Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. feb. 2024 i alle områder

  1. Det ble en flott tur på vidda over Rjukan denne helgen. En runde på ca 25 km blant annet innom Ormetjønn, Store Sandvatn og Fagerhaugtjønn. Lørdag bydde på mye tåke, isregn og veldig lite sikt. Ikke de aller beste forholdene. Værmeldingen viste sjanse for sol på søndagen, så da ble det slått leir tidlig. Hvorfor bruke den resterende mila+ ned til Krossobanen i dårlig vær når man kan gjøre det i finvær neste dag? 😁 Været innfridde så til de grader i dag, og jeg innså at det er på tide å pakke solkremen igjen. Noe lettere solbrent på nesetuppen. Drømmedag i fjellet! Nytt for turen var Vorn SR10 hoftebag til å dra pulken med. Denne blir foretrukket valg fremover. Stort og solid hoftebelte, og fortsatt plass til å ha de viktigste tingene i nærheten, uten at man blir svett på ryggen som med en sekk. Det gikk helt fint å gå uten skulderstroppen også. Prøvde også ut en ny Rett i koppen variant (Lasagne-pasta). Likte det nye formatet som ikke tar opp supermye plass i sekk/pulk! Stemningsbilder:
    5 poeng
  2. Kjøpte samme. Jeg har kun brukt parafin/besinbrennere. Men siden ungene skal stå for matlagingen framover ble dette husets første gassbrenner. - Lett - Stødig - God flammespredning - Forvarmingsbøyle og mulig å snu gassboksen opp/ned. Jeg kommer nok til å fortsette med flytende drivstoff til 90% av turene mine, men denne var helt super til ungene og kona
    1 poeng
  3. For en som ikke har så mye erfaring med flytende drivstoff, hva er årsaken til at du velger flytende over gass når det er plussgrader?
    1 poeng
  4. Hva er deres frokost til langturer på vinter? Her er en kort film fra min personlige favoritt!
    1 poeng
  5. Takk for dette og innsikten din. Dette er også svært viktig å markere motstand mot. Jeg håper virkelig vindkraftsforlaget blir sablet ned, som du sier. Det er et forferdelig scenario og grusomt å se for seg hvordan de mest kjente fjellene i regionen kommer til å bli seende ut. Og de kommer til å bli særdeles synlige fra alle andre fjellområder i mange mils omkrets. Selv er jeg veldig glad i området rundt Ljøsenhammeren, det er et nydelig kulturlandskap. Det er også helt utrolig hvis Bodø kommune innlemmer en slik juvel av en kommune og svarer med å gjøre alt som ikke er en del av en nasjonalpark til en industripark. Det er imidlertid ikke god å si hva ordføreren kan finne på. Det er viktig å markere en sterk motstand allerede nå, for med en gang det gis grønt lys for konsekvensutredning ruller ballen og blir mye vanskeligere å stoppe. Konsekvensutredninger er som NRK i senere tid har vist ofte av svært tvilsom faglig kvalitet. Til slutt vil jeg takke de av dere som har signert oppropet. Dette er jo et fjellforum og våre fjell og natur er under angrep.
    1 poeng
  6. Familien til madammen har hytte ved Krokvatn. Litt vanskelig å se på kartet i trådstart, men det blir mer eller mindre omkranset av vindturbiner. Jeg tror ikke vindkraft har nubbesjans i disse områdene. Det er svært viktige vinterbeiter for Saltfjellet reinbeitedistrikt. Det er svært populære friluftsområder. Og det er allerede stooor motstand mot disse. En annen ting som man bør engasjere seg i, er dette dolomittuttaket på Ljøsenhammeren til SMA: https://xn--bodposten-n8a.no/onsker-fortgang-i-konsesjonssak-i-bodo/ Hvorfor? Disse sakene har en sammenheng. En konsensjon til dolomittbrudd vil brukes som et argument av Nordic Wind. De sier allerede at vindkraft ikke vil ha noen effekt på reindrift fordi det er planlagt dolomittbrudd i trekkveien til vinterbeitene, og ar vindkraft derfor ikke vil påvirke vinterbeitene.
    1 poeng
  7. Jeg måtte le da jeg leste dette. Det minnet meg om «Norwegian Blue»-sketsjen: https://www.youtube.com/watch?v=4vuW6tQ0218
    1 poeng
  8. Du må til en viss grad akseptere at ting og tang blir fuktig, både på vinter tur og sommer tur. Men om fuktigheten trenger inn i soveposen og fryser til is, da har du en case! Bruker du dun sovepose, kan denne bli ubrukelig selv på sommeren om den blir fuktig, da dunet "kollapser". Da er syntetisk sovepose bedre, men ikke hvis det fryser til is. Tenker at det viktigste på tur er å holde soveposen mest mulig tørr og unngå at denne blir fuktig. En måte er som sneakyowl skriver. Klær, sokker, lue etc tørker jeg på kropp når jeg er ute eller inne i teltet. Skal du tørke alt super tørt, blir du sittende hele dagen og tørke før du drar videre. Har vært på felt øvelser i militæret hvor jeg opplevde at alt jeg hadde ble gjennomvåt og frøys til is, alt unntatt undertøyet som kun var gjennomvåt. Men heldigvis hadde jeg tørr sovepose. Fikk først tørka tøy og utstyr fri for is og tørka resten på kropp, da øvelsen var ferdig og vi var på vei hjem, var jeg tørr og fin fra topp til tå Det handler om rutine, øvelse og mestring. Februar og -5 til -10, samt tørt vintervær, skal du være nokså uheldig å bli våt, om du ikke går gjennom is eller detter ut i et vann etc. Da skal du klare å holde deg selv og utstyr relativt tørr. I Sør-Norge er det såpass lyst og sola gir varme nå i slutten av februar, slik at teltet tørker av seg selv om den står i sola. Da kan du også tørke soveposen om du henger den ut i sola selv om det - 10 grader.
    1 poeng
  9. Kun en liten lokal tur i dag, i 10-15cm nysnø som ligger oppå den gamle frosne snøen, så var greit å gå. Kjekt å få brukt beina litt igjen i motbakker. Kom over masse rådyrspor som jeg begynte å følge, og plutselig over en kolle spratt det opp flere rådyr og løp avgårde, tror vi skvatt like mye alle sammen Var ganske surt og kaldt på toppene i vinden dag, selv bare med 4-5 kuldegrader. Ble 6,4km på 2 timer.
    1 poeng
  10. Same shit begge to mtp stålet, men Brusletto Bamsen er i min mening ren idioti. For stålhåndtak av denne typen kan bli svært kaldt og glatt når det er dårlig vær, i tilegg har den dårlig fingervern og ikke minst vil den være tyngre enn nødvendig. Så Femund er hakket bedre, og har et bedre fingervern. Men i min mening er den også stort sett laget for å se pen ut. Og hvis du fakisk skal ha en god kniv, ikke bare en motesak i beltet, så er det greit å se på kniver som har full flat grind eller sabre i stedet for den tradisjonelle skandinaviske slipemetoden vi bruker. Da får du kniver som veier mindre og som glir mye bedre gjennom det du skjærer i. Samt at plasthåndtak eller ubehandlede trehåndtak gir best grep om kniven. Selv er jeg glad i Spyderco sine, og hvis du vil ha noe som tilsvarer en tradisjonell norsk turkniv så er det Enuff 2 eller Waterway som vil passe best. Da snakker man om kniver som er laget for ytelsens skyld og ikke syns skyld. Som glir bedre i gjennom treverk og sitter bedre i hånden.
    1 poeng
  11. Finfin video! Agående trening til langtur har jeg et tips som er et godt supplement til å faktisk bare bære tung sekk på tur. Det er ikke alltid en har tid til å dra ofte på tur for opptreningens skyld. På tredemølle, sett helling i maks (på treningsenteret jeg frekventerer er dette "15%"), og gå non-stop i 30 minutter i alt fra 5 til 6.5 km/t. Dette blir du garantert sliten av, og ganske så seig i benene av også. Et morsomt mål er å gå 3 km på 30 minutter eller mindre, altså at du må ligge på minst 6km/t hele veien, tidvis gjerne litt mer siden noe av det forsvinner i tredemølle-magien🙄 Dette er noe jeg gjorde ukentlig/annenhver uke en stund før langturen min over Island i fjor blant annet. Det hjelper definitivt på for å få seigere ben, og det tar ikke mye tid. God psykisk trening er det også (30 minutter føles leeeenge).
    1 poeng
  12. Det gikk fint å gå slike lengder med 24kg sekk, ble litt sår på hoften de første dagene bare. Jeg trente med sekk på 35kg før jeg dro på turen, ca 1-3 ganger i uken 5-10km om gangen. Det hjalp veldig med å gjøre kroppen vandt til sekk. Nå er jeg i militæret og sekken veide 55kg sist gang jeg veide den. Man går naturligvis sjeldent over 15km dagen med så tung sekk, men nå føles 30kilo ut som ingenting. Lærdommen jeg har tatt fra det er at du burde gå regelmessig med blytung sekk. Mye tyngre enn du skulle trodd, på treningsturer. Da blir ikke sekken på 25kg et problem lengre. Hvilken tur planlegger du? Hvor langt må du gå og hvor mye kommer sekken til å veie?
    1 poeng
  13. Jeg hadde 2 depoter. Ett på TORSETLIA, og ett på KVANNDAL. Bærte altså da mat for 9dager, så for 5 dager, så for 6 dager. Sekken veide mest på dag 1, klarte å få den ned i 24kg. Værtene på Torsetlia er kjempehyggelige, og de tok gladelig imot depoet mitt. Kvanndal fikk jeg levert maten min av noen som skulle gå med meg i noen dager. Men det er en slags veiresturant der som helt sikkert kommer til å hjelpe deg med depot. Endte opp med 100 havgregryn til frokost. Men har aldri vært så lei havregryn som når jeg kom hjem. Vil anbefale å mikse det litt opp med andre ulike frokostblandinger nå og da. Jeg lagret mye av planleggingen i en docx: https://drive.google.com/drive/folders/1CXSEDOnxZHu_H_hKxIj9nMClItheFzpj?usp=sharing Lagde også en Youtube video av turen:
    1 poeng
  14. Ja, det ble tur :). Fullførte turen på 21 dager (1 hviledag). Og gikk ned 1kg, noe som forsvant på under en uke etter jeg var ferdig med turen.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.