Gå til innhold
  • Bli medlem

All aktivitet

Denne strømmen auto-oppdateres

  1. Siste time
  2. Hei, Får man kjøpt fiskekort andre plasser enn Käringsjön stuga på svensk side ? Planen er å parkere ved Käringsjövallen og packrafte ned mot Rogen-Bredsjöen-etc
  3. Produkter for kuldeanlegg, CO2 gass og DTEK3 lekkasje søker
  4. I dag
  5. Hvis vekt og volum er viktigst, synes jeg frokostblanding med nøtter og tørrmelk fungerer best av alt. Veldig høyt kcal innhold, raskt å tilberede, og trenger ikke å bruke ett eneste gram med gass Jeg har med en liten kopp/boks med tett lokk, tilsetter kaldt vann, og rister. Vaskes egentlig ren på samme måten etterpå. Egentlig fantastisk på smak også, her kan man variere i det uendelige.
  6. Nei, men i alle tilfeller handler det om å selge inn ideen sin. Der er jeg enig i at janteloven et lite hinder på veien, men klarer man ikke å selge inn ideen så vil man ikke komme langt. Man trenger kanskje ikke å investere så mye i kroner og ører, men man må investere mye tid. Tid man kunne brukt på en "vanlig" 8-16-jobb. Har man det i tillegg, så spiser man opp fritida. Det er langt fra ide til inntjening. Med mindre man kan selge ideen til noen andre, som man kan få kommisjon på. Da skal ideen være sabla god, og man skal være enda bedre til å prate for seg. Skal man lage et produkt man skal selge selv, må man bruke tida på markedsføring. Det kan også være kostbart å drive markedsføring i en tid der vi drukner i, ja, markedsførte produkter. Fjellsport-podden har en episode der de prater om "utstyr de skulle ønske fantes", og bare i løpet av den podcast-episoden kom det frem mer interessante ideer enn det jeg har lest fra studentoppgaver her på forumet. Også her kommer det frem at noe av utstyret de diskuterer faktisk finnes, men ikke på det norske markedet. :
  7. Jeg blander i babygrøt-pulver i havregrøten. Får en bra smak og konsistens, så kan man variere smaken mye med forskjellig babygrøt
  8. Drar frem denne igjen..lurer på tur i samme område (men motsatt vei, fra Bygdin). Steinrøys gjennom Uksedalen, men hvordan er det ved selve Galdebergtjernet eller Langedalstjernet: Er det noen fine teltplasser der, eller bare steinrøys?
  9. Jeg bruker et Primus Prime Tech stove kit (1.3 l) en del på sommeren. Der er innpakningsposen en "cosy". Den er utrolig effektiv til å holde på varmen. Pasta som skal kokes i 10min settes i denne etter oppkok. Et nytt oppkok etter nesten 10min tar sikkert under 20sek til det fosskoker igjen. Burde fungere som bare det på grøt.
  10. Hei, Har du solgt teltet ?
  11. Gårsdagens i området du tenker. Truger og trinser ville jeg bille meg inn er et minste must. Skal selv gå Hardangervidda på langs om tre uker, om været ovenfra tilsier det...noe nærmere havnivå, men noe snø blir det. God tur! Satellitt
  12. Har du referanse eller eksempler på hvilke produkter du brukte?
  13. Du kan jo lage en "cozy", dvs isolerende trekk som passer til kjelen. Søk litt på YT, så finner du veiledning for å lage slike.
  14. Nei det er mange grunner og sammensatt. Men heller ikke slik at alle ideer krever masse investeringer og gjeld.
  15. Jeg har ikke forsøkt selv for jeg har som regel med nok drivstoff til det jeg skal, men den hurtigkokte risgrøten: hvis man koker opp vann og har i grøt, og lukker lokket på gryte/kjele etc og lar den stå 5-6 minutt, vil ikke det være nok til at den blir ferdig på egenhånd uten å stå over varme? Jeg har gjort dette selv noen ganger med havregrøt hvor jeg bare lar den stå i gryten en liten tid etter å ha skrudd av varmen, og jeg synes den blir ferdig nok av det. Eller må den faktisk koke i 5 minutt?
  16. Takk :-). Ja, det kan jeg godt se. Og tak for link til senorge.no. Det værktøj ser ret godt ud - det vil jeg kigge nærmere på! /k
  17. I går
  18. Det er fremdeles mye snø på/rundt Snøhetta, så det er mulig du må revurdere ruten litt. Sjekk snødybe-kartlag på senorge.no Her er et bilde jeg tok av Snøhetta (håper jeg) fra Folldal (ish) for noen dager siden:
  19. Øverst i sekken. Har aldri blitt knust!
  20. Har samme problem med min Norseraft 3år gml, brukt 5-6 ganger, . Fant ikke lekkasje med salo såpe. Fylte på litt sporgass og brukte lekkasje - søker. Det var drøssevis av micro lekkasjer langs bunndelen og der stoffet har vært brettet. Disse micro lekkasjene viste seg ikke med såpe selv om jeg visste hvor de var. Har sendt en henv. til butikken og håper at de godtar reklamasjon.
  21. På tide å ta med litt mer gass om sommeren da På bålet tar jeg kjelen til side etter oppkok av vann og lar den stå på utkanten og nærmest trekke. Ikke direkte sterk varme.
  22. Jeg bruker som regel snarkokt. Har blandingen (1/2 pose snarkokt Toro, dvs. ca. 75 g) oppi en stekepanne med høy kant, koker opp og lar småputre til passe konsistens. Så har jeg oppi ca. 3 spiseskjeer tørrmelk, rører rundt, og ordner til slutt smørøye, sukker og kanel. Ordner kaffe først og drikker den mens grøten putrer. Bruker ganske lite brensel egentlig, for har knapt effekt på brenneren etter oppkoket. Om jeg bruker vanlig grøtris har jeg vann i risen kvelden i forveien og lar den stå over natta. Det reduserer koketiden vesentlig, men funker ikke så bra om det fryser. Kan være fint på høsten.
  23. Mente tilberedning av risgrøt! Havregrøt har jeg kontroll på
  24. Var det ikke en undersøkelse om titanplugger fra Teragon? Eller husker jeg helt feil. Det er i alle fall ett produkt som er i handelen, men neppe i noe stort volum...
  25. Ja, det er mer enn ganske konservativt. Og det går stort sett helt fint. Har ganske mye å gå på med dagens støyfjerningsteknologi og du vil se at de fleste av fuglebildene mine er på vesentlig høyere iso. Låste ISO på 200 denne gang da det er mørk fugl i mørke omgivelser i overskyet vær og ville ha noe å gå på da man ofte må trekke opp eksponeringen noe etterpå. Og så ble skyene vesentlig mørkere enn da jeg startet så hadde nye mer komfortabel lukkertid opprinnelig, men justerte ikke isoen underveis. Kjører nesten alltid på auto-iso "med tak" ellers for kompensere for vekslende forhold.
  26. Skarpt og fint bilde, men som du sier betinger det at motivet og kamera er i ro. Har du experimentert og sett hvor høyt du kan trekke ISO, og likevel få bra resultat? Exif sier ISO 200, det er ganske konservativt? Har du forsøkt å gå litt høyere? Feks 1/800 og ISO 6400, vil gi samme eksponering og du har da lukkertid raskere enn 1/brennvidde.
  27. @BendikIv, jeg forbereder porsjoner hjemme, med lettkokte havregryn, tørrmelk fra Mayah og har i sukker, salt tørket frukt og hakkede nøtter. Blandingen er i vakuumposer, som tåler sous vide. På tur varmer jeg vann, og heller opp i posen, rører og lar det trekke til det er spisbart. Det er en fordel å ha posen oppi "noe" som støtter og holder formen, da den blir veldig slapp i møtet med varmt vann.
  28. Nei, det er nok bare jantelovens skyld at ikke alle disse geniale ideene har blitt noe av.
  1. Last inn mer aktivitet
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.