Gå til innhold
  • Bli medlem

Nubben

+Støttemedlem
  • Innlegg

    96
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nubben

  1. Ja, pappen opp er absolutt best.
  2. Ja, blir spennende å se hva de ender på. For min del fungerer M77 godt, men da med privat dempe-såle. Håper de klarer å sette sammen et system med sko, forposer, innersåler og sokker som gjør at man slipper å supplere med egne innkjøp. Mulig det er variasjoner mellom avdelinger, men har kun fått ut innersåler i ullfilt med "papp" under. Har derfor supplerte jeg med dempesåler i førstegangstjenesten og nå i HV. Opplever da at M77 fungerer godt som "allroundsko".
  3. Er det denne: LINK?
  4. Veldig bra konsept! Håper at kontrakten med Politiet og Forsvaret bidrar til at de får store nok volumer til å holde liv i konseptet. Ser at teltene til Politiet og Forsvaret skal "produseres i Bangladesh og vedlikeholdes i Norge.".
  5. Aliexpress har eventuelt et stort utvalg i ulike størrelser og fasonger. For eksempel: https://www.aliexpress.com/item/1005003422201903.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.22d48yrY8yrYIJ&algo_pvid=8dbf181c-9fd2-4df0-9ae4-f279320ee344&algo_exp_id=8dbf181c-9fd2-4df0-9ae4-f279320ee344-2&pdp_npi=4%40dis!EUR!1.32!0.92!!!1.40!!%402101f08717000383934813352e51df!12000025714891286!sea!UK!0!AB&curPageLogUid=2sdZjRforOkK
  6. Vet noen om verden er så enkel at disse kan brukes om hverandre på stormlightere, eks. at Primus sin stormlighter kan fylles med en adapter fra Optimus eller Soto?
  7. Har ikke opplevd at den lekker dun. Stoffet er tynt, men har ikke brukt den nok til å si noe om varighet over tid. Men det har ikke vært noe problem så langt.
  8. Jeg har en Sea to Summit Flame III (Long) som jeg er veldig fornøyd med. Den er litt romsligere i passformen enn Spark, noe jeg synes er komfortabelt. Den er også ikke for lang, den har maks personlengde 179 cm og jeg er 176. Som annet turutstyr kan prisen svinge litt, jeg kjøpte min på salg for rett under 3000,-.
  9. Ser i saken om Forsvarets nye patruljetelt at produksjonen av de skjer i Bangladesh. Vet ikke om det gjelder alle telt fra Barents Outdoor, men antar det. (Er forresten godt fornøyd med kvaliteten på de to teltene fra BO jeg har)
  10. Dette tenker jeg er veldig positivt, ser også at vedlikehold på de skal skje i Norge. Tenker at det er noe vi andre som eventuelt trenger reperasjoner nyter godt av. Regner med at det betyr stabile årsverk og langsiktig satsning hos Barents. https://forsvaretsforum.no/anskaffelser-fma-forsvaret/slik-blir-forsvarets-nye-patruljetelt/342461
  11. Ser at det ligger et X-mid 1 pers på finn.no nå. Men har ingen erfaring med teltet selv.
  12. Løsningen med kobling mellom innertelt-vegg og bardunfeste er veldig fint. På mitt Fjellcamp 4 er det det på endeveggen, noe som hjelper på å holde avstanden mellom dukene, og det hjelper godt på innvendig volum.
  13. Har hatt Ona Softrain i mange år og er veldig fornøyd. Det brukes opp over tid som alt annet, men opplever holdbarheten som god. Jeg bestilte meg Isfjord på salg som også er fra Ålesund Oljeklede. Denne er tenkt til mer stillestående aktiviteter. Den har tykkere og stivere materialer, så ikke like komfortabel. Men det oppleves til gjengjeld enda mer robust og har noen fine detaljer som mansjett i ermet.
  14. Har forresten noen prøvd Real turmat (middager) tilberedt med kaldt vann? Ser på hjemmesidene deres at det er en teoretisk mulighet for å "tilberede" maten med kaldt vann? Antar at dette ikke er noen stor kulinarisk opplevelse, men ble nysgjerrig på om noen hadde prøvd seg på det?
  15. Legger med et par bilder til av teltet i bruk. Fikk nå også klipset på de to hempene midt på bakveggen mellom innertelt og yttertelt, det gav enda mer volum i innerteltet. (de strekkes ut av de to bardunene midt på bakenden av teltet. Fortsatt veldig godt fornøyd, og fungerer topp for to voksne og tre barn. Vi bruker det stort sett med fronten åpen som på bildet, noe som gir enkel tilgang. På denne turen våknet vi opp til et telt uten kondens på innsiden av ytterteltet. Det er nok summen av flere faktorer som gjorde det, men lufteventilen helt i toppen er nok medvirkende. Av detaljer kan det nevnes at teltpluggene som fulgte med har "avrundede" kanter, og at teltet (med alt) veier inn på 5650g, noe som bare er 10 gram over det som er oppgitt på hjemmesidene. Det var litt vind fra siden på bildene, så veggene buler litt, men ingen blafring, og teltet oppleves veldig solid og stabilt. Hører gjerne erfaringer hvis noen har testet teltet i litt mer ruskevær.
  16. Glemte helt å ta noe særlig med bilder av teltet, men her er to. Liker veldig godt å kunne åpne fronten når man organiserer seg i teltet. Sidedøren er veldig grei til sin bruk, spesielt siden den også har myggnetting. Med den "åpen" med myggnetting og vinduet på motstående side åpent med myggnett får man en fin lufting i teltet, samtidig som det er "myggtett". Syntes som sagt tidligere at det gikk veldig greit å få tiltenkt form på teltet selvom jeg "slurvet" litt og ikke brukte alle bardunene på denne turen.
  17. Opplevde luftingen som god, men med alle inngangene på Wiglo får man nok enda bedre lufting. Men på Fjellcamp er det myggnetting i hele dørene mot ytterteltet, og siden høyden er såpass god blir det relativt stort "lufteareal" der. Ytterteltet kan man åpne hele fronten på eventuelt kombinert med sidedør og "sidevindu", så det gir også gode luftemuligheter.
  18. Jeg har kun førstehåndserfaring med Fjellcamp 4, men tillater meg å synse litt allikevel. Vektmessig er de vel relativt like, Fjellcamp har litt høyere takhøyde, så for min del som ikke er så veldig høy betyr det ståhøyde, noe som er et stort pluss. Ellers liker jeg godt at det er et romslig fortelt som er adskilt fra innerteltet, men det er kanskje mer smak og behag. Her er det endel mer areal enn Wiglo. For min del er de punktene det som gjorde at jeg valgt Fjellcamp. Fjellcamp er forresten mulig å få til 7500,- i outlet'en til Barents nå.
  19. Enig med denne, brukt utstyr, outlet hos produsent og prisvarslingstjenester fungerer topp. Priser på mye utstyr svinger stort gjennom året, så kombinert med litt tålmodighet kan man gjøre veldig gode kjøp. Hvis man i tillegg tar godt vare på utstyret kan det gjerne selges til omtrent samme pris hvis man ikke lenger har behov for det.
  20. @Bhh Godt spørsmål. Vi hadde første natt i teltet nå i helgen. En fin sommertur, så det er ikke testet under ekstreme forhold, men kan dele noen betraktninger. Teltet var enkelt å sette opp, og trengte ikke mange pluggene for å stå greit. Med et par barduner på hver langside fikk det formen sin veldig greit, og det var enkelt å få strammet det opp til den geometrien man ser på bildene. Vi er to voksne og tre barn, og opplevde det som fin plass til alle sammen. Vi har et Trollheimen 4 også, og på tur i det har et av barna sovet i fotenden. Fjellcamp er 50cm bredere i åpningen av innerteltet, så nå sov alle fem i rett retning, og det fungerte fint. Vi kjøpte teltet for å få et telt med større takhøyde og volum, uten at det ble like tungt som en lavvo. Vi opplevde absolutt at teltet innfridde. Ingen av oss er spesielt høye, og ståhøyden i ytterteltet og den romslige takhøyden i innerteltet var helt super. En liten lur detalj var at bardunene var festet motsatt vei av det jeg var vant til. (se eventuelt bildene av teltet på hjemmesiden). Det innebærer at bevegelsen i bardunen bli på gummiringen på teltet og ikke rundt teltpluggen når man strammer de opp. Ellers positivt at det er flere døråpningsmuligheter, fra åpen front til sidedør med myggnetting. Sammenlignet med lavvo synes vi også det er fint med et adskilt innertelt for soving, og et romslig yttertelt til utstyr/ matlaging. Av ting som vi savnet var de små lommene i innerteltet hvor jeg har pleid å legge briller, mobil og hodelykt, og noen hemper i taket til å feste noen snorer eller et "loft". Kort oppsummert veldig fornøyde så langt, og for vår del vil denne gjøre at vi dropper lavvo. (Og selvfølgelig et lite forbehold på slutten om at dette er førsteinntrykkene etter en tur, og at inntrykkene er basert på våre behov og preferanser.)
  21. Barents Outdoor selger telt med skjønnhets feil. Veldig gode priser, og synd at man har nok telt allerede... https://barentsoutdoor.no/product-category/brukte-telt/?orderby=date
  22. Da dukket Fjellcamp opp på "brukte telt-sidene" til Barents, så det er bestilt. Jeg legger ut litt erfaringer her når jeg får testet det. Tanken er at det kanskje erstatter lavvoen siden ingen i familien er spesielt høye. Alle telt bli et kompromiss på den ene eller andre måten, så får vi se hvordan erfaringene med dette blir. Kombinasjonen av grei takhøyde og relativt lav vekt virker ihvertfall som et godt utgangspunkt.
  23. Flott, takk for svar. Har dessverre ikke en særdeles omfattende bruk av skiene, så da holder nok dette helt fint 🙂
  24. Følger opp denne med et oppfølgingsspørsmål. Har prøvd å lese på Åsnes sine sider om vedlikehold av stålkanter. Er egentlig ute etter en lettvint måte å få gjort dette "godt nok" på. Er verktøy fra Swix som dette eller dette greie å bruke. Har lest om vinkler på Åsnes sine sider, men skulle gjerne hatt et helt konkret tips.
  25. Hvis man vil forberede seg til neste vintersesong kan tipse om at Helsport har "End of season"-salg på soveposer: LINK.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.