylige profilbesøk

404 profilvisninger
 1. Det er en liten film som handler om JMT. Den heter "Mile... Mile & a Half". Den handler om 4-5 som tar turen fra Yosemite til Mount Whitney: [Hidden Content] Jeg har sett Wild, men ikke lest boka. Filmen handler mer om hennes liv enn om turen. Filmen nevnt over er derimot kun om JMT. Jeg bor ca. 4-5 timer fra Yosemite. Jeg har vært der mange ganger, vurderer en tur til helga faktisk. Mulig jeg kan svare på spørsmål.
 2. Når det gjelder glidelåser, se etter jakker med YKK Vislon: [Hidden Content] De mer vanlige glidelåsene ("coil zipper") er ikke like slitesterke. De ser slik ut: [Hidden Content]
 3. For meg har det hjulpet mye å gå med staver og virkelig utnytte dem, altså legge vekt på armene, spesielt ved steg opp eller ned hvor det legges mye belastning på knærne. I tillegg passer jeg på å ikke "trampe". Med det mener jeg at belastning skal legges på muskler og ikke skjelett. Sist men ikke minst passer jeg på å ikke kaste borte "høyde" for eksempel ikke gå opp på en stein for så å gå ned igjen, men i stedet ta skrittet over steinen. Det virker trivielt men med tusenvis as skritt så blir det mange centimeter og meter etter hvert.
 4. @vidarvale - Jeg hadde helt glemt den funksjonaliteten in Windows men slik jeg forstår det vil du miste alle taggene på et bilde hvis det kopierers til på nettet eller til Mac o.s.v. Det virker kanskje harmløst men problemet er hvis man bruker et backup system som CrashPlan, Mozy eller liknende. Bildene blir tatt vare på men ingen av taggene. Jeg er ikke 100% sikker men jeg hadde sjekket før jeg satset på en slik løsning. (For de teknisk interesserte, slik jeg forstår det lagres taggene i noe som heter property sets som igjen bruker en funksjonalitet i filsystemet NTFS som heter alternate
 5. Dette er kanskje noe komplisert men dette er hva jeg gjør: Det viktigste er å separere den fysiske organiseringen med den logiske. Den fysiske organiseringen: Det er måten bildefilene lagres på harddisk og andre media. I praksis har den fysiske organiseringen en statisk struktur og det er rett og slett ikke fleksibelt nok til direkte bruk etter min mening. Derfor har den fysiske organiseringen kun hensikt for andre systemer å håndtere: backup programvare, operativ system, bildeprogrammer som Lightroom o.s.v. Sånn generelt synes jeg det er greit å ikke ha alt for mange filer i en mappe
 6. Ja, veldig mange av skalljakkene har lange ermer nettopp fordi de er laget for fjellklatring og slikt. I tillegg er mange skalljakker og bukser laget for å kunne ha utenpå isolerende klær. Men jeg skjønner frustrasjonen. Generelt finner jeg Norrøna til å ha veldig lange ermer men det er greit å ha (litt) lange ermer i skikkelig regnvær også. Ta ekstra nærme titt på hva produsentene mener plaggene skal brukes til. Noen ganger prøver de å dra det litt langt at det kan brukes til "alt" men hvis det nevnes "mountaineering" o.s.v. betyr det ofte lange ermer. Se om produsenten har modeller kun l
 7. En jakke meg lang passform er Arc'teryx Theta AR. De har "atheltic fit", altså noe smalere en "regular". De er riktignok veldig dyre men hvis du bruker små størrelser er det jo mulighet å finne ting på salg (fremdeles dyre).
 8. Jeg har ikke brede føtter men jeg er i hvert fall veldig fornøyd med mine Lowa og Hanwag støvler. Lowa lager brede versjoner av Renegade skoene og støvlene så vidt jeg vet og Hanwag lager en bred versjon av Tatra støvelen og sikkert andre også.
 9. Det finnes en rekke forskjellige Norrøna Svalbard bukser. Jeg har Norrøna Svalbard Gore-Tex modellen og den har vært bra for meg. Den er ikke så posete som mange vanntette bukser er, har et slitesterkt materiale og ytterligere forsterkninger nederst på innsiden av beina. Lommene har netting så de kan brukes til å ventilere men det er ingen store glidelåser på sidene slik Falketind Gore-Tex buksene har (Lars Monsen bruker de i "Monsen På Villspor"). Jeg er så langt fornøyd med Svalbard buksene men jeg har ikke hatt mulighet til å teste dem veldig mye. De har holdt meg tørr og varm i opp til
 10. Andre store og seriøse butikker i USA som CampSaver.com er Backcountry.com, REI.com, og Altrec.com. Det hender at en har salg når de andre ikke har o.s.v.
 11. Ja, jeg har en som jeg fant til en god pris på tilbud. Jeg hadde ikke betalt full pris for den da den virker noe overpriset. Rent teknisk når det gjelder målinger på vanntetthet og pusteevne: Fjellreven Eco-Shell helt i topplaget med 30,000mm når det gjelder vanntetthet, same som eVent. Gore-Tex er på 28,000mm. Men ulempen er da at Eco-Shell ikke puster like bra. Det ligger på 20,400 g/m^2. Gore-Tex, eVent, Helly Tech Professional er alle bedre, mens Norrøna Dri3 ligger på ca. det samme (litt lavere). Eco-Shell har glidelåser til å lufte med i sidene, men de går bare opp og ned langs s
 12. (Prøvde å sitere HannKatta sitt innlegg her men det funker ikke.) Sant det. Trond ligger i skjul ved siste post og det er tydelig det er en kameramann der også. Lars må ha sett kameramannen når han blir fulgt langs elva men på det punktet er det bare en time igjen ifølge det Anne kommenterer. Det spiller liten rolle.
 13. Hvor mye impregneringsspray brukte du? Etter min erfaring må man bruke ganske mye. Du putta jakka i tørketrommel etter impregnering? Jeg visste ikke at man ikke skal kjøre sentrifugering så det har jeg gjort.
 14. Hanwag, da spesielt Tatra modellen som kommer i "Wide Lady". Jeg bruker Hanwag Tatra selv og er veldig fornøyd. Er rimelig sikker på at "Villmarksjenta" Maria brukte dem når hun krysset Norge. Tatra kan kanskje føles litt stiv hvis ikke man bærer litt tung ryggsekk men jeg bruker mine både meg og uten ryggsekk. Lowa har helt sikkert en eller flere modeller i bred også. Lowa lager generelt gode støvler. Lowa Renegade er en populær lett støvel som egner seg til turer uten tung vekt på ryggen da de ikke er spesielt stive. Jeg vet ikke om disse støvlene passer budsjettet ditt men.
 15. Jeg vet ingenting om jakt, men jeg bor i USA og det jeg vet er at bly er stort sett grunnen til at kondorene i California og omegn nesten er utrydda. De blir ikke jakta men får blyforgifting via andre dyr skutt med bly. Slikt er jo veldig trist og unødvendig og jeg vet ikke om det er risiko for liknende skader i norsk natur men det virker da sannsynlig? Pris på ammunisjon er derimot ikke et godt argument. Skal man bruke pris som argument med høyere prioritet enn risiko er det mye man kan kutte ned på overalt i samfunnet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.