+NordicLandscapePhotography Skrevet 3 timer siden Skrevet 3 timer siden Jeg er ute etter en ny stekepanne til bruk på brennere og eventuelt over et lite bål. De jeg allerede har er Trangia sine modeller. Men i disse tide med fokus på PFAS ønsker jeg å skifte ut disse med noe uten PFAS og som tåler friluftslivets bruk. Noen anbefalinger og erfaringer her? 1 Siter
Navigatøren Skrevet 3 timer siden Skrevet 3 timer siden Hvis man vil unngå PFAS eller andre nonstick, så er vel primus sin i rustfritt stål det bedre valget. Det krever litt mer av brukeren, men er helt nydelig å bruke når man blir vant til det. Denne tåler primus og bål. Nonstick bør vel strengt tatt ikke på bål da veldig høy temp kan teoretisk gi mye lugubre gasser. Selv om man har mat i bunnen av panna som fører til at den ikke smelter, så er det ikke sikkert at kantene holdes like "kalde". Bytta nesten alle nonstick hjemme til rustfritt og livet er enkelt. Tåler mye mer. Min forrige trangiapanne holdt et halvår før den begynte å flasse, noe som er rart siden jeg brukte kun plast i den og benyttet den runde skjærefjøla for beskytte den. https://primusequipment.com/en-no/products/campfire-frying-pan-stainless-steel-25cm 1 Siter
+Dompappen Skrevet 2 timer siden Skrevet 2 timer siden Har gjort det samme som Navigatøren, bytta fra nonstick til rustfritt stål både hjemme og på tur. Er veldig fornøyd med panna fra linken. Tåler alt + 10 tommel totter matlaging. Du finner fort ut hva som funker og hvordan du må tilpasse stekingen osv. Har ikke hatt behov for nonstick etter dette Prisen på disse kan variere, så anbefaler at du sjekker rundt litt før du bestiller. Siter
+Marius Engelsen Skrevet 2 timer siden Skrevet 2 timer siden (endret) Navigatøren skrev (34 minutter siden): Hvis man vil unngå PFAS eller andre nonstick, så er vel primus sin i rustfritt stål det bedre valget. Det krever litt mer av brukeren, men er helt nydelig å bruke når man blir vant til det. Denne tåler primus og bål. Nonstick bør vel strengt tatt ikke på bål da veldig høy temp kan teoretisk gi mye lugubre gasser. Selv om man har mat i bunnen av panna som fører til at den ikke smelter, så er det ikke sikkert at kantene holdes like "kalde". Bytta nesten alle nonstick hjemme til rustfritt og livet er enkelt. Tåler mye mer. Min forrige trangiapanne holdt et halvår før den begynte å flasse, noe som er rart siden jeg brukte kun plast i den og benyttet den runde skjærefjøla for beskytte den. https://primusequipment.com/en-no/products/campfire-frying-pan-stainless-steel-25cm Hvordan er erfaringen med å steke eks. pannekaker og eggerøre i slikt? Non-stick er jo veldig enkelt. Jeg ser noen får tilsynelatende stål til å være «non-stick» med å forvarme pannen til svært høy temperatur, men da blir vel pannekakene fort brent? Gamle «tur-panner» av aluminium er i hvert fall umulig å steke i. Endret 2 timer siden av Marius Engelsen Siter
borgern Skrevet 2 timer siden Pålogget Skrevet 2 timer siden Har testet titanpanne men litt usikker på hvor bra jeg synes det er. Det er litt dårlig varmefordeling i titan men kan funke hvis panne ikke er for stor og brenner har god spredning. OK å steke ting i så lenge man er forsiktig og bruker greit med olje/smør. Ting som stål og jernpanner kan få non stick effekt. Jernpannner er jo ikke så aktuelt til turbruk men det funker fint hjemme. Men som det sies skal de da være rimelig varme. Det jeg har lært er å ta en vanndråpe oppi panna. Hvis dråpe spres utover og så fordamper er panne for kald Hvis dråpe holder seg som en ball som spinner rundt er varmen passe. Hvis dråpe deler seg i flere små baller som spinner rundt er panne for varm. Til pannekaker etc så fungerer nonstick best men jeg har stekt en del i jernpanne hjemme og det funker greit. Panner jeg har brukt en del i det siste er MSR Ceramic Skillet. Den skal ikke ha slike stoffer i seg(står det hvertfall). veldig lett og fin, pga noen plastdetaljer på håndtak er den nok ikke så egnet på bål. Eagle har en 24cm stålpanne om ikke har teflon som går på bål. Fungerer greit men ting sitter mer fast enn teflon. greit med en panne med litt mer størrelse men siden det er tynt metall blir den fort litt bulkete i bunnen. Siter
Ludden Skrevet 50 minutter siden Skrevet 50 minutter siden Trangia panne med Duossal, altså aluminium på utsiden, rustfritt inni? Ikke prøvd sjøl, så om noen har en slik del gjerne hvordan den er i bruk. 1 Siter
foroll Skrevet 13 minutter siden Pålogget Skrevet 13 minutter siden Jeg har MSR Alpine Pan. Stålpanne med aluminiumsbunn. Fordeler varmen godt og steker fint pannekaker og fisk i. Veier ca. 320 g og har gøy kant til allsidig bruk. På panner uten belegg er det essensielt at panna får varme seg litt opp. Man kan ta dråpetest med noen vanndråper. Om de freser er den ikke varm nok, om dråpene spretter rundt er den varm nok. På en sånn lett panne er det kanskje snakk om 20-30 s på middels varme så er den klar. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.