Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. juni 2025 i Innlegg

  1. Blåsyna er et navn på Østmarka-kartet som jeg synes høres forlokkende ut. Det er et høydedrag som ligger litt øst for Sør-Elvåga og Eriksvannet. Det har en bratt vestvendt skråning. Her må det vel være gode teltplasser? Nakne svaberg, åpen lys furuskog og utsikt med blåne på blåne bakover? Tursekken pakkes med telt og pølser og jeg dra opp bekken som renner ned nord i Eriksvannet. Stien går raskt over til ingenting og jeg kommer inn i tett urskog. Det er bratt klyving oppover og uvanlig tett vegetasjon. Jeg drar med meg halve skauen med kvist og kvast hengende fast i hår, klær og ryggsekk. "Det bør jammen ligge en bra leirplass her oppe", tenker jeg og angrer et lite øyeblikk på at jeg ikke tok den fine odden ved Eriksvannet. Vel oppe ser det ikke uten videre særlig lovende ut. Tett fuktig skog. Utrolig nok dukker det opp et lite område med flatt berg akkurat ved toppen. Ikke tidenes beste leirplass akkurat, men terrenget jeg akkurat har beveget meg gjennom gjør at jeg slår til på denne. Og antydning til blåsyn kan også skimtes mellom trærne. Det er deilig å ligge med åpen teltdør og høre myggen summe på den andre siden av nettingdøren. Halvt i søvne tror jeg også at jeg kan høre ulven ule denne natta i Østmarka...
    3 poeng
  2. Må slå et slag for Fjällreven Keb (basert på klesskapet her hjemme). Ekstra kraftig stoff på de plassene man vil ha det, stretch der man vil ha det. Vide bein på buksen som kan trekkes over skoen eller du kan trekke opp buksen om det er varmt. God lufting og gode lommer.
    2 poeng
  3. Jeg har veldig god erfaring med Rab sine diverse bukser men jeg har også et inntrykk av at det er mye samme greia uansett merke.
    2 poeng
  4. Enig med Tomas! Fjällräven Keb er en solid allrounder. Svært slitesterk, og flotte (men enkle) løsninger. Lundhags Makke er også litt i samme slag, men personlig har Keb bedre lommer, både lår og de øverste. Glad i norrøna men det er altfor mange modeller som har helt tullete lommer (de øverste). Hvis Keb blir for drøy for sommerfjellet vil jeg slå et slag for en annen Fjällräven-bukse: Abisko Lite. Tynnere, lettere, veeeldig smidig. Forsterket på knær og ved anklene. Hvis man vil ha en litt billigere variant så er Bergans Utne ganske lik, men kanskje ikke like robust. Har kun prøvd den på (pga fant ikke heeelt riktig str) men tør likevel å nevne Fjällräven Kaipak. En mellomting av Keb og Abisko Lite, vil jeg si.
    1 poeng
  5. Sverger til zipoff-bukse om sommeren, det er utrolig praktisk. Har veldig god erfaring med Norrøna Bitihorn-serien. Har også brukt en rimelig modell fra Jotunheim de siste årene.
    1 poeng
  6. Jeg var en av testerne til Bergans sommeren for 2 år siden. Jeg fikk tilsendt både bukse og jakke i serien du er interessert i. Buksa var for stor, så den fikk jeg aldri testet. Jakka derimot brukte jeg ca 30 dager på Hardangervidda Vest på turer med telt og fiskestang i all slags vær. Jeg ga jakka topp karakter i etterkant. Jakka er lett og pakker lite. Den holdt meg helt tørr på dager med mye regn. Under forflytning opplevde jeg at den også ventilerer bedre enn alt jeg har prøvd av tilsvarende produkter fra andre produsenter. Jeg ble også veldig glad i de to uvanlig store lommene i fronten. Den ene brukte jeg til oppbevaring av kart og kompass under forflytning. Ytterstoffet er bortimot lydløst og føles mykt og behagelig. Etter 30 dagers bruk så jeg ingen tegn til slitasje. Som en ekstra bonus kan du vaske jakka med Omo eller tilsvarende etter tur. Ikke noe hazzle med impregnering. For ordens skyld - jeg har ingen tilknytning til Bergans.
    1 poeng
  7. Er ikke dette samme løsning som Hilleberg Soulo og Allak? Der henger barduner på permanent. Jeg har Allak og synes ikke det er noe særlig knot.
    1 poeng
  8. Når det ikke regner og ikke er kaldt, går jeg i treningstights. Skulle været snu, trekker jeg bare skallbuksa utenpå.
    1 poeng
  9. Inreach Suspend Plan til 0 kr er tilbake! Slik jeg leser det må en hver 12. måned ha et aktivt abonnement som koster noe for å ikke miste kontoen. Supert, Garmin!
    1 poeng
  10. Grunnen til at hyttene åpner sent i området er villreinkalvingen. Enda en grunn til å utsette turen litt.
    1 poeng
  11. Snust lenge på Barents Outdoor sitt Snota 1 Ultralight telt, åpen dag og messetilbud så ble det jaggu med et telt hjem.. 3500kr syns jeg var OK deal.
    1 poeng
  12. Tror jeg brakk meg 4 ganger bare etter å ha lest trådtittelen... Tror jeg fortsetter med min vanlige turmat en stund til....
    1 poeng
  13. Hvis vekt og volum er viktigst, synes jeg frokostblanding med nøtter og tørrmelk fungerer best av alt. Veldig høyt kcal innhold, raskt å tilberede, og trenger ikke å bruke ett eneste gram med gass Jeg har med en liten kopp/boks med tett lokk, tilsetter kaldt vann, og rister. Vaskes egentlig ren på samme måten etterpå. Egentlig fantastisk på smak også, her kan man variere i det uendelige.
    1 poeng
  14. Jeg blander i babygrøt-pulver i havregrøten. Får en bra smak og konsistens, så kan man variere smaken mye med forskjellig babygrøt
    1 poeng
  15. Jeg bruker et Primus Prime Tech stove kit (1.3 l) en del på sommeren. Der er innpakningsposen en "cosy". Den er utrolig effektiv til å holde på varmen. Pasta som skal kokes i 10min settes i denne etter oppkok. Et nytt oppkok etter nesten 10min tar sikkert under 20sek til det fosskoker igjen. Burde fungere som bare det på grøt.
    1 poeng
  16. Jeg bruker som regel snarkokt. Har blandingen (1/2 pose snarkokt Toro, dvs. ca. 75 g) oppi en stekepanne med høy kant, koker opp og lar småputre til passe konsistens. Så har jeg oppi ca. 3 spiseskjeer tørrmelk, rører rundt, og ordner til slutt smørøye, sukker og kanel. Ordner kaffe først og drikker den mens grøten putrer. Bruker ganske lite brensel egentlig, for har knapt effekt på brenneren etter oppkoket. Om jeg bruker vanlig grøtris har jeg vann i risen kvelden i forveien og lar den stå over natta. Det reduserer koketiden vesentlig, men funker ikke så bra om det fryser. Kan være fint på høsten.
    1 poeng
  17. Etter et par strålende overnattinger på vårparten i fjor så bestemte jeg meg - mer av dette. Det neste året skulle jeg sove ute én gang i måneden, og jeg skulle lage meg noe god mat samtidig. Formålet var å tvinge meg ut de månedene av året jeg ikke tidligere har overnattet i naturen. Og det klarte jeg. For en tidligere go'værs-telter så har det vært utrolig mye mestringsfølelse å hente fra netter med heftig regn, kraftige vindkast og mange minusgrader. Selv om bildene kan gi uttrykk for at det alltid var sol, så husk - bilder lyver. Stort sett dro jeg ut tidlig på ettermiddagen på hverdager og tilbake på jobb dagen etter. Tanken var å senke terskelen, gjøre det til en del av dagliglivet. Ikke se på det som noe tungvint å komme seg ut. For dere forum-folk så er vel det kanskje selvsagt allerede. Det er nesten først når jeg ser alle turene samlet som her, at det går opp for meg hvor mange fine opplevelser jeg har hatt det siste året. Og hvor mye god mat jeg har spist på tur. Og selv om prosjektet som ble etablert i fjor nå er fullført, så skal jeg fortsette å sove ute. Hver måned. Hele året. (grunnet sykdom, vinterferie og livet generelt kom jeg aldri ut i februar, men later som det ble 12 netter uansett) - Juni 2024 - Toast med nduja og gruyere Juli 2024 - Tagliatelle med chorizo og pinjekjerner August 2024 - Quesadillas med bønner, oliven, avokado og salsa September 2024 - Risotto med kantarell og parmesan Oktober 2024 - Lammeburger med yoghurtdressing November 2024 - Lapskaus med pinnekjøtt og vossakorv Desember 2024 - Landbrød med eggerøre og sprøstekt spekeskinke Januar 2025 - Shakshuka med posjerte egg og merguez Mars 2025 - Ravioli med oksekjake og gremolata April 2025 - Ceviche med villkveite og srirachamajones Mai 2025 - Kanelsnurr med drøye mengder smør og sukker
    1 poeng
  18. I ett år har jeg nå jevnling postet turvideoer på YouTube. En opptelling viser at jeg siden 6. mai 2024 har lagt ut 44 videoer, der de fleste av disse er turvideoer. Så hva har jeg lært i løpet av dette året? Først og fremst: YouTube er ikke enkelt. Hvis du ser for deg tusenvis av abonnenter og hundretusener av visninger i løpet av kort tid, så er sjansen stor for at du blir skuffet. Her er det egentlig bare å gå inn med lave forventninger og ta det som det kommer. Det viktigste er at man trives med det man gjør. Selv om du følger rådene som alle "eksperter" gir, med gode titler og tumbnails, utfyllende beskrivelser og godt innhold, så er det ingen garanti for at du vil lykkes. Men plutselig ut av ingenting, så er det en video som fanges opp av algoritmene, og får tusenvis av visninger og mange nye abonnenter. Men hvilken video det er som slår an, er etter min erfaring umulig å spå. Personlig så lager jeg videoer uten tale, såkalt silent hiking, der jeg prøver å vektlegge lyd og bilde. Det er en stil jeg er komfortabel med, og som jeg vil fortsette med. Det fine med å lage videoer, er at man stadig lærer noe nytt. Både hvordan fotoutstyret virker, hvordan man skal få det beste ut av utstyret man har, og ikke minst lære seg nye knep innen redigering av bilde og lyd. Og er det noe man lurer på, så har man jo YouTube! Personlig har jeg et prosjekt der jeg sover ute minst en gang i uka, noe jeg nå har gjort i 142 uker. Det gjør at jeg er "nødt" til å dra ut, der man mange ganger heller hadde blitt liggende på sofaen uten dette prosjektet. Det har også gjort at jeg regelmessig har blitt å lage videoer. Nå bor jeg sånn til at det er kort vei ut i naturen og flere av videoene har blitt laget rett opp i skogen her. Det har også gjort at det har vært lettere å ta med seg fotoutstyret, selv om man ikke alltid har vært så gira på det. Men når man først har kommet seg ut, så angrer man jo aldri på det etterpå, når man sitter ved bålet og koker morraskaffen! https://www.youtube.com/@janrolsenfoto
    1 poeng
  19. lite med høyfjell, men hadde prøvd et sted innenfor det røde skraverte område ... ulvesonen altså ..
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.