Jump to content

Abnorm

Aktiv medlem
 • Posts

  304
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Abnorm

 1. Hvordan er parkeringsmulighetene på Dyranut for tiden? Er det brøytet? Vurderer en tur til Sandhaug i helgen.
 2. Generelt spørsmål: Hvordan er fremkommeligheten i Jotunheimen om vinteren? Altså: Hvor må man beregne å parkere bilen og ta frem skiene? Eller finnes det muligheter for bestilling av transport med beltebil til diverse steder? Ta eksempelvis utganspunkt i disse destinasjonsene: Spiterstulen - Leirvassbu - Gjendebu
 3. Hvilke turrelaterte gaver gir dere bort i år, eller har dere selv noen spessielle ønsker til eget formål? Gir bort: Arc'Teryx votter til kjerringa. Mitt ønske: Ekspedisjonshåndboka til Børge Ousland
 4. Prøvde med koden nå og den virker fremdeles fint for meg.
 5. 30L Snowpuls Guide (Skredsekk) 45L Arc'Teryx Kea (Dagsturer) 50L Gregory Alpine (Klatring og bre) 105L Gregory Danali Pro (Langturer)
 6. Likhet med Kjellis, så har jeg også en Dragonfly + XGK brenner. Begge brennerne er knall gode til hvert sitt bruk. Dragonfly brukes de gangene hvor jeg trenger mer kontroll på varmen, f.eks under steking. XGK brenneren er en ubestridt vinner under kalde ekspedisjoner, hvor snøsmelting og maks effekt er viktig. Jeg har heller aldri opplevd noen problemer, hverken brenner eller pumpe. Per dags dato vil jeg ikke vurdert noe annet, er generelt meget fornøyd med MSR.
 7. Abnorm

  7000 m

  Fjell rundt 7K er nok Ama Dablam det flotteste av dem alle...
 8. Abnorm

  8000 m

  Kunne ikke vært mer enig.
 9. Personlig er jeg en større fan av Contour kameraene fremfor GoPro, men som nevnt over har disse actionkameraene ikke all verdens batteritid. Husk... 4K er ikke ensbetydende med godt bilde, på lik linje som annonsøren forsøker å lure forbruker til å tro at høyt antall megapixel betyr bedre kamera. Selv benytter jeg meg av en Contour Roam2 (in Action) +Panasonic Hx-Wa30 m/ekstra batteri til generel filming. Sistnevnte er også vanntett til 15m.
 10. Som flere sier: En kile kan absolutt anbefales. Jeg bruker en slik på min WM Bison og det øker komforten betraktelig. Greit nok... økt volum går utover oppvarmingen, men heller det enn å ligge trangt.
 11. Kan anbefale "Petzl Ultra Vario", denne overgår alt av hva jeg har prøvd tidligere, eventuelt "Ultra Rush". Outnorth selger disse: Pris: Tett oppunder 4000,- Utrolig lyssterk - Varer ut hele batteritiden og som ikke mister effekt. Mange produsenter skryter av xxx lumens, men hva hjelper det når 20-50% av effekten er borte etter 30min bruk?
 12. Meld deg på et brekurs, også vil jeg anbefale deg å kjøpe "Breboka - håndbok i brevandring". Antall skruer, snøanker, meter på tau osv. blir vanskelig å si noe konkret om. Men sånn basic trenger man: Stegjern, øks, tau og eventuelt hjelm
 13. Har du sjekket ut Eventyrisen ved Svellnosbreen?
 14. Noen som vet eksakt hvor jeg finner Grottene ved Dumdalen?
 15. Jeg endte med å kjøre ned fra Svelnose på 2272m i sluttet av April. Vurderte faktisk å kjøre over Styggebreen og ned til brefalle, men den ideen ble forkastet. Det stemmer, i følge www.spiterstulen.no så åpner den ca. 1 Mars
 16. Kjenner kun til undertøy og der har jeg forelsket meg i Aclima. Benyttet meg noe av Devold tidligere, men i dag er alle disse plaggene byttet ut.
 17. I forhold til deg er jeg meget primitiv. Holder meg som regel til realturmat og noe snacks. Det mest eksklusive jeg har med må være iste (pulver), for å sprite opp drikkevannet. Den kulinariske opplevelsen har jeg etterlatt hjemme.
 18. Denne gang lå fokuset på bre, klatring og sikkerhet Tendon 7,9mm Alpine 30m - Bre og sikkringstau Mammut Rescyou - Kamerat og selvredning for bre og klatring La Sportiva Nepal Cube GTX - Bre og klatre støvler
 19. Hyggelig at folk bruker forumet for å søke råd og deler sine erfaringer. Men mitt tips til fysiske plager som ikke forsvinner er å oppsøke en eutorisert lege, fremfor å søke råd hos oss "heksedoktorer".
 20. Tja.... Skriver dagbok (turrapport), Fotograferer, Leser, Studerer stjernehimmelen, Slapper av og går en liten tur rundt i området. Med andre ord: Nyter tilstedeværelsen og stillheten i naturen
 21. Har du sett på Garmin 62s ?
 22. Jeg har selvsagt ingen problemer med å handle fra Norske butikker. Synes egentlig bare det er hyggelig å støtte de litt mer ”sære” og mindre fortetningene som XXL & Co forsøker å skvise ut. Men jeg har lagt igjen såpass mange ”Ibsen” at jeg ikke har dårlig samvittighet når jeg benytter meg av Arcteryx.com når jeg ønsker meg akkurat den spesielle jakken med den spesielle fargen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy