Gå til innhold
  • Bli medlem

Nye tur-/fjellski til kona. Ønsker tips. Åsnes Liv/vikafjell/vidda/amundsen?


Anbefalte innlegg

Kona skal ha nye ski.

Hun er uerfaren på ski, og ønsker noen gode ski, og gode støvler. De må være lett å gå med, gi bra glid og være stødige/lett å holde balansen på. Hun kommer kun til å gå uten, eller med veldig lett sekk.

De kommer til å bli mest brukt i oppkjørte løyper, men etterhvert littegrann utenfor løypen på ganske flate viddeområder som f.eks. Vidden mellom Ulriken og Fløyen i Bergen, på kvamskogen, voss, geilo osv. Ikke noe toppturer med andre ord.

Hvilken ski kan passe for henne? Jeg har tenkt på om kanskje Åsnes Liv, Åsnes Amundsen, Åsnes Vikafjell, Åsnes Vidda kan være noe. Jeg har ikke så god peiling på forskjellige skityper egentlig. Hva vil dere anbefale av ski?

Er kortfell noe som kan være greit å prioritere å ha på skien?

Hva med sko og bindinger? En hvilkensomhelst bc binding? Hvilken sko er greie? (Skal selvfølgelig prøves)

Om noen ser noen tilbud, så er de helt knall med noen gode tips der :)

Takker på forhånd for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Min man og jeg har begge to et par Åsnes Rago, som jeg tror er lik Amundsen. Det er de skiene jeg pleide å bruke på hytte i scooterpreparerte spor. Men det er bare ikke langrennski. Eneste teknikk du kan bruke på dem er gange-teknikk og det går ikke fort. Jeg endrer nå ofte opp å gå med vanlige langrennski uten stålkanter isteden. I fjor kjøpte min mann et par Åsnes Vikafjell på salg til kr. 300 og dette er nå de skiene har bruker der. Han har montert vanlige bindinger på dem og kan nå bruke vanlig skiteknikk. Jeg vil nok tro at denne typen ski er best å bruke når du går mye i spor, men ønsker å ha en stålkant. Skien har bare 2/4 stål og er derfor relativ lett.

Jeg har også kjøpt et par vikafjell til en person som skulle ha et par ski til både fjellbruk og i spor og da kjøpte jeg med BC binding. Satser på at det holder hvis snøen ikke er for myk. Hvis du har tenkt å bruke skiene utenfor sporene i påsken (hytte til hytte aktige sporer) er det ofte ruter der mange har gått før deg og hvor du sikkert kan bruke de litt smalere ski. Ved turer gjennom løssnø på steder der du er førsteman som lager spor, hadde jeg brukt Amundsen.

Ja, kortfeller er verdt å satse på. Kjøp dem litt smalere enn skia, slik at stålkantene får godt feste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :)

Det blir nok aller mest i løype, ihvertfall til å begynne med, og sikkert etter det også. Isåfall går jeg først og trakker opp spor hvis vi skal gå utenom løype, og det blir mest sannsynlig kun på hardt føre.

Så Åsnes Vikafjell med en BC-binding kan være ett godt valg? BC-Manuell eller auto? Hva er forskjellen?

Eller kan Åsnes Holmenkollen være ett bedre valg? Og heller supplere med ett annet par den dagen vi skal utenfor løypen?

Det er litt viktig a hun får en fin langrennsfølelse, slik at hun synes det er litt gøy å stå på ski. Samtidig som hun må føle at hun har litt balanse og kontroll i de evt. småbakkene vi skulle treffe i løype.

Hvordan er det å kjøpe ski på nettet? Finner de ett par med passelig spenn for den aktuelle personen? Eller må jeg bare satse på at det blir bra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er det å kjøpe ski på nettet? Finner de ett par med passelig spenn for den aktuelle personen? Eller må jeg bare satse på at det blir bra?

Jeg tror nok at nettkjøp blir satsting. Min mann gjørde det med sine Rago-ski i webbutikken til Åsnes. Den fungerer greit, men han har mye mindre spenst enn jeg har som kjøpte på Sportslager, der de målte spennet med et papirark.

Manuell eller autobinding er vel litt smak og behag. Jeg synes selv at manuell binding er lettere å åpne når du har trynet og ligger litt hulter til bulter. Begge typer binding klarer å fryse seg fast etter en natt ute. Da er det bare å tine dem foran en peis (eller primus).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For tung ski er ikke noe for nybegynnere, stålkanter derimot gir bedre kontroll. Jeg ville derfor sett bort fra Amundsen ol. tyngre ski. Vikafjell er sikkert ok, og kan fås på salg overalt nå. Jeg liker Åsnes Holmenkollen og Fischer Steellight/Powerlight veldig godt. Steellight er lettest, Holmenkollen har felllelås.

http://www.oslosportslager.no/produkt/fischer-powerlight-wax-lett-marka-fjellski-20079.aspx

http://sportsnett.no/s/p.aspx?pid=242&cid=338

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt å følge deg og kona. Dere kommer liksom fra to verdener. Men nå er hun altså klar for tur.

Hvorfor legge så mye penger i utstyr, når du får ski i en bruktbutikk for en hundrelapp.

Når det gjelder feller kan du jo se på mitt innlegg: SÅ ENKELT VAR DET.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt å følge deg og kona. Dere kommer liksom fra to verdener. Men nå er hun altså klar for tur.

Hvorfor legge så mye penger i utstyr, når du får ski i en bruktbutikk for en hundrelapp.

Når det gjelder feller kan du jo se på mitt innlegg: SÅ ENKELT VAR DET.

Hehe. Ja, jeg kan skjønne at det kan være litt underholdene. Hun har da ikke profil på fjellforum, så hun lurer på hva jeg gjør her inne hele tiden.

Ja, vi er fra to forskjellige verdener, og faktisk fra to forskjellige sider på kloden også :)

Men det finnes ingen stoppere for kjærligheten, og jeg ville ikke byttet henne ut for en som var annerledes. Men nå er hun klar for tur ja :) Tar det steg for steg ;) Så må hun gjøres litt vandt før barna kommer, siden de skal avles opp av far til å bli skikkelige fjellfolk :-)

Ja, jeg så din løsning for kortfellefeste. Fantastisk bra! Jeg er kanskje litttegrann skeptisk til hvordan det vil gå når glideren du smeltet inn blir litt skrapt opp? Kanskje skien vil begynne å trekke vann? Eller?

Hvis du har noen gode tips til bruktbutikker i Bergen som kan ha ski inne, så tar jeg gjerne imot forslag. Jeg vet om ett miljømarked på møhlenpris, men det meste de selger der ville jeg definert som boss.

Jeg så også på finn.no for noen dager siden, og der fant jeg ikke så mye i området som virket veldig bra. Det kan være greit å kontrollere spennet og smørelommen, slik at hun får noe som både gir grep og glid når vi skal på tur. Derfor er jeg litt skeptisk på å kjøpe over nett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Masse forskjellige skipakker rundtom.. Blir litt surrete av å se på alt ;)

Jeg ser at Atomic Mountain BC har kommet best ut i test her: http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article235425.ece

Den har målene 59-50-55, vekt 1900g (198) og koster 2499,- på XXL med BC auto bindinger og sko på xxl. http://www.xxl.no/vintersport/langrenn/skipakker

Kan noen av de andre pakkene de har på XXL og være noe? F.eks. "Madshus Fjellskipakke BC50, BCX2, BC Auto" for 1699,- ? http://www.xxl.no/vintersport/langrenn/skipakker/fjellskipakke-bc50-bcx2-bc-auto-1077086

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om bruktbutikk... jeg kjøpte mitt første par fjellski på Heming skiklubb sin årlige skimesse. Det er et kaos av folk, men vi kjøpte ski med bindinger til en hundrelapp. Men slikt utsalg er bare 1 gang i året. Jeg har også både kjøpt og solgt skisko på finn.no.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det begynner å bli tomt i butikkene. Men vi har gått til innkjøp av Åsnes Vikafjell med BC-auto binding, nye lette staver og 35mm kortfeller :evil:

Etter å ha prøvd på 4 skopar, falt valget på ett par alpina sko.

Var veldig i tvil om vi skulle gå for fischer powerlight siden de er bedre i løypen. Men de ble en del dyrere, og ikke like stødig til fjellbruk som jeg håper det kan bli en del av.

Han i butikken synes det var litt rart når jeg ville teste spenn på fjellskiene, siden dette var mest forbeholdt langrennski. Men han gjorde det nå allikevel, og tok også papirtesten på flatt gulv. Da fikk vi bevist at det paret med ski passer veldig bra til hennes vekt :evil:

Så nå gleder vi oss til påsken, og håper på bra vær på hardangervidda :evil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.