Gå til innhold
  • Bli medlem

Energibarer


Kjell Iver

Anbefalte innlegg

Jeg liker ikke XL-1 og Maxim sine energibarer. Da spiser jeg heller favorittsjokoladene som er Lion og Japp (spiser du japp blir du kjapp!). Kan heller anbefale energitabletter og gel fra de kjente "energimerkene". Enig at new energi også er god. En mulepose med tørket frukt, mandler, hasselnøtter og rosiner gir også mye energi (både proteiner og karbohydrater).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er enig med dere som anbefaler komablandinger med nøtter, rosiner, sjokolade etc. For meg føles dette som et tilskudd som gir mer langvarig energitilskudd enn de fleste energibarer.... (Kanskje bortsett fra Snickers som nevnt her, men den er jo nesten som en bombe; full av nøtter, karamell og sjokolade....). Men når det gjelder komblandingen da, så har jeg god erfaring med å tilsette litt salt så man også får tilskudd av det. I tillegg er jeg veldig begeistret for å ha VALNØTTER i blandinga i tillegg til andre nøtter. Mykere nøtter som er lettere og raskere førdøyelig for kroppen enn hasselnøtter og andre "harde nøtter"...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ganske lang erfaring på akkurat dette med å finne den mest effektive energikilden som er kjapp og har lang levetid. Bakgrunnen min for dette er at jeg som 15 åring fikk diabetes, og spilte ishockey på høyt nivå. Etter litt prøving og feiling, fant jeg flere alternativer til dette. Det gjorde at jeg kunne fortsette hockeykarrieren i mange år, uten problemer.

Den absolutt viktigste ingrediensen for at energien skal vare, er fiber. Jo grovere brød, jo lengere varer energien, da dette tar lengere tid for kroppen å forbrenne. Videre er selvfølgelig karbohytrater viktig, da disse gir et ganske raskt opptak i kroppen. For meg har dette vært en forholdsvis enkel prosess, da jeg har målt blodsukkeret etter at jeg har inntatt ulike varianter av "energipakker", for å finne ut hva som funker best.

Uavhengig av ytre foruysetninger, og situasjon er grovbrød med smør & brunost, eller nugatti/sjokade desidert det beste. Brunost har i tillegg mange gode ting som kroppen har godt av. For å få opp blodsukkeret raskt, og holde det "oppe " over lengere tid, er det ingenting som slår dette, uansett hva reklamer sier. I tillegg er selvfølgelig evt sportsdrikk også effektivt for å "booste" energien, men drikke alene borbrennes like raskt som man tar det inn, uten fiber.

Snickers er også en sikker vinner, for meg. Den gir bra med energi, og holder energien oppe ganske lenge. Snickers er jo også en solid sjokolade , som tåler en støyt, og er enkel å plassere i bagasjen/jakka etc.

Har ikke brukt så mye energibarer, men har vært innom maxim, og et par andre. Har funnet ut at disse ikke gir den ønskede effekten like bra som brød med brunost/sjokoladepålegg.

Det absolutt viktigste er at man fyller litt på med energi hele tiden, da dette gjør at man ikke tømmer lagrene i kroppen. I tillegg er det også forskjell på hva man bør ha i seg, i forhold til type aktivitet. Aktivitet med høy intesitet, forbrenner mer karbohydrater, enne aktivitet med lavere intsitet over lengere tid. Skal man forbrenne fett, er det vel ganske kjent blant de fleset at da må man ha lengere økter, med lavere intensitet, enn hvis man for eks skal trene hurtighet. Dvs at man også må passe på så man får i seg nok fett & proteiner, når man er på turer som er lange.

Det er også svært individuelt hvordan man forbrenner energien i kroppen, og også hvor raskt og effektivt kroppen tar til seg energien, så derfro vil dette alltid være en individuell erfaring.

Men mitt erfaring er at grovbrød, brunost, sjokoladepålegg og snickers er en sikker vinner, om forholdene tillater det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har problemer med å klare å stabilisere blodsukkeret, og det har ført til en del eksprimentering på turer. Min erfaring er at sukker tidlig i turen ikke er smart, da starter blodsukkeret å svinge. Men når jeg først er i gang med fysisk aktivitet, er sukker glimrende brensel. I tillegg til nøtte-/sjokolade-blanding som flere her har nevnt (mørk sjokolade funker best for meg), har jeg god erfaring med ulike kjeks-typer. Bixit har de små to-pakningene med grov kjeks med blåbær. Det er enkelt, de blir ikke våte og ekle, og de er greie å ha i lomma/sekkelokket.

Energi-barer er jeg ikke så glad i, synes de er dyre. Og dessuten slår de seg på fordøyelsen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Jeg er overrasket over at ikke flapjack har blit nevnt ennå.

Men da kan jo jeg gjøre det: Flapjack er en energikake som kommer i smakene karamell, frukt og sjokolade. Hovedingrediensen er havregryn!

Næringsinnhold for toffeesmak:

Pr. 100 g

Pr. 70 g

Energi

1917 kJ/457 kcal

1341,9 kJ/319,9 kcal

Proteiner

6,1 g

4,27 g

Karbohydrater

59 g

41,3 g

Fett

21,9 g

15,33 g

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig så er det veldig få kommersielle barer jeg er særlig imponert over. Absolutt ingen reell næringsverdi. Om jeg ikke laget dem selv hadde jeg gått i en helsekost og prøvd litt forskjellig(Organic Food Bars produkter er visst populære) og så bare søkt på nettet etter steder jeg kunne kjøpe store mengder billig.

Mennesker er ulike og optimal næring i mellommåltider er derfor ulikt. Ellers er jo smaken personlig også, og ganske viktig i et kort liv. lol

Personlig foretrekker jeg en blanding av rå cacao, agave(lønnesirup ol. er også bra greier. Honning kan være godt), cacao smør og varierende blandinger av tørket frukt, frø og nøtter. Om det ikke skal stå så lenge så har jeg gjerne noen eggeplommer oppi også. Slenger gjerne litt greier som vanligvis kommer i tillskudds kategorien også. Litt salt er heller ikke feil.

Nå synes jeg vel at en pose med tørket frukt og nøtter er veldig greit også. Mye enklere å lage også for den som ikke orker å gjøre seg så veldig mye bry.

Som med det meste annet så er kvaliteten mye høyere og prisen utrolig mye lavere om en lager ting selv.

Går kanskje på et nivå litt over normal interesse her, men du spurte om det beste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.