Gå til innhold
  • Bli medlem

Nye fjellstøvler og fotstørrelser og en fot som tilsynelatende vokser.


Øystein_

Anbefalte innlegg

Geb skrev (På 20.4.2023 den 18.45):

Så mitt spørsmpl til dere som sier at føttene vokser i voksen alder.

Har kroppsvekten også gått opp?

 

:-)

Jupp. Ikke unaturlig å tenkte at mine et par titalls kilogram ekstra de like mange årene fordeles utover et større marktrykk.

Gått fra 44 til 46, over hele skolinja. Har kostet kr det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Annonse

Ok. Tenkte jeg skulle komme med en slags konklusjon på denne tråden som jeg startet.

I våres har jeg prøvd alle fjellskoa mine på tur og kommet til den konklusjon at jeg i mange år har brukt for smale/små sko. Jeg har de siste årene hatt plager med vondt i høyre stortå og jeg tror det kommer av at jeg har brukt for små sko. Det har kommet for fullt de siste tre årene, men fjellstøvlene har jeg hatt lengre, så jeg tror nok at noe har skjedd med føttene som har gjort at de sakte men sikkert har blitt for store for skoene. Jeg kan også legge til at jeg har krysset 40 og da er det vel ikke så unaturlig at føttene blir litt bredere.

Så i forrige uke kjøpte jeg meg et par Lundhags Vandra 2 med bred såle i str 44. De gamle fjellstøvlene mine var i 43. Til dagligdags bruker jeg 42 eller 43 i skostørrelse.

Jeg var veldig usikker på hva slags størrelse jeg skulle velge i Lundhags, så jeg bestilte to par i 44 (vanlig lest og bred lest) fordi denne gangen ville jeg ikke ha for små sko. Jeg ville også ha muligheten til å fylle ut med sokker. 44 med vanlig lest trykte litt på siden av føttene så jeg valgte den brede lesten.

Kan også legge til at jeg i vinter prøvde noen forskjellige Lundhags-støvler hos Naturkompaniet i størrelse 42 og 43, men syntes da de virket forferdelig trange, fikk nesten ikke foten nedi. Men nå virket 44 nesten for romslig så aner ikke hvorfor det var så forskjellig.

Jaja, prøvde kängorna på noen korte fisketurer i helga og de virket kanskje litt for store, men tærne har nå ihvertfall nok plass til å sprelle. Stortåa ble heller ikke vond så et er positivt.  Raggsokkene skled liksom litt fram i skoen, men de var ganske slappe i formen så kanskje det var derfor. Så jeg får prøve dem i sommer og skulle de være for store så kommer det er par pent brukte Lundhags til salgs i høst:)

Tenker at jeg kanskje kan eksperimentere litt med sokkevalg og sålevalg for å tilpasse størrelsen.

 

edit:

Jeg var inne på Sport1 og prøvde noen Alfa Walk King også og de ser også ut til å ha bred lest og stor tåboks. Når jeg sammenlikner disse skoene med Hanwags så ser sistnevnte ut som ballettsko i forhold. Så de er nok tilpasset Europeere med mye smalere føtter.
 

Når det gjelder størrelsesguiden til Lundhags så skjønner jeg ikke helt den. Foten min er 26 cm lang og i følge størrelsesguiden så skulle jeg da hatt et sted mellom 41 og 42. Det er mindre enn jeg bruker i størrelse til dagligskoa mine. Så mulig den skalaen er basert på europeiske standarder og at vi skandinaviske storfotinger må gå opp litt til. Jeg liker også å ha litt romslige sko siden jeg ikke plages med gnagsår.

 

Endret av Øystein_
Lenke til kommentar
Del på andre sider

elgen skrev (På 29.4.2023 den 14.11):

OK, forsøkte meg på et par Altra lone peak 6 sko til kommende sommer. Fint fotformet, hvis man da kan få dem på foten. 

Det kunne jeg ikke, for de er alt for trange - flate som konvoutter der hvor snøringen starter. Så det ble ennda en sko-retur. Sko netthandler jeg bare, hvor det er gratis trnasport og RETUR. For stor feilprosent!

Så må jeg finne på noe annet Skeechers?? Eller bruke salomon X-ultra wide, som jeg da passer, men får såle slitt relativt rask.

Elge

Kan eit par la sportiva ultra raptor mid vere ei løysing? Dei kjem i wide modell... Og har meir volum i lesten i tillegg til breidde

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.