Jump to content

friluftsloffern

Aktiv medlem
 • Posts

  111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by friluftsloffern

 1. Fantastisk rapport Martin. Som en skriver her burde det hvert en større liker knapp. Vet at det krever mye tid å lage en så gjennomført rapport. Meget bra greier og takk skal du ha. Selv venter jeg på høsten i Skrimfjella og at forhåpentligvis beinet mitt fungerer igjen og orker bære meg inn dit for å realisere nye og gamle drømmer. Fortsatt god sommer. Friluftsloffer`n
 2. friluftsloffern

  friluftsloffern

 3. Mld for Skrimfjella er jo flott nå. Er du heldig kan du kanskje få med deg de første snøfillene der oppe ellers mye pent vær utøver uka med frostige netter. Flotte farger der opp nå... God tur
 4. Vil med all verdens forsiktighet si: Naturen og friluftslivet er IKKE for alle... Tror at midt i friluftslivets år er det mer en noen gang viktig å ha fokus på det enkle og nære friluftslivet som "krompen" sa så fint da han innviet friluftslivets år 2015. Fjellet og steder som nevnt her er ikke for de som ikke har evne til å tenke konsekvens både for seg selv og andre. Mulig jeg banner i kirka her men .. .. .. .. Det er lov å bruke hue. Hvor du er fra spiller ingen rolle. Handler om å ta sine forhåndsregler og til en viss grad vite hva en holder på med...
 5. Har selv Ticket to the moon og er strålende fornøyd med den. Har dobbel size men ville nok valg enkel om jeg kjøpte ny igjen. Blir litt mye stoff på dobbel som ikke blir til noe. Bruker bamse extrem under meg og det funker knall. Sover som en drøm og fryser ikke så lenge det er over 0 gr. Har ikke teste i kaldere enda da jeg kjøpte den i våres. Komplett utstyr til køya kan du kjøpe på www.norkite.no Og vi ønsker lykke til;-)
 6. Som nevnt over her flere steder tar heller ikke jeg med vann på tur foruten det lille i flaska. Noen få ganger koker jeg vannet men 95% av vannfyllingene går rett fra vannet eller bekk. ALDRI blitt dårlig og frykter det heller ikke. Lykke til med deres friluftsliv og alt det utrolig flotte som det innebærer. Gled dere...
 7. Er da ikke vanskelig å finne steder på Skrim uten folk og fe @bossanova. Treffer stor sett aldri på folk når jeg er der... Men kommer jo an på hvor på Skrim du drar på tur.
 8. Skrim. Alt jeg sier. Område taler for seg selv.
 9. Fruen er flink å spørre hvor jeg skal når jeg ikke sier det selv. På dagsturer så sier jeg at er jeg ikke hjemme og du ikke får tak i meg innen midnatt så ring brodern så setter han i gang det som er nødvendig. Skal jeg på ovenatting avtaler vi at jeg skal ta kontakt når jeg får dekning på vei hjem eller være hjemme til et tidspunkt. Ikke hjemme den samme dagen så varsle videre instanser. Heldig vis aldri fått behov for hjelp selv om jeg kanskje burde hatt det når ryggen har slått seg vrang og jeg formelig har krøpet til bilen.
 10. Fra i fjor høst. Meråkerfjella med en god venn. Kanskje det beste stemningsbilde jeg har tatt noen gang.
 11. Flott stemning i bildet. Handler ikke alltid om at det skal se så bra ut med fotoøyner men at bilde skal fortelle noe. Ser på gml bilder fra Helge Ingstad sin tid. Fra en fotografs øyner sikkert elendig både kvalitet og skarphet m.m, men bilder forteller en historie eller deler en stemning du ikke trenger ord for å beskrive. Tankene vandrer avgårde inni bilde og følelsen av å være der får jeg som seer smake på. Det er det det handler om.
 12. Varmer langt inn i hjerterota å høre deg si det der. Ikke røp plassen. Mld evnt lovløse jegere til polisen og for all del nyt øyeblikkene for de kommer så alt for sjelden. Møtet med rovdyret altså!!
 13. Artig funn. Drømmer om det store møtet med bjørn eller ulv her i Vestfold. Ulv har jeg sett fra bilen her i Sandefjord men bjørnen er nok ikke ofte tasser gjennom her. Dog ble det observert bjørn på Skrim for få år siden om jeg husker rett. I fjor ble det sett bjørn nord for Hokksund så den er ikke så langt unna til tider.
 14. Tenkte å starte en tråd der bilder med mye stemning kan deles. Fortellende bilder som deler mer enn en solnedgang men en komposjon av personer og stemning eller flere elementer som skaper et fortellende uttrykk til seeren. Legg gjerne til stikkord som du tenker om bildet. Gleder meg til flotte bilder. Vi har nok mange forskjellige spekter av ting som gir oss et bilde som gir noe xtra. Få se ditt bilde som sier mer enn ord!!! Begynner med dette fra i vår. Stillhet og ro, knitringa fra bålet som fyller tiden mellom de første vakene på våren. #balsamforsjelen
 15. Vil anbefale Wildernes 145 mener jeg den heter. Super stabil både i rolig og urolig sjø. Kan stå i setet og padle den som et sup brett. Stor bagasje plass i tre vanntett rom. Vertikalt ror bak. Skal jeg ha meg ny kajakk blir det uten tvil en ny slik. Elsket den i tiden jeg hadde den. Hardplast kajakk som tåler mye juling. Masse plass å pakke utvendig og om ønsket. Med sitt litt eskimo-look i utforming glir den nydleig i vannet. Bør prøves.
 16. 99% sikker jeg så en slik for første gang i forgårs da jeg var ute og fluefisket. Lå i ei bøtte med vann. Høres lite koselig ut...
 17. Var en beklagelse med glimt i øye Hehe. Ser hva du mener men har ikke tro på at dette blir noe fremtidsproblem fra ola nordmann.
 18. Beklager på det sterkeste Tom 42. Forurensningsobjekt da. Tror du har lite og være redd for uansett.
 19. Om en skal holde seg til det trådstarter startet med om dette kommer til å bli en miljøbombe i utmark har jeg MEGET lite tro på det. Når det gjelder lyd så tviler jeg på det at det vil føre til plage med mindre folk har en noe over snittet hørsel. Mtp ant som farter langt ut på skauen og fjellet med disse klossene i tillegg, har jeg en følelse av at dette er dratt litt ut av sin realitet her. Når det gjelder overvåking så blir vi alle det om vi vil eller ei. HVer gang vi lastner ned en app e.l på tlf vil den ha tilgang til gps data. bilder og kontaktlister osv. Alle de kameraer som er plassert rundt om langs veier og bygninger som det hvert fall ikke står: HEI JEG FILMER DEG!!! Vi lever i et overvåker samfunn og det er noe vi ikke kommer unna om vi vil eller ikke. MEN, til topic, Nei tror ikke dette blir et problem. Dronen er ikke problemet. Personen bak derimot, får man bare håpe har gode hensikter. Og skulle uhellet være ute og noen fikk et bilde av deg på tur, Ville det virkelig vært så ille? Det klages og sytes over en lav sko om våpenloven over dammen men her inne skal vi skyte ned droner over en lav sko fordi den suser litt i nabolaget. SERIØST!!!!
 20. Vindfjell (sørøst for Skrimfjella, Telemark) har hatt mye multer i år. Har møtt en del av den eldre garde der på tur. Men såpass sent som nå må du nok lete litt etter de områdene det ikke er plukket i for å finne noe. Men lykke til. Om du drar dit får du nok en fin tur uansett. Lykke til.
 21. Får fine fiskestang holdere til kajakk/båt som kan brukes. Både biltema og skittfiske har dette som jeg har brukt med stort hell. Monteres slik at det ikke står i veien ved padling.
 22. Er jo langt fra alltid det handler om å ha med seg sivilisasjonsting. F.eks så har jeg et 2 manns telt som veier like over 2,8kg. Kunne sikkert byttet det ut med sånn super light telt som veier mellom 1-1,5kg. Men å betale syke 7 kanskje 8-9000 kr for et telt er galskap i mitt hode. Soveposen min en helårspose veier sikkert like under 3,5kg. Kunne sikkert n\byttes ut med en dunpose på litt over kg. Prisen er sikkert 3-4 ganger så mye og. Ikke vanskelig å spare både kg og gram i min sekk, men jeg ser ikke for meg at det blir noe tema å handle inn utstyr i slike prisklasser når jeg utmerket klarer meg med helt andre ting som både holder meg varm og tørr året rundt. Men det handler vel i bunn å grunn bare om prioriteringer av kr. Ser ikke for eg at gleden med å være ute i det fri øker med å ha superlett og skamdyrt utstyr. Men som en skrev over her så trener jeg litt mer og har heller ingen problem å nyte turene mine 110% selv med en sekk på 25kg. Men vi er jo forskjellige. Smaken er som baken, STOR og delt. God høst alle vandrere og loffere over det ganske land. Måtte turene bli mange og opplevelsene store og flotte.
 23. Er veldig lite bevist når det gjelder pakking av sekk. Tar med det jeg vil ha med og ferdig med det. Sekken havner av en eller annen grunn stort sett på 25-26kg- Det er innenfor det jeg klarer og bære der jeg ferdes. Nå skal det sies at jeg sjelden drar på turer med lange dagsmarsjer. Lettvekt har bare rett og slett ikke bitt meg og fasinerer meg i så måte lite i grunn. Lite trolig jeg kommer til å forandre på greia mi. Det funker og så har jeg det jeg vil ha med på tur uten tanke på vekt. Men kan skjønne at for noen er det stas å få den så lett som mulig. Vi har vel alle våre greier... God høst
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy