Gå til innhold

skogy

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  176
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om skogy

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Var på et seminar / forelesning ang høydesyke osv for ca 1 år siden. Det er vistnok gjort lite medisinsk forskning og undersøkelser ang ulike forutsetninger og faktorer, og om det evt finnes genetiske eller fysiske forutsetninger for høydesyke. Det eneste de kunne si med sikkerhet var at jo lengere og bedre akklimatisering man har, jo større er sjansen for å unngå problemer i høyden. De hadde forelpi ikke funnet noen samenheng med fysisk form og høydesyke, og heller ingen andre sammenhenger. Den beset måten å trene på var vistnok som følger: Sov på ca 2500moh, og tren på 1000moh. Ikke akkruat det enkleset her til lands, så lenge man ikke har nøkkel til steinhytta på toppen da... Så konklusjonen min er vel at man bør bruke mye tid på å tilvenne kroppen høyden gradvis, og kanskej også ta flere turer som radvis nærmer seg den høyden du skal på til slutt, samt å ha god tid under hele turen.
 2. er usikker på hvilke dyenfitski som kan brukes med andre bidninger enn dynefit, men det skal ikke være vanskelig å finne ut. Vet at noen modeller kun kan bruks med dynafit. Også enig i at det sansynligvis vil være en bedre løsning for en 10dagers svalbardtur og satse på fjellski og lærstøvler.
 3. Når det gjelder lengden på skiene, så vil jeg tippe at 170 er bra til deg. De fleset dynafit skiene har stort sett 178cm som lengts emodell, med unnatak av 2 modeller. Det er letter å manøvrere en kortere ski, enn en lengere, men hvis du skal gå mest "flatt" vil jo en lengere ski være med retningsstabil. Dynafitskiene er vel mest laget for ekspedisjoner som er mer "klatre"-orienterte i den forstand at de er laget for skiferdesel i bratt terreng, og dermed også laget med egenskaper som gjør at de kan være korte. jeg er selv 179 og bruker nå G3 Tonic 177cm. Funker perfekt. Har også gått litt lengere anmarsjer med disse, inkl t2x sko og feller, og det funker bra. men som sagt vil turer der det stort sett er flatt gi en noe tyngere tur med feller, enn uten. Ser ut som at Dynafit har egenskaper som gjør at du kan smøre dem, men har ingen erfaring med dette. Ulempen med dynefit er at du ikke kan bruek hammerheadbindingene, da skiene er laget med festehull for dynafitbindinger pga av at kjernen er "hul". Da vil jeg kanskej satsa på g3 sine modeller. Et tips er å ta kontakt med vpg.no. De holder til på oppdal, og har god greie på både g3 og dynafit.
 4. Ace er nok et bra valg, men jeg ville også vurdert Dynafit Haute Route Plus Womans. Sjekk linken så får du litt mer info. Jeg har de siste årene gått mye i fjellet , og også toppturer. I det siste har det blitt toppturer for nedkjøringas skyld, og da blir utstyrsvalget forskjellig fra "vanlige" fjellturer. I og med at du allerede har kjøpt bindinger og sko, så bør du nok satse på en ski av typen ace etc. da får du en lett ski, som har mye bedre kjøreegenskaper, enn vanlige fjellski. Ulempen er selvfølgelig at disse typer ski ikke har smørelomme, og du må mest sansynlig burke feller hele tiden. Åsnes har et par modeller som kan gi deg litt smørelomme, men er usikker på hvor mye. Det er i allefall bortkasta og montere hammerhed på et par fjellski, og gå med T2 sko. Jeg har gått en del lange anmarsjer til diverse toppturer. Den lengste er vel ca 15-16km, før oppstigninga starta. Hadde da pulk og telt med også. Jeg gikk da på G3 Saint.ski, med G3 targa access bindinger og T2x sko. Funka supert. Er litt mer usikker på en 10dagers på svalbard med samme utstyret. Men mitt tips er å sjekke ut dynafit-skiene. De har en del lette modeller, som er laget for lengere turer i bratt terreng, og som samtidig har gode kjøreegenskaper. Du bør finne ut hva som eer det viktigste for deg. Gå egenskaper, eller kjøreegenskaper. Hvis gåegenskapene, inkl vekt, glid/feste osv er viktigst, vil du nok ende opp med "fjellski", men hvis kjøreegenskapene er viktigst, vil topptur/lette alpin/telemark/randoski være tingen. Når det gjelder Åsnes sine modeller med fellelås, så har jeg testa Ingstad-skiene. Monterte et par rottefella super-telemakrbindinger på dem, med oppbygningsplate for å ha dem til akkurat det formålet du skisserer. Endte opp med å "gi dem bort" etter 2 turer, da kjøreegenskapene var rævva, og gliden likeså. fant ut at det var bedre å gå med plaststøvlene, saint-skiene og feller. Utfordningen med fellelås, smørelomme, glid osv, kombionert med kjøreegenskaper, er at man ofte må ha litt lengde på slike ski, og det gjør at de blir litt vanskeligere å styre, enn for eks litt kortere toppturski. Lykke til. http://www.dynafit.com/uk/15/675/48302-Haute_Route_Plus_Women.html http://www.vpg.no/Avdelinger/Produkter/Ski/Ski/Topptur-/telemarkski/Dynafit-Haute-Route-Plus-163cm09_10-10019.aspx http://www.asnes.com/ProductDetails.aspx?itemid=108
 5. Hvis de har kjøpt den i en lokal sporstbutikk, så regner jeg med at den lokale sporstbutikken vil kunne være behjelpelig med å få bytta den til leverandøren. Norsk Fjellsport AS. Regner også med at de har tat vare på kvitteringen , for jakka koster jo litt. Hadde en lignenede greie da jeg kjøpte feil str på ei Arcteryx jakke til kona. Kjøpte jakka hos Skandivavisk Høyfjellsutstyr i hemsedal, og fant ut at den var for stor da jeg kom hjem til Trondheim. Dwe tok onktakt med leverandøren, og vi fikk ny jakke i posten, etter at vi hadde returnert den jeg kjøpte. å selge ei jakke til neste 6000,- for å få 3000,- er jo uansett dårlig butikk for deg. Bruktmarkedet vil nok sikkert ikke betale mer enn ca 3000,-, så lenge kvitering etc, følger med. jeg ville satset på å få kontaktet butikken den ble kjøpt til først.
 6. Hei. Har et knakende godt forslag til deg/dere. Hvis du ønsker en "sentral" beliggenhet, som gjør at dere ikke bruker så mye tid på kjøring så er Storulvån et bra sted. Storulvån ligger ca 2mil fra Storlien, og det tar maks 1time og 45min dit med bil fra Trondheim, inkl rushtrafikk ut av byen fredag ettermiddag. Dere kjører forbi Storlien, og tar av til Handøl. Fra hovedveien er det ca 30 min inn til Storulvån. Stprulvån er en kjempefin plass, som drives av Svenske turistforeningen. De har bra mat, fine rom, og en kjempeservice. På kvelden kan dere spise kveldsbuffet, som har mye godt å by på. Lørdag morgen, etter en skikkelig god frokost, er det bare å spasere rett ut, og opp mot Getryggen. Getryggen er "husfjellet", og turen opp til ca 1400moh, tar ca 2timer hvis man ikke er i all verdens form. Det er ca 3km til toppen, og ca 650høydemeter. Fra toppen har dere kjmepfin utsikt mot Sylan, og ellers i alle himmelretninger. Turen ned tar ca 1time, og dvs at dere kan være tilbake i Trondheim i "rett tid" lørdag ettermiddag/kveld. Sjekk link for mer info: http://www.svenskaturistforeningen.se/sv/upptack/Omraden/Jamtland/Fjallstationer/STF-Storulvan-Fjallstation/ Tror dette vil kunne gi dere en flott tur. Hvis været skulle slå seg vrangt, er det mange andre turmuligheter i nærheten.
 7. Har vært mye i Sylan, og i september kan det være full vinter der oppe. Det verste er egentlig hvis snø har kommet, samt at den har begynt å smelte igjen. da blir det fryktelig mye vading i "tøffe" stryk. Gikk fra nedalshytta til sylstationen, og rundt selve sylmassivet 9-11 september i 2007. Da var det full vinter fra ca 1300moh. Været skifter utrolig raskt i sylan, så mitt tips ang denne turen er å ta den hvis det er meldt masse finvær. Hverken storsylen, eller syltraversen egner seg hvis det er vått. da blir det mye skumle plasser der det er ganske glatt. Har faktisk selv tenkt å gå denne turen igjne, men tenkte å gå opp fra Eckordørren, som svenksne kaller det. Da blir nok turen litt lengere, men tenkte å ta en telt overnatting, eller ligge på sylstasjonen.
 8. Fly-Rite Insect repellent, er det desidert beste synes jeg. Ikke så lett å få tak i, men har fått tak i det på en sportsbutikk på Stjørdal. Tror en del "fiskebutikker" kan ha det. Hele konseptet kan virke ganske brutalt, og bare flaska kan skremme bort myggen. Liten grå flaske med en knallgul/grønn selvlysende etikette, med grønn sklrift. Der står det balnt annet: Keep iut of reach of children. May damage furniture, plastic, syntetich fabrics and paint. Kepp away from eyes, lips and mouth. Uansett så har ikke jeg hverken sett, hørt eller kjent lukta av hverken mygg, knott eller andre flyvende greier med den på. Jeg kjøpte den på Sakshug Sport på stjørdal, og en gang på en Intersport butikk i Trondheim.
 9. Har etapower selv, og hart hatt den siden den kom. Kjøpte en multifuel i vinter, for å ha til kalde vinterturer, men endte opp med å bruke etapowern. Så lenge du ikke skal ut i skikkeoig vinterkulde, (under 5-10minus), funker faktisk etapoweren greit. Man må bare holde gassboksen "varm". Har også brukt multifuelbrenneren i etaoppsettet, og det funka ok det også, men måtte da sette kasserollen direkte på multifuelen. Du mister en del av "effekten", men funker hvis temperaturen tilsier at gass ikke funker. ..må ærlig innrømme at gass er enkelere enn flytende brensel, så jeg vil nok bruke eta`n så mye som mulig. Forøvrig en genial greie.
 10. Hei. Har et bra forslag til deg/dere. Hadde store planer i fjor, men pga av en særdeles høy temperatur, ble det endring i planenen. Vi (jeg, kona og labradoren) endte opp med å kjøre opp til Smukksjøsæter. Du tar av mot Høvringen fra Otta, og kjører helt frem til Smuksjøsætra. Derfra har dere mange fine turmuligheter i lettegått terreng for både store og små. På selve Smukksjøsætra kan man finne på mye i næområdet, og turen inn til Per Gynt hytta er en fin tur som man bruker ca 1time på, men kanskje 2 med småbarn. Det er en flat og lettgått tur, med flotte omgivelser inn mot Rondanemassivet. Det er også flere andre fine muligheter , som man kan ta, og vi valgte rettt og slett å ha basecamp ved vannet rett ved smukksjøsætra. Det var veldig fint og hyggelige folk der, med god service og god mat, hvis man evt ikke vil lage all maten selv. Sjekk linken under, så får du litt mer info og inntrykk. http://www.smuksjoseter.no/
 11. Kjørte over dovre på vei hjem fra Turtagrø i helga. Det var svært lite snø innover mot snøheim, og snøheimveien var bar så langt jeg så innover. usikker på forholda opp snøhetta, men vil anta at det er lite snø.
 12. Helsport har utviklet sin egen membran. Jeg har testa en del klær, og prøvd en del prototyper også, og har stort sett positive ting erfaringer. I og med at de har sin egen membran, sparer de masse i produksjon, og slipper å betale for å bruke goretexmembranen. Så hvis du er ute etter god kvalitet, til en bra pris, så kan nok Helsport være tingen. Du får i allefall mye for pengene, og membranene de bruker funker mints like bra som goretex. Det er i allefalll min erfaring, men det vil uansett bli en subjektiv erfaring ang dette, da det er individuelt hvordan vi for eks svetter, fryser etc,etc. Alt dette vil jo påvirke vårt valg av hvilke merker / membraner vi etterhvert synes er best for oss. Selv har jeg fortsatt tilgode å finne klær som kan matche arcteryx, både når det gjelder design, tekniske løsninger, og ikke mints kvalitet. Men, som sagt, jeg kan gå god for helsport sine membraner i klærne.
 13. Henta noen kart der jeg også. Blir litt klønete å sitte med pc, og i tillegg måtte snu den.... Bedre å ha det i hånda.
 14. Følg linken under. Printa ut dette selv, og synes det funket veldig bra. Bedre enn vanlig kart. http://www.friluftsrad.no/trondheimsregionen/Docs/000005CB/TurkartBrungmarka2007.pdf Du kan også gå inn på friluftsrådets sider, og få mer info. www.friluftsrad.no/trondheimsregionen Jeg har gått alle turene fra Brøttem. Du går over brua, og så får du tre valg. Enten følger du scootersporene til venstre, eller så kan du gå rett frem, og rett opp lia. Går en bratt sti/vei opp der, og anbefaler feller på ski hvis du har med en del i sekken. Når du så kommer opp, er det stort sett litt kuppert terreng innover. Først kommer du til Sikatjørna. der er det helt supert. derfra kan du for eks gå videre mot Storvavatnet. Har pleid å slå opp telt i nærheten av Turtjørna noe ganger. Drfra er Eidstuvollen et naturlig neste mål, også kan du evt følge scootersporene og "stien" mot tangvollsjøen og evt videre mot Reinsfjellet. Derfra får du en bra utsikt til området. Terrenget er jo ganske kuppert, og ikke spesielt egnet hvis man ikke vil jobbe litt for lønna. men det byr på uttallige teltplasser, masse ved, og tilgang til vann. Vil tippe at det er noen åpne bekker der nå. Du ser jo, som også nevnt tidligere i et annet svar, at det er best å bevege seg nord-sør. Vil tippe at du vil bbruke ca 1 time opp til sikatjørna. Styggbratt opp lia, så der går det med litt tid. Fra Sikatjørna til Storavatnet ca 1 time avhengig av føre. Har gått dette med pulk, så det er ikke det store tempoet. God tur!
 15. Har vært mye i brugnmarka både sommer og vinter. Masse flott natur, og mer enn nok av både trær og fjell. Man får skikkelig villmarksfølelse tvert man kommer inn i området. Anbefales på det sterkeste. Bra dyreliv er det også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.