Gå til innhold
  • Bli medlem

Fiskevann ørret i nærheten av Ålesund/Sunnmørsalpene


CHLOFK

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er helt ny når det kommer til innlandsfiske, har fisket mest langs svaberg ut i havet. I sommer skal vi på ferie til området rundt Sunnmørsalpene/Ålesund. Det blir en del dagsturer og toppturer, men vi har veldig lyst til å planlegge overnattinger i nærheten av fiskevann. Vi sover i telt, kan fint gå inn til fiskevannet. Har med fullt utstyr til hiking. Word dokumentet under beskriver reiseruten vi planlegger. Takknemlig for alle tips og råd. 

 

 

Ålesund.docx

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Noe av det som gjør fjellfiske spennende er at du aldri helt vet hva du kommer til, du kan gå til det du tror er et kjempebra vann og finne ut at det bare er småfisk der. Eller ta noen kast i et lite vann for å finne ut at fisken der er stor og det er mange av dem.

Men samtidig så er det slik at man ikke legger ut de beste vannene på nett, for hvis for mange fisker der så blir de fort dårlige. Det er også mye enklere å få fisk i små vann enn i store, for i store vann er hovedregelen at 90% av fisken er i 10% av vannet og du er gjerne langt unna der fisken er.

Derfor er trikset å ha med stangen og ta noen kast i hvert enest vann, er det over 500m i diameter kan du nesten garantere at der er fisk der. :) Innløp og utløp fra vannene er gode plasser, men det kan stå fisk over alt. Spesielt marbakker altså der det går fra grunt til dypt er gode områder, eller grunne områder på kvelden når det begynner å bli mørkt.

 

 

  • Liker 1
  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er frå Sunnmøre og kan på generell basis seie at kulturen for kultivering og forvaltning av fiskevatn er heller laber i moderne tid, samanlikna med ein del andre stader i landet. Det er mykje tusenbrørvatn, og langt mellom dei verkeleg gode vatna, sjølv om det finnast nokon av dei. 

No veit ikkje eg kvar på Sunnmøre du skal, men om du synes det er fint med litt mindre steikefisk, kan det likevel vere verdt å prøve vatna som ligg oppe i fjelldalane som til dømes Langedalen, Skorgedalen, Kalvedalen, Kvanndalen, Rognestøylen, Kvamsedalen, Molladalen m.m. desse ligg på Kolåshalvøya. På Rånahalvøya har eg vore mykje, men ikkje fiska så der har eg lite tips.

I ytre er det fleire fine vatn både i Sande kommune (med utgangspunkt i Drageskaret) og i Hareid kommune (Ringstaddalen og fjella mellom Ringstaddalen og Ørsta/Vartdalsfjorden.

Elles er det nok meir fine vatn om du bevegar deg meir inn mot Tafjordfjella og Strynefjellet (Reinheimen). Der er det mykje god info å finne på nett, mellom anna hjå Skjåk Almenning.

  • Takk 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.