Gå til innhold
 • Bli medlem

tomjac

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om tomjac

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for veldig mange gode tilbakespill.. Zebralight er på vei i posten og 18650 batterier innkjøp.. Gleder meg veldig til å prøve den.. Når det gjelder Piko har jeg også vært redd for at batteriet bli noe tung og tenkte først på DUO modellen med 2x 2,2mAh batterier.. Men det var da jeg oppdaget at de var kommet med en ny lykt - Neo X2. Fikk umiddelbar følelsen på at dette var kanskje den lykta jeg var ute etter. Bestilte den tvert hos www.fotovideo.no Har fått brukt den noen dager nå og er kjempe fornøyd. Den har tre innstillinger på lysstyrken og jeg har for det meste brukt den på det sv
 2. Jeg har alt bestilt den - har egentlig bruk for en skikkelig flood lykt så det passet bra.. Gratis frakt var det også, så om dette er bra blir det flere..
 3. Bestiller en Zebralight for å teste disse ut.. Virker som solide og relativt rimelige i forhold til ytelse. Prøver denne. [Hidden Content] Blir nok siste forsøkt før jeg evt går for en Piko.. Takk for gode tips.
 4. Er redd for at det blir den ja...
 5. Jeg har riktignok stor knott, men batteriet til Betty R X14 blir nok i største laget selv for vannhode mitt.. Ser at Zebralight kun har flood lys, men virker solid og grei ellers. Kan være verdt ett forsøk. Litt vel tactical for min smak, men det er vel ingen som ser meg I mørket. Vanlig halogen lys er vel 2700K.. Ser at Zebralight kommer bare I 4400K og 6000K varianter. Hva føles som best og mest lys, varmt eller kaldt?
 6. På er på jakt etter den absolutt beste hodelykta som kan skaffes! Koste hva det koste vil. Den skal ha "alt". God spredning Lyser langt Mye lys Alt i en del, batteriet skal være på hode Lett og liten Oppladbar aller helst med docking mulighet Har nå Petzl Tikka i flere varianter, Led Lenser H7R og H14R. Har ikke hatt Lupine til nå, men Piko X4 virker veldig interessant. Er det andre som jeg burde vurdere? Peltz NAO2?
 7. Jeg har Omega'en og er kjempe fornøyd.. Har hatt min nå i 3år tenker jeg og eneste problemet jeg har hatt er at den ene glidelåsen på jakkelomme har hatt seg dønn fast i stoffet.. Har ikke fått den løs ennå. Det jeg liker aller mest med jakka; den er så liten at den altid er med i sekken. Har den i en 5L vanntett pakkpose. den er så liten at jeg får den under skalljakka mi om det skulle være noe uvær som kommer. Kjenner meg igjen med at det kan bli noe kaldt på skulderne når man bærer tungsekk, men for meg er dette en jakke jeg først tar på når jeg kommer frem eller at vi har pause.
 8. Det er mye i det som du skriver.. Det er i jaktskoene mine jeg først merker problemet med lukt. Det blir jo til at man går i blaute myrer under jakta fra august til langt ut i desember. Siden jeg som regel kun har ett par jaktsko og ett par fjellsko blir det jo ofte til at man tar på seg fuktige sko når man jakter mange dager i rad. Hender også at jeg bruker fjellskoa under jakta når jaktskoa er for fuktige. Men nå virker det jo til at Zalo antibakteriell blir løsningen min fremover - håper bare den gode lukta varer like lenge som skoa var nye.
 9. Høres veldig interessant ut!! Klarer du å finne ut hva den heter og hvor jeg kan skaffe den.
 10. Hva er da vitsen med pustende sko?? Kan ikke se for meg at dette er så veldig behagelig å ha på, men forstår at det hjelper.
 11. Har samme problem både på fjellsko og høye jaktsko ala Alfa Berver Pro etc. Bruker de samme skoa hele året og justerer temperaturen bare med hvilke sokker jeg bruker (tynne Ulvang på sommeren og tykke på høst/vinter). Trodde jeg brukte kvalitetssokker ved å bruke Ulvang, men jeg kan jo prøve andre sokker.. Ser mortimer anbefaler Bridgedale, er det andre som bør prøves ut?? Fuktsperreposene som knadne nevner, hvor får man tak i dette?? Har prøvd Zalo trikset nå på mine 1år gamle Scarpa Charmoz og det ser ut (les: lukter) til å fungere..
 12. Før mine Gore-Tex sko er utslitt må jeg kaste de pga utrolig dårlig lukt. Jeg blir veldig fort varm på beina og svetter derfor tilsvarende dette er nok grunnen for lukten.. Bruker som regel Ulvang ullsokker. Jeg er veldig flink til å lufte skoene godt etter bruk, men over tid blir lunkta for ille og jeg kan ikke ha de i hus.. Hehe.. Det blir noe dyrt i lengden og hive 2000,- sko hvert år.. Har du noen tips til meg?? Jeg har prøvd diverse spray'er som jeg har fått kjøpt i min lokale skoforetning. Har vasket skoene innvending med varmtvann og Zalo (tips fra en av de lokale foretni
 13. Jeg har tilsammen i år mer enn 50døgn i forskjellige Hilleberg telt, flere av disse i svært dårlig vær. Har ikke opplevd at noen av disse har lekket en dråpe, men det kan være jeg har vært heldig.. Telt både i Kerlon 1800 og 1200. Før jeg kjøpte mitt første Hilleberg leste jeg testen som forbrukerrådet hadde av Nallo og ble skeptisk, men ikke så skeptisk til at jeg ville prøve ett selv... Har ikke angret på det.. Men jeg ser at artikkelen ble skrevet i april 2006, det er samme år som Hilleberg gjorde endel modifikasjoner på flere av sine telt.. Noen som vet om de gjorde noe med duken også
 14. Helt enig - kanskje ikke så imponerende, men hvor mye bedre kan ett tunneltelt bli i sterk vind fra siden?? Tunneltelt skal jo alltid plasseres med lengderetning i vindretningen. Skal man mye ut i sterk vind vil vel et kuppeltelt vær å foretrekke, enklere å plassere. Nei, nei - det er veldig vanskelig å velge telt. Glad jeg akkurat er ferdig med mitt valg.. Det står ett knall rødt Allak i stua mi nå.
 15. Personling mener jeg at strommattene kun er nytting i den perioden hvor bakken fryser og før snøen kommer. Før bakken fryser mener jeg at teltkonstruksjonen har mer å si enn stormmatter og at vanlige plugger brukes. Når snøen har lagt seg graver du jo teltet ned og spar snøen opp på teltveggen samt at du kan bruke snøplugger og ski. I perioden hvor bakken er frosen og snøen venter på seg kan stormmattene være greie å legge stein etc. på. Denne perioden varierer fra sted til sted, men slutten av oktober til januar i værste fall.. Dette er bare min erfaring.. Men se denne filmen h
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.