Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hallo!

Har ambisjoner om å gå fra å være en ørretsteker til å også koke/trekke ørret på tur. Fint med variasjon og fint å kunne droppe stekepanna innimellom for å spare vekt.

Noen som har gode råd for å få fisken best når den kokes/trekkes? Anna krydder enn salt? Eddik? Skjæres fisken i stykker eller fileterer du? Noe annet kulinarisk? Hva er din metode? 

 

Skrevet
Kjell Iver skrev (10 minutter siden):

Salt, eddik og laurbærblad er vel greia jeg har brukt.

Kokt ørret er supert og gir mer fiskesmak enn stekt.

Hvor mye eddik snakker vi?

Skrevet
Anders Eriksen skrev (1 minutt siden):

Hvor mye eddik snakker vi?

Spørs på fiskemengden åpenbart - og styrken på eddiken, men det skal ikke smake eddik av fisken. en spiseskje eller 2 på 2 liter vann kanskje - med 7% eddik, t-skje med 35% ?.

'

  • Takk 1
Skrevet

Spørs litt på størrelsen men skjærer ofte i biter så koker jeg opp fisken i vann med salt, og med en gang vannet koker skikkelig skrur jeg bare av gasse og lar det trekke. 

Det er nok til at kjøttet faller av beinet, så da er det bare å plukke av kjøttet å tilsette fiskesuppe eller ha på skive. 

Skrevet
Bierdna skrev (21 minutter siden):

hvorfor eddik? 

Anbefaler deg å prøve begge deler neste gang du koker fisk så ser du forskjellen.

Du får en mye fastere og finere konsistens og en finere smak.

det aller viktigste er selvsagt saltet fôr smaken sin del
 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.