Jump to content

FjellDude

Aktiv medlem
 • Posts

  82
 • Joined

 • Last visited

About FjellDude

 • Birthday 08/04/1978

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1,129 profile views

FjellDude's Achievements

 1. Det begynner å bli mye planlegging til å ikke være planlagt
 2. Forstår meg ikke på folk som er imot god dekning og mobilbruk. Regner også med at du er i mot fjellvettreglene? Mobilen gjør det hele mer trygt å ferdes i naturen. Ser ikke problemet med å tilkalle hjelp om nødvendig, ved f.eks skader, skred og desorientering.
 3. Mange som er i mot, men jeg for snøscooter. Tommelen opp!
 4. OK, men er det store forskjeller mellom mobilselskapene?
 5. Hvordan er mobildekningen rundt Leirvassbu i Jotunheimen?
 6. Er det noen fjellforum-folk på Facebook og som bruker nettverket til å publisere sine friluftsliv interesser? Post gjerne facebook-siden deres her.
 7. Jerna skal brukes til fjellbestigning og bre. Endte med at jeg kjøpte Grivel G12 m/Cramp-o-matic
 8. Forstår ikke helt poenge med en høydemåler som må kalibreres til enhver tid. Jeg har vell en høydemåler forde jeg ønsker å finne ut av høyden, ikke at jeg må vite høyden på forhånd. Klokken skal fortelle meg, det er ikke jeg som skal fortelle klokken! Blir som å ha en klokke (tid) som sakner 30min i timen og må ha en ekstra klokke ved siden av så jeg kan stille den som tilstadig går feil. GPS høydemåler virker bedre selv om den også ikke er 100% nøyaktig, men den er i allefall konsekvent. Den beregner din høyde ut fra din posisjon, gitt at høyden har jeg en jevn og progressiv stigning mellom høydekurvene. Funker altså meget dårlig for klatrere i bratt terreng (vertikal) og enda dårligere for fallskjermhoppere.
 9. Mulig jeg formulerte meg litt feil, men spørsmålet mitt gjelder ikke spessielt jerna som er på bilde. Jeg tenker mer på at jerna er like, men alikevell ulike i form av material valg. Dette gjelder flere av stegjern modellene. Så spørsmålet blir kanskje heller: hvilket materiale til hvilket bruk. (Blank vs. Sort jern)
 10. Hvordan er disse Suuno klokkene på høydemåling egentlig? Vurdere en slik selv. Har flere casio klokker, disse kan jeg ikke stole på. f.eks jeg vet jeg befinner meg nøyaktig 100moh (klokken viser 45moh). Jeg stiller inn klokken på 100moh (slik at den skal være nøyaktig). Dagen etter kan de vise 80-20-5 eller negativ! høyde og jeg må igjen kalibrere klokken til 100moh. Så høydemålere på Casio klokker føler jeg er en stor vits, ellers så er det noe vesentlig jeg har misforstått. Håper iallefall Suuno klokkene er bedre?
 11. Så det du mener er: De med blanke jern er laget av aluminium, de er lettere men "tåler" mindre og kan ikke brukes på stein. Kan f.eks være yppelig til brevandring osv. Mens de med "sort stål" er tyngere, men tåler også noe mer. Godt egnet til f.eks miksklatring, der enkelte deler av løype er ren fjell ???
 12. Ser at mange av Grivel stegjern er veldig like, f.eks Air Tech. Forskjellen ser ut til å være byggemateriell, men hva utgjør forskjellen og hva avgjør hvilket jern man skal velge? (Den øverste varianten ligger omtrent 200,- dyrere)
 13. Har lenge hatt lyst på en stor og sterk pulk og fant en jeg likte (Antarctic Challenge 250) inne på Acapulka sine sider. Men da jeg kom over prislisten, holdt jeg på å falle av stolen... Kr.73.000,- for en pulk!! Det var da jeg tenkte: Det må da være mulig å lage sin egen pulk til en mye billigere penge? Er det noen som har peiling på støping med Kevlar og Carbon fiber? Hadde vært artig å prøve. Ikke bare for å spare penger, men også for at dette kunne vært et artig og lærerikt prosjekt. Setter pris på alle innspill og tips:
 14. Åsnes og Fischer i tingretten [Hidden Content]
 15. Er det muligheter for å parkere bilden ved Dyranut? Tenkte jeg skulle gå en liten tur med en overnatting til helgen.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy