Jump to content

Jan Kristian

Aktiv medlem
 • Posts

  270
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jan Kristian

 1. Helsport Ringstind 2 til kr 2499,- https://www.helsport.no/ringstind-2-2018
 2. Jeg har hengt her en del da jeg en var mere aktiv friluftsmann, så derfor vil jeg legge ut litt info om organisasjonen jeg har startet. Jeg har startet organisasjonen Art For A Better World, med formål om å gjøre verden til et bedre sted, redde menneskelig, og gi mennesker en bedre hverdag og et bedre liv. måten jeg vil samle inn penger på i fremtiden er via salg av kunst, og nå er det innsamlingsaksjoner. Se her for mer informasjon: afbw.no og facebook.com/veldedighet
 3. Det er forresten bare å komme med anbefalinger om andre soveposer. Jeg må finne meg en god pose som ikke koster så alt for mye. Takk for alle svar!
 4. Hva med denne? http://www.fjellsport.no/produkter/soveposer/soveposer/ajungilak-denali-5-season-210-v.html Den blir kanskje litt varm for tidlig vinter?
 5. xxl selger den til 1299, så det er ikke så allt for stor prisforskjell. Jeg fryser noe lett, så jeg tenker å bruke den tidlig vinter/senhøst, men også vinternetter (ikke kaldere enn -15 tenker jeg). vi kommer nok ikke til å ha så veldig mange turer, muligens bare to - tre kanskje (litt ettersom hva vi får tid til), med overnatting i telt eller gapahuk. Har en tre sesongers jeg kan bruke hvis vi bruker lavou med mulighet til fyring hele natta. Det er også bare snakk om helgeturer i nordmarka, og vi kommer nok ikke til å gå så veldig langt.
 6. Jeg skal kjøpe meg ny vintersovepose, men er usikker på hvem jeg skal velge. har funnet to som virker interessante. den ene er fra helsport: http://www.helsport.no/no/produkter/SOVEPOSER_helsport/X-TREM/Isfjorden og den andre far mountain hardwear: http://www.fjellsport.no/produkter/soveposer/soveposer/mountain-hardwear-lamina-0-reg-h.html noen som har erfaring, eller tips om hvem jeg bør velge?
 7. Jeg har et klatretau som er ca fire år gammelt. Har brukt det lite, så det ser nesten ikke brukt ut, har lagret det på et tørt, mørkt sted hvor temperaturen ligger stabilt på romtemperatur.. Husker at jeg lerte på klatrekurset at man burde bytte det ut etter tre år selv om det er lite brukt forde tauet størkner.. (skal bare klatre på toptau) Det var infoen om tauet og hvordan det skal brukes.. spørsmålet er: er det trygt å bruke det?
 8. Du burde forresten overhale den av og til; skifte filteret som sitter under mutteren ved siden av nåla, hvis det er mye smuss i det. Rense dysa etter hvert, og bare holde ting rent. Du kan også bytte den bommulsgreia etter hvert, som holder på bensinen eller hva du måtte bruke når du forvarmer. Men jeg tipper det er flere her på forumet som har langt bedre peil på Omnifuelen en meg. Og hvis du er redd for å ødelegge ting, som egentlig er ganske vanskelig, så kan du jo høre med forhandleren om de kan hjelpe deg. Hvis du er veldig gnien på det så kan det hende du kan få det på reklamasjonen. Da går du til forhandler og sier at I følge forbrukerkjøpsloven §15 b, så skal produktet svare til det som forbrukeren har grunn til å forvente ved kjøp av en slik ting når det gjelder holdbarhet og andre egenskape, og er du heldig så slipper du å bruke den 100 lappen på reserveutstyr (som du alltid burde ha med deg når du er på tur med primusen).
 9. Du løsner bare mutteren, som holder den på plass, med verktøyet som følger med primusen (hvis du har mistet det bruker du noe som ikke ødelegger mutteren, som for eks. en fastnøkkel), skrur ut nåla, bytter O-ringen, og setter det på plass igjen.. ikke noe hokus pokus, og ikke stort du kan gjøre galt. Bare pass på å holde ting rent.
 10. noen som vet hvor man kan få tak i reservedeler til bialaddin 305?
 11. kjøp ferdigsydde slynger i forskjellige lengder. De lange er også fine. Skal du knyte de selv så blir bruddstyrken mindre på grunn av knuta.
 12. tverrsjøen i nordmarka kan jo funke.
 13. prøv å få lånt en båt, og kjøp et par bånnsnører eller hva de nå heter. så de solgte noen billige på xxl. fest på noen kroker hvis det ikke allerede er på noen, og ta på reker eller noe anna som fisken vil ha. I sjøen med båt får man alltid fisk
 14. google it! du kan også gå inn på kelkoo.no og sjekke.. de selges flere steder i norge.
 15. pumpa sitter på flaska som er rullet inn i liggeunderlaget.
 16. tror de selger en med 98% DEET på rei.com, men har en stygg følelse at dette ikke er så bra for huden...
 17. Er ikke så flink til å finne ut hva slags mat jeg skal ha med på tur. Er avhengig av at det skal være lett, fordi jeg som regel går alene. Må få en del energi av det også. Noen forslag?
 18. dette er en reklamasjonssak! bare å stikke til butikken du kjøpte den i, og bytte den. (vil annbefale deg å bytte den, og ikke reparere selv. kjøper man noe så skal det være i den tilstanden man forventer) hvis du leser litt i forbrukerkjøpsloven, så finner du ut en del nyttig: http://www.lovdata.no/cgi-wift/wiftldles?doc=/usr/www/lovdata/all/nl-20020621-034.html&emne=reklamasjon*&&
 19. det spørs jo helt hva du skal kjøpe da. skal du kjøpe noe du vet er bra, men den billige butikken ligger langt unna, så slipper man frakta..
 20. tenkte jeg bare skulle si i fra at hvis du finner en vare billigere et annet sted, og de har den på xxl så setter de ned prisen.
 21. er du heldig kan du lodde det, men det blir nok en del fiklejobb (kan være lurt å klippe over ledningen til et sett du ikke bruker, sånn at du har litt mere ledning å jobbe med). du kan du jo høre med en elektrikker hvis du kjenner en, eller spørre på en skole med utdanning innenfor elektro. grunnen til at det er tre ledninger er fordi det er to høyttalere (en pluss til hver, og felles minus).
 22. Jeg har ikke nok erfaring til å svare sikkert på dette, men ut i fra hva jeg ser for meg i hode så må det jo være tungvindt å gå med tauet gjennom en brystsele, og i hvertfall i tillegg til sittesele da man vil bli trekkt nedover hvis tauet strammes.
 23. vil ikke tro det er så bra med for store doser eurax heller...
 24. Har en Garmin etrex legend Hcx, men jeg skulle så gjerne visst hvordan man formaterer den, sånn at jeg kan ha forskjellige dokumenter/kart med forskjellige veipunkter..
 25. denne kan ligne litt på pose-teltet http://www.cheaptents.com/acatalog/Product_Catalogue_Ultralight_Tents_28.html#ehouse
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy