Jump to content

Strava… noen med erfaringer?


Skaubjønn på truger

Recommended Posts

Er både nysgjerrig og interessert i å finne ut mer om lokasjonstjenesten Strava. Punkt a: fungerer tjenesten tilfredsstillende, altså vil jeg oppdage nye turmål med denne applikasjonen installert? Punkt b: må venner og bekjente fra «land og strand», aka: Facebook få informasjon om akkurat hvor jeg telter og hvor jeg hiker? Synes punkt b er viktig ettersom at jeg egentlig er en relativt privat person og ønsker lite oppmerksomhet rundt mitt friluftsliv. 
På forhånd takk for innspill.

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Jeg har brukt Strava en stund, og for å starte med punkt B er det ikke noe problem å kun ha turene synlig for seg selv. Dette kan også velges for hver tur/økt. Angående punkt A har jeg sekv brukt det på nye steder, både for å finne en kort løperunde, men også for å se på tur-ruter/alternativer. Strava har en kart-funksjon/ruteplanleggingsfunksjon hvor man kan legge inn start- og stopp-punkt pluss enventuelle del-punkter for å få opp en rute. Denne kan da følges fra mobilen, og sikkert også fra mer avanserte pulsklokker enn den jeg har. Legger ved et eksempelbilde fra hvordan kartet ser ut mellom Ustaoset og Eidfjord. De blå stripene er lagt opp etter hvor brukere av app'en har gått, jo mørkere jo mer trafikkert.

 

strava.JPG.a7ee48a377a5301a1926dffc1baec53d.JPG

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg er en veldig flittig bruker av Strava, til all slags trening. Hvis man trykker seg inn på "maps" kan man for eksempel velge "walk", og den vil da foreslå tur basert på hvilke kriterier du legger inn. Du kan for eksempel velge 5 kilometer, "any elevation" og "hard", så vil den gi deg forslag på fjellturer i nærheten. Fungerer også helt supert om man vil ta seg en løpetur i en fremmed by. Kan lagre ruten og sende den direkte til Garmin-klokken min med 2-3 tastetrykk. 

Jeg syns strava er veldig kjekt for å holde oversikt over hvilke turer man har vært på før og for å se på tidligere rutevalg. Jeg navngir alltid fjellturene mine slik at jeg senere finner de igjen. Senest i går når jeg skulle på topptur på ski så søkte jeg opp en tidligere tur på Strava, for å se hvor lang tid jeg måtte beregne på turen. 

Du kan velge at alt du gjør på Strava skal være "private". Da er det kun tilgjengelig for deg. Du kan også ha privat profil slik at det kun er dine følgere (som du må godkjenne), som vil se aktivitetene dine. Det er også kommet en funksjon som skjuler start- og stoppested slik at ikke fremmede skal kunne se nøyaktig hvor du bor. 

Edited by djing0
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Jeg har brukt Strava selv i over 10 år. Appen er svært brukervennlig og stabil som gps-tracking verktøy. Du kan ha offentlige aktiviteter, eller private. Du kan planlegge ruter basert på globale heatmaps. Alt dette med gratisversjonen.

Premium-versjoner tilbyr bedre funksjoner for rute-planlegging. Hvor du kan lage din egen gps-rute litt som Google Maps sin kjørerute, og så bruke denne ruten på mobilen som navigasjon mens du går.

Apropos oppdagelse av nye turmål: Jeg er veldig fan av Peakbook, og har laget en slags Peakbook for Strava, som jeg kaller for Fjelldatabasen. Det er en database med fjell som synkroniseres med alle Strava-aktivitetene dine. Det kan brukes som verktøy for topptursamling og turplanlegging. For eksempel ta en titt på min aktivitet over en travers på Tustna: https://www.fjelldatabasen.no/activities/9724907526

Eller på "Utforsk"-kartet kan du se og søke på alle fjellene i Norge på et kart, filtrere på høyde, primærfaktor, fylke og kommune, se alle fjell som du har besøkt. Eller se hvem som har besøkt de ulike toppene, hvilken rute de har tatt opp, etc. Se her: https://www.fjelldatabasen.no/explore

Ta en titt! :)

tustnatraversen.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Vil understreke at Fjelldatabasen ikke er en kommersiell app, men et privat hobbyprosjekt.

Jeg ønsket spesifikt å svare på dette spørsmålet i innlegget om å "oppdage nye turmål".

Skaubjønn på truger skrev (På 6.3.2023 den 12.43):

altså vil jeg oppdage nye turmål med denne applikasjonen installert?

Da jeg mener at Fjelldatabasen kan være et godt verktøy for å oppdage nye turmål, som komplementerer funksjonaliteten man får gjennom Strava.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy